Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Δεν βρέθηκε η τρομερή "θερμή ζώνη" που θα μας υπερθέρμαινε


http://www.c3headlines.com/2013/02/ipccs-global-warming-hypothesis-fails-ultimate-test-no-tropical-hotspot-after-17-years-of-immense-co.html
http://www.thegwpf.org/ipcc-fail-tropical-hotspot-17-years-immense-co2-emissions/

Το ότι μεταβολές στο ατμοσφαρικό CO2 έπονται των μεταβολών στην θερμοκρασία (ποηγούμενη ανάρτηση), είναι μία σοβαρή ένδειξη ότι τα περί ανρθωπογενούς φαινομένου θερμοκηπίου λόγω αυξημένου CO2 μάλλον δεν στέκουν, αλλά και δεν αρκεί, γιατί μπορεί κάποιος να πει (και το λένε) ότι "ααα... αυτή την φορά είναι διαφορετικό γιατί εκλύουμε πολύ CO2 και ΘΑ έχει επιπτώσεις με μηχανισμούς "θετικής ανάδρασης" (positive feedback) στην ατμόσφαιρα. Μία από τις υποθέσεις των οπαδών του καταστροφικού Ανθρωπογενούς Φαινομένου του Θερμοκηπίου είναι ότι υπάρχει "θερμή ζώνη" στην τροπόσφαιρα, που αυτή είναι ένδειξη ότι υπάρχει μηχανισμός θετικής ανάδρασης (positive feedback) από το CO2 που επιταχύνει και αυξάνει την θέρμανση κατά 2-6 βαθούς Κελσίου.

Μία νέα μελέτη εστιάστηκε σε μετρήσεις θερμοκρασίας στην άνω τροπόσφαιρα (περίπου 12  χλμ. από την επιφάνεια της γης).   Οι μετρήσεις δείχνουν ότι δεν υπάρχει τέτοια "θερμή ζώνη" παρ' όλη την καταγεγραμμένη αύξηση του CO2 (για όποιους λόγους), το αυξημένο CO2 δεν επιταχύνει, δεν ενισχύει την θέρμανση, και καταρρίπτεται αυτός ο ο εικαζόμενος "καταστροφικός" μηχανισμός.  Με βάση αποδεκτή φυσική, χωρίς αυτό το positive feedback της "θερμής ζώνης", διπλασιασμός του CO2 από την προ-βιομηχανική περίοδο θα είχε αύξηση 0,5 έως 1,5 βαθμούς Κελσίου. Αλλά αυτή η "θερμή ζώνη" δεν φαίνεται να υπάρχει μετά από 28 εκατομμύρια μετρήσεις, και η ευαισθησία του κλίματος στο CO2 είναι μικρότερη από ό,τι λέει τόσο καιρό το IPCC.

Το ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει πάει διακοπές, και δεν έχει παρατηρηθεί άνοδος θερμοκρασίας, εδώ και 17 χρόνια,  είναι πρόσθετη ...σύμπτωση.
Έχω δει κατά καιρούς και άλλα άρθρα που λένε ότι το CO2 για διάφορους λόγους δεν μπορεί να είναι αιτία φαινομένου θερμοκηπίου, αλλά εδώ μεταφέρω αυτά που (α) καταλαβαίνω έστω και επιφανειακά, και που (β) έχουν ευρύτερη αποδοχή στην e-κοινότητα μέσω peer reviews. Βάζω εδώ μερικά πιο πολύ για να τα ...θυμάμαι

http://www.examiner.com/article/new-research-into-greenhouse-effect-challenges-theory-of-man-made-global-warming
http://climatephysics.com/hungarian-physicist-dr-ferenc-miskolczi-proves-co2-emissions-irrelevant-in-earths-climate/ (σχετικό με το προηγούμενο)
http://www.climatechangedispatch.com/home/9349-carbon-dioxide-not-a-well-mixed-gas-and-cant-cause-global-warming

Δεν υπάρχουν σχόλια: