Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Ο μερκαντλιστής μπακάλης έχει και ρουφήχτρα κεφαλαίου... Όχι... παίζουμε...


Στο προηγούμενο, ανέφερα αυτό που ξέρει κάθε οικονομολόγος και αναφέρει και η Wikipedia για τον εκμαυλιστικό μηχανισμό του μερκαντιλισμού.  Η Ευρώπη έχει και παραμάγαζο που ρουφάει κεφάλαιο και ρευστότητα. Ο Γερμανός φυσικά και δεν θέλει να γράψει ζημιά για τα καλούδια που πούλησε βερεσέ. Δίνει ρευστότητα για να μην του σκάσει ο πελάτης. Και την ρουφάει αυτή και κάθε άσχετη ιδιωτική ρευστότητα.  Τώρα, δεν ξέρω εάν αυτό είναι αυτοσκοπός, ή σκοπός είναι ο διαχωρισμός σε Euronord και Eurosouth. Θα δείξει....  Λεφτά και κεφάλαια έχουν χαθεί. Τώρα παίζουμε πώς δεν θα πάρει τον μουτζούρη ο μπακάλης.

http://www.zerohedge.com/news/2012-10-09/ecb-driven-toxic-debt-loop-heart-europes-misery

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ασχετο με το θεμα

http://www.newsnow.gr/article/234262/thorakizetai-i-ellada-apo-ta-pyrinika-apovlita.html

Οι προσευχές σου εισακούσθηκαν και εν τέλει θα είμαστε και εμείς στο κλαμπ (οσονούπω βεβαία) των πυρηνικών δυνάμεων. Τα δικά μας τσακάλια άρχισαν την εκπαίδευση-μασαζ της κοινής γνώμης για την ασφαλή χρίση της πυρηνικής ενεργ.....συγνώμη λαίλαπας (βλέπε απόβλητα). Μπορεί βέβαια να έχουν σκοπό να κάνουν τον μικρο τούτο χώρο ΜΟΝΟ χωματερή των απανταχού αποβλήτων, καθότι "τα λεφτά είναι πολλά Αρη" και κάποιος πρέπει να κάνει την βρόμικη δουλειά και η δουλειά δεν είναι ντροπή κτλ, κτλ.

Μπαίνουμε λοιπόν και εμείς σιγά σιγά στους γνώστες της πυρηνικής γνώσης απο την πόρτα της εξόδου κινδύνου βέβαια, μην το πάρει χαμπάρι το πόπολο......

Μάλλον πιο επικίνδυνο από το πυρηνικό, είναι το πολιτικό απόβλητο.

sawas

spiral architect είπε...

Έξυπνο, πολύ έξυπνο.
Έτσι ακριβώς όπως το σημερινό πρωτοσέλιδο του "Έθνους": "Το πλιάτσικο με τις παράνομες συντάξεις".

Κουβέντα για το δάσος των Σκουριών και την Eldorado Gold συμφερόντων Μπόμπολα

Tρέξτε γίδια να (ξαναματα)ψηφίσετε Σαμαρά and associates. Τρέξτε γίδια!

archaeopteryx είπε...

1.29 μην βλέπεις φαντάσματα. Αν μη τι άλλο το άρθρο φτιάχνει φοβίες. Δεν θωρακίζεσαι με επιδοτούμενα σεμινάρια. Τα ραδίκα που τρως έχουν ακόμα ραδιενέργεια Τσερνόμπυλ, αλλά και η ακτίνες Χ του οδοντίατρου έχουν. Πυρηνική δεν θα γίνει στην Ελλάδα, γιατί η "Ευρώπη" (που είναι πυρηνική και πυσία και σε σχεδιασμό) μας έχει για τόπο χωρίς ενέργεια, αλλά σκουπιδότοπο φ/β και αιολικών (που παράγουν ΑΧΡΗΣΤΗ και ΑΚΡΙΒΗ ενέργεια -- Δεν θα έχεις ασανσέρ αν δεν μπορείς να το χρησιμοποιείς όποτ θες). Δεν θα γίνει γιατί οι βαρώνοι της ενέργειας ζούν πουλώντας φέτες ΔΕΗ και σιγά μην ρισκάρουν λεφτά για 40 χρόνια για φτηνό ρεύμα. Δεν θα γίνει γιατί το επενδυτικό ρίσκο στην Ελλάδα είναι απίθανα μεγαλο. Δεν θα γίνει γιατί η βιομηχανοκή ζήτηση έχει μειωθεί. Δεν θα γίνει γιατί θα είμασε Οθωμανικό παραρτημ, Αρα καλύτερα να πας για ύπνο και να μην παιδέυεις το κεφάλι σου με τρίχες.