Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Γιατί όλοι κάνουν την πάπια στο θέμα των εκλογών;


Το παρακάτω, το είδα εδώ. Και ενώ συμφωνώ με τις διαπιστώσεις, ομολογώ ότι είμαι λίγο ...κουρασμένος από την "πολιτική" μας προσέγγιση. Όπως έχω πει και παλιότερα, εκλογές στις οποίες το μόνο ζητούμενο είναι να αλλάξουμε συνομιλητή του Ράϊχενμπαχ, ή του νέου Ράϊχενμπαχ, ή του Βαν Ρόμπα, ή του κάθε φερέφωνου της Ζήμενς, προσωπικά με κάνουν λίγο ...επιφυλακτικό. Όχι, δεν ονειρεύομαι ταξική επανάσταση, ούτε πιστεύω ότι υπάρχει μελλοντικό σενάριο χωρίς σοβαρή και τραγική μείωση του βιοτικού επιπέδου πολλών από εμάς, ή όλων μας, ή χωρίς εξαφάνιση του πρωτογενούς ελλείμματος, αλλά εάν είναι να χάσω ό,τι έχω και δεν έχω, για να μιλάμε για Πράσινα Ταμεία, ή να ερμηνεύουμε τι σημαίνει Αγγλικό δίκαιο, καλύτερα να κάνω και εγώ τον τρελό. Αλλά του ρίχνετε μια ματιά, για να σας χαλάσει το κέφι. Τα πρακτέα είναι άλλο θέμα, και θα επανέλθω...

Σήμερα πατριώτες δεν υπάρχει ούτε ένας (1) άνθρωπος που να ξέρει ή που να θέλει να μας εξηγήσει σε ποιο σημείο κατάντιας βρισκόμαστε. Όχι επειδή είναι αγράμματοι, ούτε επειδή είναι ηλίθιοι. Απλώς δεν προλαβαίνουν τα παλικάρια. Είναι όλοι απασχολημένοι με την πώληση της δημόσιας περιουσίας. Εκτός από το να μας βάλουν να πεινάσουμε και να τρώμε ο ένας τις σάρκες του άλλου, συμφωνήθηκαν τα εξής:


Πωλούνται οι μετοχές που έχει το δημόσιο (δηλαδή εμείς) στην Alpha Bank, στην Εθνική και στην Πειραιώς.

Πωλούνται οι μετοχές και οι συνιδιοκτησίες στους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ραφήνας, Ηρακλείου.

Πωλείται η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχετεύσεων Αθηνών.

Πωλείται η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχετεύσεων Θεσσαλονίκης.

Πωλούνται όλοι οι Αερολιμένες.

Πωλούνται οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Καβάλας.

Πωλούνται τα δικαιώματα παραχώρησης σε όλους τους αυτοκινητόδρομους.

Πωλείται το 100% της Εγνατίας Οδού.

Πωλούνται τα ΕΛΤΑ και ο ΟΠΑΠ.

Με εμάς θα ασχολούνται τώρα; Τα αλάνια έχουν στήσει χορό στις πλατείες. Τρώνε και πίνουν και στο τέλος – όπως πάντα – στο δικό μας τραπέζι θα φέρουν το λογαριασμό.

Να τα πάρουμε με τη σειρά;

Από τα περίπου 90 δις. ευρώ της 6ης δόσης που μας κοροϊδεύουν ότι μπορεί και να μην μας δώσουν,

Το ένα τρίτο και παραπάνω (35 δις) θα πάει στα αποθεματικά των τραπεζών για να μην καταρρεύσουν. Λες και έχει σημασία αν θα καταρρεύσει – ας πούμε – ένα ζαχαροπλαστείο που έχει πάψει να πουλάει πάστες εδώ και χρόνια, εκτός αν πέσει τηλέφωνο από το Μαξίμου.

Το ένα τρίτο (30 δις) θα πάνε στο «κούρεμα» διότι απ’ ότι διαβάζουμε, ναι μεν θα διαγραφεί κάτι παραπάνω από το 50% του χρέους που είναι στα χέρια ιδιωτών, αλλά το 1/3 απ’ όσα δεν διαγράφονται, καταβάλλονται σε μετρητά!

Απ’ αυτά που έμειναν, κάπου 15 δις θα πάνε σε τρέχουσες δανειακές υποχρεώσεις (παλιότερα δάνεια και ομόλογα).

Και, τέλος, παραπάνω από 5 δις θα πάνε σε μισθούς και συντάξεις του δημοσίου τομέα. Ας μην ξεχνάμε ότι το 2012 είναι χρονιά εκλογών και δεν είναι σωστό να στο τέλος να μην τσιμπήσεις το μερτικό σου απ’ τη δεξαμενή των διορισμένων ψηφοφόρων.

Ναι. Καλά το καταλάβατε…

Τίποτα απολύτως δεν θα πάει στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που δίνει δουλειές σε όλο τον κόσμο.

Μηδέν (0) ευρώ στα – εκτός δημοσίου τομέα – ασφαλιστικά ταμεία.

Μηδέν (0) ευρώ στα νοσοκομεία.

Μηδέν (0) ευρώ στα σχολεία.

Μηδέν (0) ευρώ στα συσσίτια πεινώντων.

Μηδέν (0) ευρώ στα προγράμματα στήριξης ανέργων.

