Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τι είναι €1 ή €1,7 τρις μεταξύ συμμάχων και φίλων;


http://uk.reuters.com/article/2013/02/20/us-germany-energy-idUKBRE91J0AV20130220
http://www.thegwpf.org/germanys-green-suicide-energy-transition-cost-taxpayers-e1-trillion/

Φυσικά και δεν αμφισβητώ την "είδηση". Η απόφαση των Γερμανών να βγουν (δήθεν) από την πυρηνική ενέργεια μετά την Φουκουσίμα είναι αυτό που συνεπάγεται αυτή την είδηση. Το είχαν πει τότε και η Ε.οn, και η η RWE και o Helmut Kohl και είμαι σίγουρος και άλλοι. Το έχει πει επίσης η Siemens (και εδώ) τον Ιανουάριο του 2012, είχε μάλιστα αναφέρει €1,7 τρις, αντί €1 τρις -- άσχετα εάν έχει βγάλει πολλά λεφτά από αυτό. Έχει χιλιοειπωθεί και έχει επιβεβαιωθεί από τα γεγονότα που δημοσιεύονται κατά κόρον εδώ και 3-4 μήνες: Οι ΑΠΕ, πολλές, καλές, τέλειες κλπ, δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, αλλά ακριβαίνουν πολύ το ρεύμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.


Τα σίγουρα είναι ότι:  1) τα περί σωτηρίας του Πλανήτη είναι 100% μούφα.  2) Tο αέριο είναι μεγίστη διαπλοκή, που υπερβαίνει τα της "Ευρώπης". Το αέριο είναι μια χαρά καύσιμο, αλλά ακριβό σε εμάς. Ακριβό, και όταν μπεις στον μπελά και τα έξοδα να το φέρεις πρέπει να το καταναλώνεις για να αποσβεστούν οι επενδύσεις υποδομής -- που γίνονται συχνά και αυτοσκοπός. Ακριβό και με γεωπολιτικές πτυχές (που πάνε πίσω στην φιλοδοξίες της ...Μεγάλης Αικατερίνης και τα άγχη των  Μέττερνιχ και Castlereagh).  Περιέργως, μέχρι την χθεσινή ψηφοφορία στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, πότε είχατε ακούσει το όνομα "Shell";  Εγώ δεν το πολυθυμάμαι, και εάν το αναζητήσετε σε σχέση με αέριο στην Ευρώπη δεν θα βρείτε πολλά (αλλά βρήκα αυτό, που από μόνο του δεν δικαιολογεί την πρεμούρα, αλλά, οι ...Μαύρες Τρύπες είναι ορατές επειδή ακριβώς δεν φαίνεται τίποτα τριγύρω τους). 3) Το πυρηνικό λόμπυ φυσικά και υπάρχει (και περιέργως δεν με ενοχλεί καθ' εαυτό). Αν ο κόσμος λαλήσει από ακρίβεια σε ρεύμα που δεν θα έχει, κάποια στιγμή... 4) Ενδιαμέσως βγαίνουν πολλά λεφτά:  Από την Βέστας και την Ένερκον, μέχρι τον Περιστέρη και τον Κοπελούζο, με κοινό παρονομαστή πάντοτε αφ' ενός την Ζήμενς και τα διάφορα γκατζετάκια που πουλάει που είναι σημαντικό ποσοστό του τζίρου της, και αφ' ετέρου τους ευγενείς που μέσα σε όλα αυτά εισπράττουν πλουσιοπάροχα ανά τας Ευρώπας... Δείτε αν δεν βαριέστε τις 3 αναρτήσεις με την Πράσινη Πυραμίδα Εξουσίας. Θέλει λίγο χτένισμα μετά την χθεσινή πληροφορία... Λίγο.

Το ότι όλα αυτά βαθαίνουν την Ευρωπαϊκή (και όχι μόνο την δική μας) ύφεση αναρωτιέμαι εάν περνάει από κανενός το κεφάλι.  Προφανώς αυτοί που κάνουν κουμάντο είναι ή ήταν πρόσκαιρα κερδισμένοι σε ένα μακάβριο περίπου zero sum game. Η μεταφορά αερίου δεν είναι zero sum, αλλά οι ΑΠΕ είναι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ότι πρέπει για την ανταγωνιστικότητα της εθνικής οικονομίας οι ΑΠΕ και τα δικαιώματα άνθρακα.

Και δεν βρίσκεται ένας πολιτικός οργανισμός από αυτούς που τρέχουν στην χώρα να πει την αλήθεια στον κόσμο, ότι οι Γερμανογάλλοι καίνε τον Νότο με το ενεργειακό και αυτό επειδή οι πρώτοι δεν έχουν ενεργειακές πηγές ενώ οι δεύτεροι πλασσάρουν τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα των πυρηνικών τους. Μόνο η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα σώσει τον Νότο.

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟ ΣΤΑ ΙΣΙΑ.