Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Πράσινο, πληρωμένο, παιδομάζωμα (ή, εάν σας αρέσει, παιδοφύλαγμα), και οι (α)(δια)-κομματικές Πράσινες ΜΚΟ


Έχω λάβει διάφορα email για οικολογικές οργανώσεις και την επιρροή τους, μετά την ανάρτηση για τον Κουβέλη.  Δεν έχω ψευδαισθήσεις, οι οργανωμένες οικολογικές οργανώσεις, οι Πράσινες ΜΚΟ, και τα ως εκ θαύματος Πράσινα Κόμματα, είναι η σημερινή Πέμπτη Φάλαγγα, και η σημερινή εκδοχή του Παιδομαζώματος (ή του Παιδοφυλάγματος, ανάλογα με σε τίνος
πλευρά είστε).


Και, παρ' όλη την αντιπάθειά μου για την Πράσινη Καταπίεση (και κάθε καταπίεση), δεν έχω τίποτα εναντίον του κάθε Κουβέλη, ακόμα κι όταν μπαίνει στην τσέπη μου προωθώντας πονηρές ιδεοληψίες ή βλακώδεις ενεργειακές επιλογές.  Αυτά έμαθε, αυτά μολογεί.  Αλλά απορώ: Πώς έχει τόσο πολλή Πράσινη Προπαγάνδα;   Νομίζω, ότι στο θέμα της Πράσινης Ενέργειας (και των πράσινων νερών , σκουπιδιών κλπ), το έχω απαντήσει:  Οι Γερμανοί, και μετά το 1990 η "Ευρώπη", για λογαριασμό κυρίως Γερμανών και, λιγότερο, Γάλλων και άλλων ...Φράγκων. Εάν δεν έχετε περιπλανηθεί στην σχετική ενότητα, σας το προτείνω.  Αυτό που ξεκίνησα σαν υπόθεση εργασίας, είναι πια φως φανάρι, και το ότι και οι Γερμανοί έχουν πέσει την Πράσινη Παγίδα, ελάχιστη ανακούφιση μου δίνει, αν και θα αφαιρέσει πολλά από τα ψευτοϊδεολογικά ερείσματα. Και ο ρόλος Κεντρικά (και Γερμανικά) συντονισμένων οικολογικών οργανώσεων, καταγεγραμμένος.


Οι ομιλίες του Lindzen του ΜΙΤ, και μερικά άλλα άρθρα, μου άνοιξαν τα μάτια:  Προωθείς, χρηματοδοτείς, αναδεικνύεις, αυτούς που βολεύουν την ιδεολογία σου. Τους δείχνεις και πως να βγάλουν λεφτά, εάν κάνουν και λένε τα σωστά πράγματα.  Και το φυτώριο; Οι οικολογικές ΜΚΟ!  Ο ένας έγινε πρωθυπουργός ταΐζοντας Πράσινες ΜΚΟ, και ο άλλος θα μας επιστρέψει μετά από πολλά Πράσινα ταξίδια, ειδικός στην ...αποδάσωση. Καλά παιδιά είναι όλοι τους αλλά και οι Γενίτσαροι, και οι Μουτζαχεντίν και τα παιδιά του Παιδομαζώματος, ξεκίνησαν σαν καλά παιδιά.


Και αναρωτιέμαι:  "πώς είναι δυνατόν το 70% των Ελλήνων που δεν γουστάρει το τι γίνεται, να μην μπορεί να οργανωθεί, και όλα τα Πράσινα Ζόμπυς πρώτο τραπέζι πίστα,  και  Πράσινο πολιτικό κόμμα, μιας χούφτας φουκαράδων να είναι στο 3%!;  Πώς προέκυψε κόμμα Οικολόγων-Πράσινων και δεν υπάρχει κόμμα, π.χ., Ευρωσκεπτικιστών; Ή έστω Ελληνοκεντρικών; Η απάντηση είναι "αγοράστηκε". Λεφτά, χρήμα, μεθοδευμένη αναγνώριση, προβολή, ανάδειξη, Σκάϊ, ΜΚΟ. Κάποιος πληρώνει. Και αυτός ο κάποιος, δεν είναι "σκοτεινά και μυστικά κέντρα", αλλά παρακλάδια Γερμανικών οργανισμών και εταιριών, συμπεριλαμβανομένων "Ευρωπαϊκών" οργάνων, Γερμανικών εταιριών, και των εδώ Ελλήνων συνεταίρων τους, όμορφα, τίμια, μέσω ΜΚΟ. Η Ευρωβουλή "αγόρασε" Δημόσιους Υπαλλήλους για τους Οκολόγους Πράσινους. Και με την ανεργία και την φτώχεια να καλπάζουν, όλη η Ελλάδα θα αγοραστεί για ξεροκόμματα. Συνωστισμό θα έχουμε για να μας αγοράσουν.