Μηδέν ευρώ στα μούτρα μας γενικώς.

Αντιθέτως, οι σφαλιάρες που συμφωνήθηκαν το Νοέμβριο, μετά από εκείνη την επταήμερη κωμωδία διαβουλεύσεων για την ανάδειξη του κ. Παπαδήμου σαν πρωθυπουργεύοντα εκπρόσωπό μας, είναι οι εξής (κρατάω την ίδια αρίθμηση που έχει η απόφαση της συνόδου κορυφής):

α) Αύξηση των φόρων (με την μέθοδο της μείωσης των απαλλαγών και των αφορολόγητων ορίων) για τα φυσικά πρόσωπα με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 2,8 δις για το 2012, δηλαδή για τις δηλώσεις που θα συντάξουμε σε ένα μήνα!

β) Εισφορά στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ για την είσπραξη τουλάχιστον 1,7 δις από το 2012 και για πάντα. Ναι, καλά διαβάσατε: Μονιμοποίηση του χαρατσιού FOR EVER που λένε και στο χωριό μου.

γ) Μειώσεις μισθών δημοσίων υπαλλήλων για την εξοικονόμηση 100 εκ. Ναι καλά διαβάσατε: Εκατό ψωρο-εκατομμύρια.

δ) Μείωση στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις του δημοσίου, καθώς και στα εφάπαξ με στόχο την εξοικονόμηση 200 εκ. Ναι καλά διαβάσατε: Διακόσια ψωρο-εκατομμύρια.

ε) Θέσπιση ανώτατου ορίου των δαπανών από το Πράσινο Ταμείο σε ποσοστό 5% των καταθέσεών του για εξοικονόμηση 360 εκ το 2012.

Μη σταματάτε το διάβασμα. Η κοροϊδία συνεχίζεται.

στ) Μέτρα (βλέπε αυξήσεις) για τους ειδικούς φόρους στο φυσικό αέριο, στο πετρέλαιο θέρμανσης και τους φόρους στα αυτοκίνητα.

ζ) Υπουργικές αποφάσεις (βλέπε περικοπές) για την ενιαία ρύθμιση των παροχών υγείας από τα διάφορα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης.

η) Νομοθεσία για την είσπραξη της εισφοράς αλληλεγγύης μέσω παρακράτησης φόρου.

θ) Υπουργικές αποφάσεις για την έναρξη της κατάργησης (όχι της “κατάργησης” αλλά της “έναρξης της κατάργησης”), συγχώνευσης ή ουσιαστικής μείωσης του μεγέθους της ΚΕΔ, ΕΤΑ, ΟΔΔΥ, Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, EOMEX, ΙΓΜΕ, ΟΣΚ, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ, ΕΘΥΑΓΕ και ΕΡΤ και άλλους 35 μικρότερους φορείς. Αν αυτό το “έναρξη της κατάργησης” δεν είναι χιούμορ, τότε τι είναι;

ι) Υπουργική απόφαση στην οποία καθορίζονται τα κριτήρια αναπηρίας και των σχετικών συντάξεων.

ια) Πάγωμα της αναπροσαρμογής όλων των συντάξεων μέχρι το 2015.

ιβ) Έγκριση του θετικού καταλόγου φαρμακευτικών προϊόντων στον οποίο να καθορίζονται οι τιμές που βαρύνουν τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης.

ιγ) Ιδιωτικοποίηση των μετοχών που έχει το δημόσιο (δηλαδή όλοι εμείς) στην Alpha Bank, στην Εθνική, στην Πειραιώς, στους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ραφήνας, Ηρακλείου. Των μετοχών στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχετεύσεων Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Των μετοχών και συνιδιoκτησιών σε όλους τους Αερολιμένες. Των μετοχών στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου Καβάλας. Των μετοχών, συνιδιοκτησιών και συνεκμεταλλεύσεων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, την Εγνατία Οδό (ειδικά για την Εγνατία πωλείται το 100%), τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, τον ΟΠΑΠ κ.λπ.

Άϊντε και καλή δύναμη, θα τη χρειαστούμε.

Κώστας Κουρούνης


Ο Κώστα Κουρούνης, ζητάει εκλογές. Να ζητήσω και εγώ εκλογές, αλλά θα ήθελα να μου πει κάποιος για ποιο πράγμα ψηφίζω, ή για την ακρίβεια, να έχει όοολες τις επιλογές. Είμαι από αυτούς που ψηφίζουν θετικά, και όχι αρνητικά.

1 σχόλιο:

Φακ Κώστας είπε...

Τελευταία, πείθομαι ότι η άθλια αυτη κατάσταση δεν πρόκειται να ανατραπεί “από μέσα”…
Ο Κουλούρης, μετά την βία που άσκησε στον αστυνομικό, μας “βίασε” όλους με τις δηλώσεις του…
Πως του απαντήσαμε?…τον αφήσαμε ελέυθερο να μας “τη λέει”…
Aν ανεξέλεκτα την ώρα του επεισοδίου παρόντες πολίτες τον έσπαζαν στο ξύλο, παρά το εξτρεμιστικό του πράγματος, δεν θα γλυτώναμε το να μας λέει “μαλάκες” κατάμουτρα?

Δεν είμαι αριστερός, ούτε χουντικός...ωστόσο πλέον νομίζω ότι μόνο βίαια μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση...