Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Το μη βιώσιμο χρέος και ποιά περαιτέρω μέτρα;;;


Πέφτει άγριο δούλεμα τα τελευταία τρία χρόνια, και όλοι δουλεύουν εμάς, προφανώς κάτι κάνουμε και εμείς, και τον Όλι Ρεν τον έχουν να λέει γρίφους όταν θέλουν να πούνε κάτι στην Μέρκελ, χωρίς να το καταλάβει και ...θυμώσει. Αλλά αυτή έχει τον γάτο τον Σόϊμπλε, και τα πιάνει όλα...

Το ότι το χρέος μας είναι μη βιώσιμο το ξέρουμε εδώ και καιρό. Ίσως το ήξερε και ο ΚΚ ο Β'. Από εκεί και πέρα, κάναμε ό,τι συμφέρει τους πιστωτές, δηλαδή στάση εσωτερικών αντί εξωτερικών πληρωμών, δις ιζ ό,τι πεις αγά μου, αντί δις ιζ Πάρτα, και πειραματιζόμαστε με εσωτερική υποτίμηση, κλειδωμένοι σε σκληρό νόμισμα, καταδικασμένοι να εξαρτώμεθα από ελεημοσύνες.  Με το κερασάκι στην τούρτα την σωτηρία του ...Κλίματος με πολλές Γερμανικές ΑΠΕ. Και ψηφίζουν τα Γίδια ό,τι τους βάλουν μπροστά τους, γιατί τα Γίδια θέλουν την καρέκλα τους και κάνουν τον βλάκα.

Από τον Απρίλιο του 2009 είμαστε σε εκκαθάριση εν λειτουργία, δηλαδή μας δίνουν ρευστό οι πιστωτές για να διαφυλάξουν τα δάνειά τους, και χρησιμοποιούν την έλλειψη ρευστότητας για να εκβιάσουν, να υποθηκεύσουν και να πάρουν ό,τι γουστάρουν. Με αρχικό αναισθησιολόγο τον ΓΑΠ, που μάλλον προτίμησε το ΔΝΤ από την ΕΚΤ (και τελικά μπορεί να είχε και ...δίκιο, μόνο που η ΕΚΤ έχει το ταμείο, ή μάλλον η Μπούντεσμπανκ).

Τα δικά μας μέτρα είναι (θα με δείρετε τώρα) απαραίτητα, απλά γιατί δεν μπορείς να ζεις με πρωτογενές έλλειμμα, αλλά ευχαρίστως θα κρέμαγα την παρέα που κυβερνούσε το από το 1981 έως το 2000.   Στο βαθμό που τα (δικά μας) μέτρα είναι μέρος κάποιας ευρύτερης ρύθμισης, και εάν είχαν κάποια λογική, να μην πω κιχ, κι ας πονάνε. Μόνο που η ευρύτερη ρύθμιση μόνο ευρύτερη δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα, αλλά έτσι είναι οι εκκαθαρίσεις εν λειτουργία. Αμείλικτα μονομερείς υπέρ πιστωτών, και αφού ξεζουμιστεί το υποκείμενο τότε το αφήνεις να ψοφήσει.

Ποιά περαιτέρω μέτρα;  Αφού κι κουτσή Μαριά έχει μάθει ότι τα μέτρα μας βυθίζουν βαθύτερα στην φτώχεια και την μιζέρια, και με φτώχεια και μιζέρια δεν έχει ΑΕΠ, και δεν έχει βιώσιμο χρέος (άσε που το είδα φως φανάρι στο εξελάκι...)

Αρα τα επόμενα μέτρα είναι ο Όλι Ρεν που προσπαθεί να πει στην Μέρκελ "διαγράψτε τους το χρέος, δεν βγαίνει" αλλά αυτή, είπαμε έχει τον Dr. Strangleschauble, και θα το κάνει μόνο όταν είμαστε τελειωμένοι, και αφού ...γράφω ακόμα, πάει να πει έχω να φάω. Και δεν θα διαγράψει, κάτι άλλο θα σκαρφιστεί... Οι επιδρομείς και οι πειρατές δεν επιστρέφουν λάφυρα.

Προσέξτε τώρα την διαφήμιση Google Ads:  Ρυθμίσεις δανείων για δημόσιους υπάλληλους, επιχειρήσεις, νοικοκυριά... Γιατί μόνο σε αυτούς;  1) Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν (είχαν) προβλέψιμο μισθό, 2) οι επιχειρήσεις όλο και κάποιο πάγιο θα έχουν, ή καμιά πολυκατοικία για εγγύηση, και 3) τα νοικοκυριά έχουν τούβλα, κεραμίδια, κρεβάτια -- και στις τρεις περιπτώσεις ο ρυθμίζων έχει ασφάλεια.

Ο Όλι Ρεν έχει κάνει τον λαγό και άλλες φορές...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΟΜΕΡΚΑΝΤΙΛΙΣΜΟΣ

http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2733.aspx

unfair

archaeopteryx είπε...

http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2012/03/blog-post_07.html

από τις 7 Μαρτίου του 12... που θα πάει, θα τους καταλάβουμε...

Και εγώ το πήρα χαμπάρι όταν είδα ένα γραφημα που είχε η Ζάχαρη? το New Republic? που έδειχνε ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών από το 1990 και μετά...

archaeopteryx είπε...

http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2011/11/20_19.html

κι η Ελευθεροτυπία από πέρυσι...

ΟΛΑ, Ο,ΤΙ κάνουν, Ο,ΤΙ μας επιβάλλουν, είναι για νa κρατήσουν συκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των πάντων (βασικά ΗΠΑ και Κίνας). Αν κυπνούσε ο κόσμος δεν θα αγόραζε τα σκατά τους για ένα εξάμηνο και θα τέλειωναν... Φαντάσου νόμο στις ΗΠΑ να ΠΡΕΠΕΙ να αγοράζεςι BMW...