Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Και οι Ρουμάνοι κόβουν επιδοτήσεις ΑΠΕ για να μειώσουν το κόστος του ρεύματος (αλλά στην Ελλάδα;)


http://www.businessweek.com/news/2013-02-28/romania-to-scale-back-clean-energy-aid-to-curb-power-price-gains

Οι ΑΠΕ ακριβαίνουν το ρεύμα. Δεν υποκαθιστούν ισχύ βάσης. Δεν είναι καν ισχύς αιχμής. Είναι μια παρασιτική και επιδοτούμενη δραστηριότητα.  Μπορούν να συνυπάρξουν μόνο με αέριο, το οποίο επίσης είναι ακριβό, δεν το εξοικονομούν, αλλά το καθιστούν ασύμφορο (εξ ου και η πρόσθετη επιδότηση μέσω  cost recovery ή ΜΑΜΚ (μηχανισμός ανάκτησης μεταβλητού κόστους -- επιδότηση αναποτελεσματικής λειτουργίας). Προαπαιτούν πολλές και ακριβές συνδέσεις. ΟΛΑ αυτά πληρωμένα από τον λογαριασμό της ΔΕΗ και το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ.

Μην βρίζετε το Τσίπρα ή τον Σαμαρά. Να βρίζετε (α) την "Ευρώπη" (δηλαδή κυρίως την Γερμανία αλλά και την Δανία και Ισπανία που εξάγουν αυτές τις σαβούρες), (β) τους Κοπελούζο, Μυτιληναίο, Περιστέρη και Καλλιτσάντση/Μπόμπολα που περιμένουν ποσοστά από ξένους προμηθευτές, Enercon, Vestas, Gamesa, Acciona, Enel, EDF, Iberdrola, για τις σαβούρες. Και, (γ) τους εθνικούς μας αεριάδες. ΌΛΑ πληρωμένα από φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ.

Και δεν έχω να τις πληρώνω... Και κάνουν ζημία στον τουρισμό... Και με ενοχλούν... Και δεν μ' αρέσουν...

1 σχόλιο:

George Mantjoros είπε...

Σύντομα θα αρχίσουν οι διωξεις και οι φυλακίσεις ΑΠΕτζηδων για χρεη στο δημόσιο . Βεβαια η ΡΑΕ συνεχιζει να δινει νεες αδειες.
Και οι διαφημίσεις φ/κ στα καναλια και τις εφημεριδες των απετεωνων ,συνεχιζονται. Το κακό ειναι οτι ακόμα υπαρχουν πολλοι ηλίθιοι υποψηφιοι κατηγορούμενοι.