Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η Νέα Μαφία


Πού μπορεί να βγάλει κανείς λεφτά σήμερα;  Χοντρικά, λεφτά βγαίνουν αν βρεις από πού περνάνε λεφτά και κάθεσαι στο θυρωρείο μπας και τσακώσεις και εσύ κάτι. Τεχνοκρατικά, αυτό μεταφράζεται σε "δες ποιος μεγάλος κάνει κινήσεις με οικονομικό αντικείμενο και τοποθετήσου γύρω, δίπλα, πάνω, κάτω από αυτές τις κινήσεις".

Μία κίνηση που άρχισε να γίνεται συστηματικά από την εποχή Σημίτη είναι η εκχώρηση αρμοδιοτήτων και αντικειμένου σε ΟΤΑ. Όπως στους περισσότερους, μου άρεσε η ιδέα, αποκέντρωση, τοπικός έλεγχος, περισσότερη διαφάνεια κλπ.  Δυστυχώς την πάτησα στις εκτιμήσεις μου. Οι ΟΤΑ μάζεψαν όλη την βρώμα και αλητεία της Ελλάδας που δεν μπορούσε να ροκανίσει από την Κεντρική Διοίκηση. Την στιγμή που οι ΟΤΑ απέκτησαν πρόσβαση σε λεφτά και σε οικονομική διαχείριση έγιναν μαγνήτης απατεώνων. Έγιναν μηχανή μετάλλαξης σοβαρών ή άσχετων με αυτά ανθρώπων σε Μαφιόζους. Στις μικρές κοινωνίες, ο κάθε Δήμος, η κάθε Περιφέρεια, έγιναν τόπος συνεύρεσης και συντονισμού, βιτρίνα και φυτώριο απάτης και διαφθοράς. Με τα κατά τόπους Αστυνομικά τμήματα, Υποθηκοφυλακεία, Ειρηνοδικεία, Δικαστήρια, Δικηγορικά Γραφεία, και Τράπεζες, όλα λίγο η πολύ να "συνεργάζονται" με τους Τοπικούς Πυλώνες του Κύρους, της Μάντρας Οικοδομικών Υλικών, του Εργολάβου, του ιδιοκτήτη Καφετέριας. Από διακίνηση λαθρομεταναστών, σε "δημοτικά έργα", σε ξέπλυμα.

Κάθε οργανισμός στις τοπικές κοινωνίες έχει από 1-2-3 άτομα που συνεργάζονται, συντονίζονται και ροκανίζουν. Από πολεοδομικές και χωροταξικές αλλαγές, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις βιτρίνα, σε δημιουργία στρατού άεργων, κηφήνων, ημετέρων, σε βόλεμα, ξέπλυμα, αρπαχτές, ποσοστά από όπου υπάρχει αντικείμενο, με τους ντόπιους είτε φοβισμένα ανθρωπάκια, είτε συνεταιράκια "για το καλό του τόπου", "βρες και μια θέση για την ανιψιά μου".

Ξεχάστε τις τριγωνικές συναλλαγές του ΧΑ του 1996. Εδώ μιλάμε για πολυγωνικές συναλλαγές μεταξύ των Πυλώνων της Τοπικής Άρχουσας Τάξης. Πώς θα τους αναγνωρίσετε? Ευκολότατα. Τι είχαν πριν τον Σημίτη, και τι έχουν τώρα. Όλοι? Στην επαρχία, από τους μόνιμους ντόπιους, άνετα το 70%. Διακομματικός μαγνήτης. Οι χουντικοί του 70, έγιναν Καραμανλικοί, Παπανδρεϊκοί, Μητσοτακικοί, Σημιτικοί, και τώρα μεταλλάσσονται σε Πρασινο-σολιαλ-ευρωπαϊστές. Follow the money στο πού και από πού έρχονται λεφτά. Και το ποσοστό είναι μεγάλο, γιατί οι Κεφαλές μοιράζουν Πίτα. Το μάθημα του Αντρέα και του Εκσυγχρονισμού.

Όποιος είναι στην επαρχία, ας ρίξει μια ματιά γύρω του... Όλοι αυτοί οι τύποι που κυκλοφορούν σοβαροί, και φιλικοί τα Σ/Κ, και τους χαιρετάει ο κόσμος... Η Νέα Μαφία. Και μην έχετε καμία αμφιβολία. Αυτός είναι ο μηχανισμός στον οποίο η Κεντρική (και η "Ευρωπαϊκή") Διαφθορά αποκεντρώνεται... Ποιούς έχει πιάσει ο Φούχτελ?

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όχι μόνον αποκεντρώνεται, αλλά και αλλάζει χέρια.

Εκπληκτική ανάρτηση, τα θερμά μου συγχαρητήρια!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι έχουμε δει με τα μάτια μας ή έχουμε ακούσει ιστορίες διαφθοράς εντός των δήμων. Δεν περιμένω θεαματικές αλλαγές σ' αυτό το τομέα βέβαια. Η φυλάκιση τρανταχτού ονόματος και μάλιστα κομματικού στελέχους του κυβερνώντος κόμματος έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος για να κρυφτούν όλοι οι άλλοι απατεώνες δήμαρχοι/αντιδήμαρχοι/δημοτικοί υπάλληλοι πίσω από την δήθεν κάθαρση που έρχεται (και που ποτέ δεν φτάνει)...

Ζάχαρη είπε...

Ωραια αναρτηση,περιγραφικοτατη.

geokalp είπε...

και δε "μαθαίνουμε" ούτε τα λεφτά που πάνε...

Nestrom είπε...

1.Αποκέντρωση διοίκησης (Δήμαρχοι)
2.Τόπο στα νειάτα με τις καινούριες ιδέες (Λάκης)
3.Οικολογία (Σοσιαλισμός)
μέχρι και..
4.την εμμονή με την αξία των λαχανικών στην διατροφή (ακόμη και το αλογίσιο κρέας πιθανόν να είναι καλύτερο από οποιδήποτε γκοτζίλα-λαχανικό, διότι το άλογο προηγουμένως έχει μεταβολήσει τα φυτοφάρμακα της ζωοτροφής)
......
και οποιαδήποτε άλλη "θρησκεία", πάντα για το καλό μας, πρέπει να την αντιμετωπίζουμε κριτικά και να ζητάμε λογικά επιχειρήματα.
Συγχαρητήρια για το άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

Συγχαρητήρια.

Kaymakchalan

Ανώνυμος είπε...


Γειά στην γραφίδα σας! Περιγράψατε γλαφυρότατα, αυτό που συνέβη στις τοπικές κοινωνίες. Κανονική Κοζα Νοστρα. Τα έχουμε ζήσει στο πετσί μας αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Καλύτερα δεν μπορουσες να τα περιγράψεις. Τα έζησα και απο μέσα και απο έξω. Οσο υπάρχει η ιδιότυπη ασυλία των αιρετών και κατ επέκταση η ατιμωρησία που συνεπάγεται , θα οδηγούνται αργά ή γρήγορα στην αλλαζονεία , την έπαρση , τον αυταρχισμο και την λαμογιά. ΠΡΟΤΑΣΗ. Πριν και μετα την θητεία κάθε δημοτικου συμβουλίου να αποτιμάται η περιουσία του δήμου και σε περίπτωση μείωσης να χρεώνεται σε όσους στήριξαν τις ζημιογίνες αποφάσεις με ανάλογο προσωπικό καταλογισμό. Μόνο οποιος έχει στο μυαλό του την λαμογιά , δεν θα το υποστηρίξει αυτο.