Δεν χρειάζονται πια βίαιοι αποχωρισμοί. Ούτε κακοί Τούρκοι. Ούτε εμφύλιος. Απεναντίας. Χαριτωμένα αρκουδάκια, νεολαία, γκόμενες, εκδρομές, συμπάθεια για τους δυστυχείς, κλάμα για τις αρκούδες, χαρά, χαρταετοί, πρίζες από τα σύννεφα, αξύριστοι, λαϊκοί, αγράμματοι, καλά παιδιά αντιεξουσιαστές, κλπ. Χαλαρά. Πράσινο ίματζ. Θαυμαστός καινούργιος κόσμος.

Οι οικολογικές οργανώσεις στην σύγχρονη Γερμανία

http://ecogreensalonika.wordpress.com/2009/10/27/apospaseis-dimosion-ypallilon-002/

http://wattsupwiththat.com/2010/03/20/north-and-booker-on-amazongate-a-billion-dollar-cash-cow/

Διευκρίνηση WWF για τον Βουλευτή Επικρατείας(!!!) Σπύρο Κουβέλη.  Άντε Κρίτωνα Αρσένη, και στα δικά σου.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αναρωτιέσαι πως οργανώνονται οι πράσινοι. Απλό: οργανώνονταισε ελιτιστικές δομές όπου η μάζα δεν έχει ψήφο ή λόγο. Δες τα καταστατικά τους και το δικαίωμα ψήφου. Μια δράκα ανθρώπων ψηφίζει. Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι πως εκλέχθηκε ο πρώτος πρόεδρος του ελληνικού γραφείου της όποιας διεθνούς οργάνωσης. Προφανώς διορίστηκε. Από ποιούς; Παρά τις δημοκρατικές μας ανησυχίες μας αρέσουν τα έτοιμα κινήματα και αυτό προσφέρουν οι ΜΚΟ.

Οι κανονικοί άνθρωποι που προσπαθούν να φτιάξουν ένα κόμμα πάνε δημοκρατικά και έτσι ρισκάρουν τον εκτροχιασμό, την μετάλλαξη και τον αποπροσανατολισμό, όχι οι ΜΚΟ.

Δεύτερος λόγος είναι η καταπληκτική ασυλία που παραχωρεί ο μέσος Ελληνας δημοσιογράφος στους οικολόγους. Προσωπικά την αποδίδω εν μέρει στην άγνοια των επιστημονικών πτυχών της οικολογίας, άρα για να μην ψάχνεται για θέμα ο δημοσιογράφος αναπαράγει όποια μασημένη τροφή του δώσουν οι ΜΚΟ. Ενώ οι ΜΚΟ φροντίζουν να παράγουν και είδηση που δικαιολογεί την κάλυψη από τους στρατευμένους (ή εκβιαζόμενους) δημοσιογράφους. Αν είχαμε αρχισυντάκτες που τιμούν το αρχί του τίτλου τους αυτά δεν θα περνούσαν σε εφημερίδα ή κανάλι ούτε στα ψιλά. Να τονιστεί βέβαια ο οργανωμένος και στοχευμένος προσεταιρισμός δημοσιογράφων από τις ΜΚΟ, όπως πχ κολλητηλλίκια που αναπτύσσονται σε ύψιστο επίπεδο. Δεν μπορώ να πω άλλα για αυτό εδώ.

Είναι και τα αριστερά αντανακλαστικά της μεταπολίτευσης και λίγο η χριστιανική επιμονή στην άνευ λόγου ενοχή. Οσοι είδαν βίντεο του Πατριάρχη στον Αμαζόνιο καταλαβαίνουν.

