Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ είναι λάθος από κάθε άποψη


Πριν καν πω γιατί, να σας συστηθώ. Είμαι συντηρητικός. Ιδεολογικά και πρακτικά είμαι με την ελευθερία των αγορών και με την προστασία των εθνικών συμφερόντων -- του δικού μου έθνους, και δέχομαι ότι κάθε έθνος υποστηρίζει τα δικά του και όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ. Ευκαιριακές λυκοφιλίες. Και είμαι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Το Κράτος δεν έχει κανένα λόγο να κάνει τον επιχειρηματία, ούτε να με φορολογεί για να ικανοποιεί κομματικούς στρατούς. Και δέχομαι ότι το δικαίωμα της ελευθερίας επιλογής, δεν είναι δικαίωμα στο "είμαστε όλοι ίδιοι". Δεν είμαστε, ακόμα κι αν η πλειοψηφία λέει ότι είμαστε. Και, ναι, είμαι κατά της εξαθλίωσης, γιατί δεν συμφέρει η εξαθλίωση. Δεν συμφέρει εμάς, την χώρα μας, το έθνος μας. Άλλο οι θυσίες με σκοπό, άλλο η παραγραφή των εγκλημάτων, και άλλο η συνέχιση του εγκλήματος.

Έχοντας πει αυτά τα ενοχλητικά (αντιπαθείστε με όσο θέλετε, την έχω χεσμένη την πολιτική ορθότητα), θα σας πω γιατί η ιδιωτικοποίηση των νερών που προωθείται είναι μέγα λάθος:

1. Δημοσιονομικά είναι άχρηστη. Δεν φέρνει λεφτά σε τίποτα ταμεία, και ό,τι λεφτά μπουν, θα βγουν!  Προσαυξημένα από τους τόκους, το κόστος κεφαλαίου και τα κέρδη του αγοραστή. Και επειδή ο αγοραστής θα είναι ξένος, θα είναι μεταβίβαση πόρων εκτός συνόρων. Εκροή. Αρνητικό ισοζύγιο. Να λείπει, δεν θέλω, δεν πρέπει να θέλετε.

2. Η αναποτελεσματικότητα, φαυλότητα, ό,τι χειρότερο πείτε για τις ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ (σιγά τα λάχανα) ωχριά σε σύγκριση με την ζημιά της εκχώρησης του απόλυτα ανελαστικού νερού σε ξένο. Ο ξένος θα κάνει ό,τι κάνει, για να μεγιστοποιήσει τα οφέλη του στην πατρίδα του. Οι "επενδυτικές ανάγκες του" στην Γαλλία ή στο Τιμπουκτού θα χρηματοδοτούνται από τον δικό μου λογαριασμό. Να πάει να πνιγεί και αυτός και εσείς που συμφωνείτε.

3.  Η ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ και όλα τα δίκτυα είναι ήδη πληρωμένα!  Ο Μόρνος έγινε για να έχει το έκτρωμα που λέγεται Λεκανοπέδιο νερό. Αλλά είναι στην Ελλάδα, Έλληνες ροκάνισαν τα λεφτά, 'Ελληνες τα πληρώνουν. Τον πλήρωσα για να ποτίζω το γκαζόν μου (δεν έχω, λέμε τώρα). ΔΕΝ θέλω να τον ξαναπληρώσω και για να χαίρεται κάποιο χαρτοφυλάκιο στο Παρίσι ή στο Λουξεμβούργο.

4. Δεν υπάρχει καμία ξένη τεχνογνωσία ή ποιότητα ή ο,τιδήποτε που να μας λείπει. Δεν χρειάζεται καν κεφάλαιο. Δεν πάμε να χτίσουμε κανένα πυρηνικό θορίου... Την πιο απλή, βαρετή, και απαραίτητη ΔΕΚΟ πάμε να δώσουμε.

5. Δεν είναι καν εισπρακτικός μηχανισμός! Οι λαχειοπώλες είναι. Φανταστείτε να ιδιωτικοποιήσουμε τους λαχειοπώλες! Τόσο παλαβό. Πιο παλαβό!

6. Όταν η 3Ε ή η Νεστλέ πουλάνε νερό βρύσης για εμφιαλωμένο, ΔΕΝ είμαι υποχρεωμένος να τα αγοράζω. Εάν η βρύση ανήκει στην Suez ή την Veolia ή την Νεστλέ, έχετε γειά βρυσούλες.

7. Αν για λόγους "πολιτικής" πρέπει να δώσετε την ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ (και το να ξεφορτωθούμε λίγο σκυλολόϊ ΟΤΑ είναι θαυμάσια ιδέα) δώστε τα νερά σε όποιον Έλληνα διαπλεκόμενο θέλετε, με μια προϋπόθεση: Απαγορεύεται η μεταπώληση σε ξένο. Αυτό βέβαια έχουν κατα νου μερικοί διαπλεκόμενοι (ιδίως δύο που το έχουν και στο DNA τους, ο Κ και ο Βγ). Απαγορεύεται η μεταπώληση παρά μόνο σε Έλληνα, και πάντα απαγορεύεται η μεταπώληση σε ξένο. Οι πηγές δεν πωλούνται, είμαστε εδώ, επειδή υπάρχουν πηγές, κι αν θέλετε να το δείτε ρομαντικά κάποτε ήταν θεοποιημένες.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρά την εισαγωγή σε βλέπω για ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές

archaeopteryx είπε...

"It's not over till the fat lady sings", ή μηδένα προ του τέλους μακάριζε. ΜΑΥΡΟ σε ο,τιδήποτε έχει ΠΡΑΣΙΝΟ.