Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ασκήσεις παραπληροφόρησης και αποπροσανατολισμού (στον λογαριασμό της ΔΕΗ)


Η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός είναι κλασσικό χαρακτηριστικό του Θαυμαστού Καινούργιου Κόσμου, και το ζούμε σε πολλούς τομείς τα τελευταία χρόνια.

Το ότι έχει ακριβύνει το ρεύμα, είναι γνωστό και στην Ελληνική και στην "Ευρωπαϊκή" επικαιρότητα.  Κάθε ένας λοιπόν, ανάλογα με το συμφέρον του προσπαθεί να μάς ,και να σάς, πείσει για την δική του εκδοχή του γιατί ακριβαίνει το ρεύμα. Οι ΑΠΕτζήδες θα σας πουν ότι φταίει η επιδότηση των πετρελαιοειδών(!), ή η επικείμενη  (από το 1987) Καταστροφική Υπερθέρμανση! Οι αεριάδες (Κ, Π, Μ κλπ) θα σας πουν επειδή δεν τους δίνει η ΔΕΗ καμιά μοναδούλα λιγνίτη ή Υ/Η για να κάνουν μουαγιέν. Εγώ σας λέω απλοϊκά ότι φταίει το αέριο και οι ΑΠΕ (αν και ανέφερα κι άλλους λόγους εδώ και εδώ).

Και τώρα κυκλοφορεί εδώ και μέρες μία αρλούμπα στο φέησμπουκ, μασκαρεμένη με επαναστατικό "δεν πληρώνω" μανδύα, που στοχοποιεί τις ΥΚΩ, τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, για την ακρίβεια του ρεύματος.  Και νόμιζα ότι κάποιος ηλίθιος το ξεκίνησε, αλλά μου πέρασε και η ιδέα ότι είναι φουστιά, γιατί μετά 2-3 χρόνια αυτού του χόμπυ, έχω μάθει και να διαβάζω λογαριασμούς ΔΕΗ, και ...energypress, και να νευριάζω με φουστιές. Το ότι είναι φουστιά, και μάλιστα λειράτη, το κατάλαβα όταν φίλη στο φέησμπουκ μου επεσήμανε αυτόν τον σύνδεσμο, που βασικά αναφέρεται στο χαράτσι (άσχετο) αλλά πετάει και πολλές "ΥΚΩ" πριν πάει στην νέα (Γερμανική) μονάδα της ΔΕΗ -- που δεν μπόρεσε η ΔΕΗ να φτιάξει, τόσα χρόνια, λες και ήταν διαστημόπλοιο... Αλλά όλοι κοιτάμε τις ΥΚΩ.

Τυχαία κυκλοφορεί στο φέσημπουκ "αγωνιστική"  εικόνα που στοχοποιεί τις ΥΚΩ;  Τυχαία σε, δημόσια εκδήλωση όλοι μιλάνε για ΥΚΩ όταν το θέμα είναι το χαράτσι (στο οποίο εντέχνως εντάσσουν και τις ΥΚΩ) και η ντε φάκτο εκχώρηση της ΔΕΗ;

Οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας είναι η προσαύξηση με την οποία επιδοτούμε το ακριβό ρεύμα μη διασυνδεδεμένων ή και ακριτικών νησιών. Είναι ακριβή η ηλεκτροδότηση του Καστελόριζου ή της Κρήτης. Σε μερικές περιπτώσεις δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, σε άλλες, με Ζερβούς και καιροφυλακτούντες ΑΠΕτεώνες και αεριάδες, η ακριβή λύση θα γίνει ακριβότερη.  Αλλά η ανικανότητα ή η διαπλοκή ή η διαφθορά, δεν αλλάζουν τι είναι οι ΥΚΩ.  Το ρεύμα είναι κοινή ωφέλεια, πρέπει και ο παππούς στο χωριό να το έχει, έτσι τουλάχιστον λέμε ότι θέλουμε. Επειδή ο μη διασυνδεμένος παππούς στις μαδάρες έχει ακριβό ρεύμα, τον επιδοτούμε και του δίνουμε τιμή που έχουν και οι ...Αθηναίοι. Αυτές είναι οι ΥΚΩ που βαφτίστηκαν χαράτσι. Και ήταν ΠΑΝΤΑ μέσα στο ρεύμα της ΔΕΗ. Ανέκαθεν. Αντί να δείξουμε ότι το ρεύμα ακρίβυνε λόγω αερίου και ακόμα περισσότερο λόγω ΑΠΕ, αντί να πούμε ότι πληρώνουμε διασυνδέσεις για επιδοτούμενους ΑΠΕτζήδες, αντί να πούμε ότι ο ΛΑΓΗΕ έχει μία δεκαψήφια τρύπα που κάπως θα καλυφθεί από τον ήδη φουσκωμένο λογαριασμό, βγάζουμε σε ξεχωριστή γραμμή τις ΥΚΩ, τις βαφτίζουμε χαράτσι και τις στοχοποιούμεΑν δεν το κάναμε, το ρεύμα θα φαινόταν ότι ήταν κατά τόσο ακριβότερο από τις κακές ενεργειακές επιλογές.  Το ότι υπάρχουν αυτές η τρύπες είναι φουστιά σε βάρος μας. Το ότι γκαιμπελικά βάζουμε τα παιδιά να βρίζουν τις ΥΚΩ, κάνει την φουστιά, λειράτη.

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Το "κοινή ωφέλεια" ακούγεται γκουμουνιστικό και δεν το σηκώνει η μύτη μας.
Το "χαράτσι" έγινε του συρμού και τσουβαλιάζει δικαίους τε και αδίκους.

Δεν πειράζει, όταν θα ζητούνται απ' τη "νέα ΔΕΗ" απίθανα ποσά έναντι κατανάλωσης για την γκαρσονιέρα του φοιτητή και το δυαράκι της γιαγιάς θα το μάθουν καλά. Ασε που όταν φορολογηθεί και το πατάρι που βρίσκεται ο θερμοσίφωνας, θα κάνει μπάνιο η γριά με κρύο νερό και θα γλυτώσει ο Στούρνος τη σύνταξη
Αλλά θα είναι αργά για να το ξαναπαίξουν "αγανακτισμένοι".

Τώρα δε που νομιμοποιήσαμε και τους μπράβους και τους βάλαμε στη βουλή, ποιος μας πιάνει ...

Τόσο μαλάκες είν' οι Ελληνες!

Ανώνυμος είπε...

http://www.apocalypsejohn.com/2013/02/megali-apati-pagkosmia-yperthermansi.html

Ανώνυμος είπε...

http://kostasxan.blogspot.gr/2013/02/13-tap.html

archaeopteryx είπε...

τι γκομμουνιστικό! Το utility pricing δηλαδή η τιμολόγηση (ή κοστολόγηση) κοινης ωφέλειας είναι όσο καπιταλιστικό όσο το νερό που ξεδιψάς!!! Εχει κόστος. χρεώνεται. έχει ιδιαιτερόιτητες δατς ωλ. Θα λέω ότι είμαι οποαδός του Μίλτον Φρηντμαν και ότι το νερό και το ρεύμα είναι ΚΟΙΝΗ ΩΦΕΛΕΙΑ. Λόγω τεχνολογιας δεν είναι το τηλεφωνο.

Ανώνυμος είπε...

Ο κοσμος δεν εχει λεφτα για να πληρωνει το ΥΚΩ 100€!όλοι πλέον είμαστε άνεργοι, και κοροιδα αφου η ΔΕΗ μας τα παιρνει κανονικοτατα αφου υπαρχει νομος που βγαζει τις ΥΚΩ παράνομες!!