Συγχαρητήρια για την ανάρτηση. Είναι από τις καλύτερες.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Το μέγεθος του οικοεκφυλισμού φαίνεται από το εξής πραγματικό περιστατικό:

Αρουραίοι έχουν εποικίσει φοίνικα σε αυλή σχολείου. Το απόγευμα κατέρχονται και ταξιδεύουν στις έρημες τάξεις όπουψάχνουν για υπολείμματα τροφής. Αναρριχούνται στις ακακίες της αυλής και τρώνε καρπούς ενώ αφοδεύουν στο έδαφος όπου την επομένη θα παίξουν παιδιά.

Μια δασκάλα, βλέποντας περαστικό να κοιτά έκπληκτος τους αρουραίους του λέει: "αυτό είναι οικολογικό, είναι οι ποντικοί του φοίνικα".

Αυτή είναι η οικολογία όπως την κατανοούμε και συχνά την διδάσκουμε.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...

Μην υποτιμάτε την δύναμη του εκβιασμού. Ώμου και κυριολεκτικού. Το econews και οι οικολόγοι ξεκίνησαν την καριέρα τους εκβιάζοντας. Όλες οι επιχειρήσεις στην μεταποίηση και την βιομηχανία έχουν από δοικητικές παρατυπίες μέχρι παρανομίες, προβληματικές άδειες.

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ. ΜΑΦΙΑ.

katalytikos είπε...

Το πεδίο δράσης τους είναι αυτό της διαχείρισης αποβλήτων!!! Περισσότερο και από τις ΑΠΕ.
Ευθύνονται για τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά (..όχι μόνο) προβλήματα της χώρας, με μεγαλύτερο αυτό του ΑΣΩΠΟΥ! Μέχρι και funds τους πατρονάρουν.
Εκβιασμοί.... (η συνέχεια στην οθόνη - ο καιρός γαρ εγγύς)

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τους εκβιασμούς κάποιων ΜΚΟ. Έχω αντιληφθεί τέτοιες περιπτώσεις. Συχνότερα προς τις τοπικές κοινωνίες (παρεμβάσεις και αντιδράσεις με στόχο την ακύρωση υποδομών ή μεγάλων έργων), αλλά και ορισμένες προς τις δημόσιες υπηρεσίες. Ειδικότερα τα πρώτα χρόνια εμφάνισής τους, που δεν υπήρχαν «δικοί τους άνθρωποι» στις επιτροπές ή σε γενικές διευθύνσεις υπουργείων.
Τακτικές δράσεις: άλλοτε συνέτασσαν γνώμες, απόψεις, άλλοτε εξέδιδαν δελτία τύπου με καταγγελίες – δελτία που τα ΜΜΕ τα δημοσίευαν χωρίς έλεγχο- και άλλοτε προσέφευγαν μέσω ξένων Ευρωβουλευτών κυρίως τότε, στην Ε.Ε. καταγγέλλοντας τη χώρα για διάφορα.
Ποιος να απαντούσε τότε ότι όσα διέδιδαν οι ΜΚΟ με τα δελτία Τύπου ή τις δημόσιες καταγγελίες τους ήταν υπερβολές ή ψέματα; Οι δημόσιοι υπάλληλοι; (νομίζω ότι δεν είχαν καν τέτοια αρμοδιότητα ή ελευθερία). Στα υπουργεία τότε άφηναν να βαλτώνουν διάφορες τέτοιες εκκρεμότητες. Πολλές επιστολές από την Ε.Ε. που ζητούσαν διευκρινήσεις δεν απαντήθηκαν εγκαίρως ή σωστά και έτσι προέκυπταν τελικά και ανόητες καταδίκες (και πρόστιμα).
Μία περίπτωση που έτυχε να δω:

http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?tID=1134&aID=94

Από αυτή την ιστορία, αν θυμάμαι καλά τελικά προέκυψε και μια τιμωρία για την Ελλάδα, (ένα εμπάργκο διακίνησης ειδών CITES) που κόστισε πάρα πολύ ακριβά στην Ελληνική οικονομία. Τελικά, αν δεν έχουν αλλάξει τα πράγματα, ο «τοποτηρητής» εφαρμογής αυτής της σύμβασης ανήκε στην ίδια ομάδα με μία από τις εμπλεκόμενες ΜΚΟ.
Επομένως, αυτή η πολιτική δεν είναι μια μόνιμη άσκηση ελέγχου προς τις δημόσιες υπηρεσίες; Έμμεσα ή άμεσα πιστεύω ότι ελέγχουν διάφορα. Παράλληλα, ξέρουν τι κονδύλια θα εισρεύσουν από Ε.Ε. πριν το μάθουν οι υπουργοί. Ξέρουν τον τρόπο και τις διαδικασίες που θα διατεθούν και κάνουν τις προτάσεις τους πριν καν έρθουν αυτά τα χρήματα.
Παρόλα αυτά, δεν ξέρουμε όμως αν τους ελέγχει κανείς ή ποιος χαράζει την πολιτική που ακολουθούν σε διάφορους τομείς.

archaeopteryx είπε...

Ο Markham λέει ότι ελέγχονται

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2012/01/blog-post_08.html

τώρα σίγουρα τα ποντικάκια δεν έχουν έλεγχο, αλλά το σύστημα έχει πολλή "ιδιωτική πρωτοβουλία"

nikos είπε...

είμαστε διπλά "ευτυχισμένοι" έχουμε και τον καταπράσινο Καρολο Παπουλια χιχχι

Φακ Κώστας είπε...

Πάντως, μην υποτιμάτε το μέγεθος της αμάθειας σε σχέση με το μέγεθος του δόλου..

Κοιτάξτε εδώ τι άτομα αποφασίζουν για εμάς..και μετά αναρωτηθείτε γιατί οι νόμοι είναι συνήθως ανεφάρμοστοι..

http://fimotro.blogspot.com/2012/02/blog-post_1694.html

Ανώνυμος είπε...

@ katalytikos
Το πεδίο δράσης τους είναι αυτό της διαχείρισης αποβλήτων!!!

Πιστεύω ότι είναι και αυτό, όμως δεν είναι μόνο αυτό και δεν συμβαίνει μόνο τώρα το καπέλωμα ή τη μεσολάβηση για τα πάντα από τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ ή στελέχη τους αυτόνομα. Η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Διαχείριση σκουπιδιών, βιοποικιλότητα, παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες, τρόφιμα, γεωργικός και κτηνοτροφικός τομέας, έλεγχος και διαχείριση προγραμμάτων επιδοτούμενων από Ε.Ε. και εθνικούς φορείς, διασυνοριακά τύπου Πρέσπας, συμμετοχή κοινών μελών σε επιτροπές ελέγχων των προγραμμάτων όπου συμμετέχουν στελέχη των εν λόγω ΜΚΟ, συμμετοχή σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και στο βάθος … κήπος και ΑΠΕ.
Που ξεκινά και πού σταματά η νοούμενη δραστηριότητα ως ΜΚΟ και που ξεκινά και τελειώνει η εκμετάλλευση αυτών των ποσών για καθαρά πολιτικούς λόγους;
Είναι σωστό εν τέλει κεφάλαια εθνικά ή της Ε.Ε. να χρησιμοποιούντα έμμεσα ως κεφάλαιο για τα κόμματα ή τους πολιτικούς;

http://www.anthropos.gr/show_program.asp?Id=39&Categ=A

http://www.amna.gr/pressReleaseView.php?id=14085&doc_id=10833178

Ανώνυμος είπε...

"Undue Influence" του Ron Arnold βιβλίο που δείχνει τον τρόπο δράσης, την δομή και την στόχευση των ΜΚΟ.

Δεν υπάρχει καμία Grass Roots MKO στον πλανήτη ολόκληρο. Η οργάνωση είναι από την κορυφή προς τα κάτω και η χρηματοδότηση από μεγάλα κλροδοτήματα.

Ακούγεται σαν υπερβολή Αμερικάνου συντηρητικού, αλλά παραδόξως αντανακλά την δική μας πραγματικότητα και εμπειρία. Καμία ΜΚΟ δεν εφαρμόζει εσωτερική δημοκρατία, και αυτό αναπόφευκτα οδηγεί στο ερώτημα ποιοι και γιατί επιλέγουν στόχους και μεθόδους δράσης.

Kaymakchalan