Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013
Θα μάθουμε από την εμπειρία της Γερμανίας; Ή έχει τόση πια προτεραιότητα να κάνουν την αρπαχτή τους 2-3-4 "επιχειρηματίες", που σε καιρούς κοινής λογικής, θα ήταν του κοινού ποινικού δικαίου;
http://www.reuters.com/article/2013/02/18/energy-power-germany-idUSL5N0BF94820130218
1) Πολλές επιδοτούμενες ΑΠΕ, 2) ακρίβυναν το ρεύμα για όλους τους καταναλωτές, και με 3) την προνομιακή τους μεταχείριση 4) εκτόπισαν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, και από αέριο, χωρίς όμως 5) ούτε να μπορούν να την υποκαταστήσουν, ούτε 6) να εξοικονομήσουν σημαντικά καύσιμα. 7) Εκτοπίζοντας την συμβατική παραγωγή την έκαναν ασύμφορη, με αποτέλεσμα 8) να αποσύρεται, 9) δημιουργώντας έλλειμμα, και 10) οδηγώντας την αγορά ενέργειας (συμβόλαια) σε βραχυπρόθεσμες κινήσεις την διέλυσαν.
Κοντεύουν να κλείσουν τρία χρόνια από τότε που ξεκίνησα αυτή την ιστοσελίδα. Τρία χρόνια, αφού είχε ξεκινήσει η μανιώδης μεταστροφή σε ΑΠΕ, αντίθετα σε κάθε απλό κανόνα φυσικής, μηχανολογίας, ή οικονομικών. Τρία χρόνια με όλες τις ενδείξεις να συγκλίνουν σε αυτό που κάθε μη βλαξ ήξερε από πριν. Οι ΑΠΕ είναι ατελέσφορες, επειδή είναι ακριβές. Υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται, και επιδοτούμενες δημιουργούν προβλήματα χωρίς να λύνουν ηλεκτροδοτικά προβλήματα. Όσο είναι ασήμαντες δεν ενοχλούν, ότι πάψουν να είναι ασήμαντες κάνουν ζημιά. Δεν είναι φιλοσοφικός ή ιδεολογικός ο λόγος, οι ΑΠΕ δεν είναι αδιάλειπτες, είναι μεταβλητές, και συχνά τυχαίες. Και το ρεύμα, ή το ρεύμα τους, δεν αποθηκεύεται ούτε στις ποσότητες που χρειάζεται, ούτε οικονομικά. Αυτό σημαίνει ασκήσεις με εφεδρείες που τελικά αυτές είναι η ηλεκτροδότηση και όχι οι ΑΠΕ, αλλά και αυτές οι εφεδρείες υπολειτουργούν, γίνονται ασύμφορες χωρίς όμως να μπορεί το δίκτυο να υπάρχει χωρίς αυτές. Φαύλος κύκλος. Οι ΑΠΕ μπορούν να συνυπάρξουν με αέριο που πρόσκαιρα εκτοπίζουν, αλλά δεν υποκαθιστούν, ούτε εξοικονομούν λόγω μη αποδοτικής λειτουργίας των μονάδων. Μπορούν στρατιές μηχανικών να επινοούν νέα κόλπα, αλλά το βασικό πρόβλημα δεν είναι τα κόλπα αλλά οι ΑΠΕ. Ευτυχώς για εμάς, η Γερμανία και η Ισπανία το υπέστησαν και υφίστανται.
Το ερώτημα είναι εάν εμείς θα μάθουμε, ή εάν έχει τόση πια προτεραιότητα να κάνουν την αρπαχτή τους 2-3-4 επιχειρηματίες, που σε καιρούς κοινής λογικής και κοινής ηθικής θα ήταν του κοινού ποινικού δικαίου.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου