Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Το χυδαίο ψέμα, η απάτη σε βάρος μας, και η καταστροφή της Κρήτης


Πολυσέλιδο αφιέρωμα στην Εφημερίδα των Συντακτών του Σ/Κ.

"Η μεγάλη ληστεία" αναφέρεται στην μείωση μισθών και συντάξεων σε ποσό μεγαλύτερο από την δόση. Οι ΑΠΕ είναι μεγαλύτερη ληστεία. Οι μισθοί και οι συντάξεις είναι αποτέλεσμα 30 χρόνων κυβερνήσεων παροχών και ξενόδουλης και εγχώριας διαφθοράς που μας έφεραν σε πτώχευση. Ή έστω της παγκόσμιας κρίσης. Οι ΑΠΕ δεν έχουν καμία σχέση ούτε με την κρίση ούτε με το παρελθόν. Είναι ΤΩΡΑ.

Η απάτη έγκειται στο ότι με δημοσιευμένες τις υπερδεκαετείς εμπειρίες της ίδιας της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, της Ισλανδίας και Πολιτειών των ΗΠΑ, ότι οι ΑΠΕ, όσες ΑΠΕ, ακόμα και τσάμπα ΑΠΕ, δεν μπορούν να συμβάλουν ούτε σε σημαντικά ποσοστά ηλεκτροδότησης δικτύων, και αυξάνουν μάλλον παρά μειώνουν την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων.

Αν η ΡΑΕ δεν διαβάζει δημόσιες πληροφορίες, είναι ένοχη για βαριά αμέλεια. Αν μέλη της ΡΑΕ έχουν σύγκρουση συμφερόντων με τους επιχειρηματίες που προωθούν τις ΑΠΕ, μόνο Δικαστήρια, εάν υπάρχουν, θα κρίνουν εάν υπήρξε δόλος. 'Ενα είναι βέβαιο:  Εάν προχωρήσουν τα "έργα" όλο και κάποιος θα ζει να θυμάται, και να φροντίσει να μετρήσει το αποτέλεσμα.

Το γιατί ανέχεται ο Σαμαράς αυτό το αίσχος υπερβαίνει οποιαδήποτε καλοπροαίρετη προσπάθεια Εθνικών στόχων. Ακόμα κι αν τα "έργα" των Περιστέρη του Κοπελούζου εξυπηρετούν Γαλλογερμανικά συμφέροντα, ή ειλημμένες αποφάσεις άλλων φαύλων πολιτικών, δεν θα έπρεπε να τον δεσμεύουν. Αν του είπαν ότι έτσι θα αυτοχρηματοδοτηθεί η (αναγκαία) διασύνδεση, είναι πολύ φθηνότερη η ειλικρινής χρηματοδότησή της μέσα από τις ΥΚΩ. Κάθε 1.000 αιολικά μεγαβάτ είναι €1,5-2 δις. Πεταμένα. Ούτε ισχύς βάσης, ούτε ισχύς αιχμής. Ισχύς "έγχυσης" Πιο φθηνό και πιο οικονομικό το σκέτο αέριο εάν αυτός είναι ο τελικός σκοπός. Το έδειξε η εμπειρία της Γερμανίας τα τελευταία 5 χρόνια. Τα φωτοβολταϊκά είναι, απλά και σκέτα, ακριβή ημερήσια ισχύς αιχμής. Τίποτα άλλο. Η αντλησιοταμίευση είναι ακριβά χωματουργικά. Σε μέρη με υδροηλεκτικά, θα είχε κάποιο (ηλίθιο, αλλά "κάποιο") νόημα, Στην Κρήτη;  Τιμωρία είναι, ή για πέταμα η Κρήτη;  Με τα κεφάλαια της καταστροφής της Κρήτης μπορεί να έχει ένα σωρό άλλες επιλογές.

Την μόνιμη ζημιά στην Κρήτη και τον τουρισμό της τα παραβλέπω. (Και) η Κρήτη είναι γεμάτη μικρολαμόγια που περιμένουν καμία αρπαχτή ή κανένα πουρμπουάρ από τα "έργα". Το ότι μ' αρέσει η Κρήτη, δεν πάει να πει ότι ζω σε άλλον πλανήτη. Ενεργειακά είναι λάθος, οικονομικά είναι λάθος, κι αν ενδιαφέρεται κανείς, περιβαλοντικά είναι λάθος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτα σωστός! Στο παιγνίδι και οι πασοκάνθρωποι της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής τράπεζας που προσδοκούν οφέλη, ενώ από τριετίας δεν δέχονται πίσω τις μετοχές των μικρομετόχων...

Ανέβασε σε παρακαλώ post όταν κατέβεις στον Αποκόρωνα να έλθω στον Βάμο να τα πούμε από κοντά...

Έχεις δικαιωθεί σε όλα που έχεις γράψει στο blog σου, που αναδείχθηκε σε βάση δεδομένων...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ,

Ανώνυμος είπε...

Οσονούπω θα υποβληθούν οι μηνυτήριες αναφορές που επεξεργαζόμαστε μήνες με τους δικηγόρους μας. Δεν υφίσταται δημόσιο οικονομικό συμφέρον για τις χρηματοδοτήσεις την ανεμογεννητριών (επιπλέον δεν αποσοβούνται εκπομπές αερίων καύσης άνθρακα σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουμε για το Ελληνικό σύστημα) και η ΡΑΕ έχει δώσει πολλαπλάσιες των απαιτουμένων άδειες παραγωγής.

Το ΣτΕ θα αναγκαστεί να ανακρούσει πρύμνα, θα γελάσει καο ο Πικραμένος της μειψηφίας στη τραγική απόφαση στε ανεμογεννήτριες στα καμμένα

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι το άρθρο μοιάζει αντιγραφή από το Μπλογκ.

Μην περιμένετε όμως από το ΣτΕ να αλλάξει ρότα από την τυφλή εμμονή στις ΑΠΕ και την οικολογική ατζέντα. Εκεί έχει γίνει έξυπνη εκμετάλλευση του νομικού δόγματος Judicial Notice, και του Prevention Principle, για να παρακαμφθεί η υποχρέωση των οικολόγων να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους. Το βάρος της απόδειξης έχει περάσει έντεχνα σε όσους αντιτίθενται στις οικομπαρούφες.

Kaymakchalan