Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Η ΔΕΗ επιδοτεί τους μικρούς ανταγωνιστές της για να της πάρουν μερίδιο αγοράς



Η "απελευθέρωση της ΔΕΗ" είναι σαν να επιδοτεί ένα μεγάλο, φθηνό και βολικό σουπερμάρκετ, μικρά, και όχι βολικά, μπακάλικα , για να του πάρουν τους πελάτες με τα ίδια, αλλά ακριβότερα προϊόντα.

 "Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, εάν τελικά επιχειρηθεί, δεν θα είναι τόσο ένα πλήγμα κατά των συντεχνιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που άλλωστε αναπτύχθηκαν από τον «πράσινο» και τον «γαλάζιο» συνδικαλισμό, όσο ένα πλήγμα κατά της εθνικής οικονομίας, των δημόσιων οικονομικών και των περισσότερων καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας. Σε αυτό το συμπέρασμα μας οδηγεί η ιστορία των μετοχοποιήσεων της ΔΕΗ, αλλά και ο τρόπος διαχείρισής της στο πλαίσιο που ορίζει η διαπλεκόμενη εξουσία".

http://www.citypress.gr/freesunday/index.html?action=article&article=3706

και τα είδα στο: http://omadeon.wordpress.com/2012/12/18/electric-catastroika/

που το ανέφερα και πρόσφατα στο  Το ρεύμα και το νερό είναι "κοινή ωφέλεια"

αλλά απάντησα ο ίδιος στον εαυτό μου, πριν λίγες ώρες, όταν είπα ότι όποιοι έβαλαν τον Ζερβό στην ΔΕΗ το 2009, τον κράτησαν και το 2011...  Η πλάκα είναι ότι είμαστε μια ομάδα ξεροκέφαλων, άλλοι δεξιοί, άλλοι αριστεροί, άλλοι αρχαιοπτέρυγες, άλλοι από την ΔΕΗ, άλλοι εκτός ΔΕΗ, λέμε τα ίδια και τα ίδια, δεν έχει σημασία, αυτό που θα μείνει είναι ότι η Γκουγκλ τα κρατάει στο αρχείο, να τα βλέπουμε αργότερα να λένε "Να, ρε, τα λέγαμε"...

Για αυτό επιμένω:  Πείτε στην δήθεν Τρόϊκα ή τους διαφόρους Επιτρόπους "όχι".  Μην σαλαμοποιήσετε την ΔΕΗ. Εάν πρέπει να την "δώσετε", μην την δίνετε επιδοτώντας καραγκιόζηδες που σε 6 μήνες ή 6 χρόνια θα κάνουν άλλη δουλειά, να παίρνουν φετούλες. Δώστε την όλη, 100%, κρατήστε μία Χρυσή ή Παρδαλή μετοχή.  Ναι, καθίστε τους κάτω, 2-3 μεγάλοι είναι και 2-3 τσικό. Το 100%. Τσάμπα. Με την προϋπόθεση ότι δεν θα την μεταπωλήσουν. Και ΡΑΕ λίγο πιο ΡΑΕ από την σημερινή.  Πείτε το η ομοιοπαθητική προσέγγιση της ιδιωτικοποίησης.

Την σύγκριση με τον μπακάλη μου την επεσήμανε η ThW. Το ρεύμα είναι ρεύμα. Δεν είναι καλύτερο το ρεύμα που θα παίρνεις από τον μπακάλη.  Ούτε έγινε καλύτερος ο ΟΤΕ επειδή τον πήραν (αγοράζοντας το 20%) οι Γερμανοί. Έβαψαν τους τοίχους, έβαλαν 1-2 κανόνες... Δώστε την ΔΕΗ... Μην την σαλαμοποιήσετε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: