Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ο Matt Ridley, που δεν δέχεται την Κλιματοκαταστροφολογία, στην Βουλή των Λόρδων της Αγγλίας


http://www.thegwpf.org/matt-ridley-elected-house-lords/

Εξελέγη στην Βουλή των Λόρδων στην Αγγλία ο Matt Ridey, χαρακτηρισμένος "σκεπτικιστής", δηλαδή από αυτούς που δεν πιστεύουν τις καλλιεργημένες αρλούμπες της Greenpeace, WWF και αυτών που τις προωθούν, ότι ο ουρανός γκρεμίζεται, και τρέξτε να πληρώσετε για να σωθείτε.

Σε πρόσφατο άρθρο του, ο Matt Ridley είχε γράψει ότι από παρατηρήσεις, από στοιχεία, το "κλίμα" δεν είναι όσο ευαίσθητο στο ανθρωπογενές CO2 όσο προβάλουν τα διάφορα μοντέλα. Είχε επίσης αναφέρει ότι από διαρροές των τελευταίων αναφορών του IPCC, διπλασιασμός του CO2 δεν θα ανεβάσουν την θερμοκρασία σε οποιαδήποτε καταστροφικά επίπεδα, αλλά το πολύ 1 βαθμό Κελσίου. Διευκρινίζω, ότι αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι αυτό θα συμβεί, αλλά είναι αναθεώρηση της ίδιας της καταστροφολογίας από το IPCC που μέχρι τώρα την εξέφραζε και προωθούσε.

Για να είναι κατανοητό περί ποιας ανοησίας είναι η Κλιματολαγνεία, παραθέτω το παρακάτω διάγραμμα, από κριτική που ασκήθηκε στον Matt Ridley, από εδώ.  Αν δείτε τις θερμοκρασίες των τελευταίων ...400.000 ετών, και, σε λεπτομέρεια, των τελευταίων 11.000 χρόνων, στα δύο παρακάτω γραφήματα, τότε (α) θα δείτε το απόλυτα φαιδρό των μοντέλων, (μοντέλα είναι), (β) θα δείτε τι σημαίνει το "+1" που διέρρευσε μέσα από το IPCC (θα είναι πιο κρύο από το peak της τελευταίας μεσοπαγετώδους, πριν 120.000 χρόνια και (γ) θα πείτε δόξα τω Θεώ που είμαστε, για την ώρα, στην σημερινή ευχάριστη μεσοπαγετώδη που ξεκίνησε πριν 11.000 χρόνια, και που εάν η γεωκλιματική ιστορία επαναλαμβάνεται, μπορεί και να μας τελειώσει.


Μην αφήνετε να σας φοβίζουν με αρλούμπες.

Αν ενδιαφέρεστε, δείτε και Matt Ridley: A Lukewarmer's Ten Tests

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Και οι απαραίτητες ευαισθησίες των ντόπιων οικονεοφιλελέ παπαγάλων.
(καλέ γιατί δεν ζητάτε χαβιάρι και οικολογικούς λαμπτήρες;)

archaeopteryx είπε...

αναρωτιέμαι αν ο Σκάϊ προβοκάρει, ή εάν έχει καλή ασφαλιστική εταιρία που του καλύπτει και το μπουλότο και πάει να βγάλει κανένα φράγκο...