Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Σσσ... ησυχία λόγω διαπραγματέυσεων...


Έτσι ή αλλιώς, εμείς έχουμε παραδώσει το πνεύμα, και ποιός ξέρει τι τάζουμε (ή τάζουνε) για να βρεθεί κάποια συμφωνία με τα hedge funds που δήθεν είναι οι κακοί. Λες και δεν ξέρουν οι πάντες ότι οι Ευρω-τράπεζες τους έχωσαν τα χαρτιά γνωρίζοντας ακριβώς ότι οι άλλοι δεν είναι μακάκες... Massive insider trading, λέω εγώ.


Το αλλενάκι αναφέρει τον zerohedge που κάπως προβληματίζεται απο το γεγονός ότι τα ομολογά μας είναι στην ανηφόρα (επιτοκιακά -- κατηφόρα σε τιμή).  Και λέει αλλού ότι κάποια συμφωνία θα επιτευχθεί, εγώ δεν θα πανηγυρίσω, σχεδόν δεν με αφορά.  Θα είναι χρεοκοπία, αλλά δεν θα είναι, το Newspeak έχει έρθει και στις χρεοκοπίες, και στην ...διατραπεζική. Δηλαδή με συγχωρείτε, τι νοιάζεται η θεία μου για ISDA και LTRO, και εάν τα collaterals στην διατραπεζική χειροτερεύουν (κακό ή καλό;) ή κονταίνουν (κακό;) ή μακραίνουν (καλό;), ή πού θα βρεθούν τα τρις...

Εκτός απροόπτου (βρε θα τους χρυσώσουν τους μάγκες, greenmail με κρατικά ομόλογα λέγεται) θα δώσουν όλοι συγχαρητήρια ο ένας στον άλλο και εμείς θα κρυώνουμε. Αλλά θα τρίζει η Πορτογαλία, η Ιταλία κλπ. Το "χάος" ποτέ δεν είμαστε εμείς. Οι μεγάλες χώρες είναι το χάος. Η Fed θορυβήθηκε το φθινόπωρο και έδωσε τα swaps όταν η Γαλλία έτριξε...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Helios Helios, διότι ο ήλιος είναι τζάμπα και οι γερμανοί οι "έξυπνοι" που θα τον "αιχμαλωτίσουν".
Τελικά ότι του λείπει του καθένα...
@α.

Ανώνυμος είπε...

αμ δεν θα αιχμαλωτίσουν τον Ήλιο. Την γη που θα κάθονται τα πανέλα και τους λογαριασμούς που θα τα ξπεληρώνουμε θα αιχμαλωτίσουν. Ούτε το ρεύμα του μεταφέρεται (πρακτικά) ούτε η τιμή του θα είναι προσιτη. Αν ομως αλλαξουν τους νόμους του περί ταριφών, τότε θα έχουν εκπτωση αυτοί, επειδή θα πληρώνουμε εμείς. Θα λένε και τόσο% πράσινο ρεύμα από Ελλάδα. Και εμείς θα πληρώνουμε με 1000% καπέλο το ρεύμα που θα παίρνουμε 3-4 ώρες την ημέρα 200 μέρες τον χόνο (και τις υπόλοιπες? και τα καλώδια?) Η ηλιοθεραπεία δεν έχει καμία δουλειά στο Helios

Εξάκτινος είπε...

Δες κι αυτό.

spiral architect είπε...

Tιμοκατάλογος

archaeopteryx είπε...

καλόοο (αν και στα καφενεία του 60, οι τιμές ήταν πολύ πιο λογικές

Εξάκτινε, είμαι λίγο επιφυλακτικός με τέτοιες παρουσιάσεις γιατί πέρα από τα ιστορικά γεγονότα, ή την ερμηνεία σου, δεν ξέρω που το πάωε.

Βασικά, οι Τράπεζες δεν είναι το Κεφάλαιο, είναι υπηρέτες του Κεφαλαίου. Επιχειρηματίες λένε στις Τράπεζες "τι και πώς", και τουλάχιστον στην Αμερική, ενώ βολεύονται μια χαρά με το δολάριο παγκόσμιο νόμισμα συναλλαγών, και ενώ υπάρχουν φωνές περί gold standard κανείς μα κανείς δεν θα εκλεγεί ποτέ με ατζέντα "παγκόσμιο νόμισμα". Δηλαδή νομίζω (αλλά ΔΕΝ είμαι σίγουρος, ότι μπορεί και να παίζει παραπληροφόρηση.

Ο πόλεμος είναι (νομίζω) πολέμος ισοζυγίων συναλλαγών και όλοι θα ήθελαν ο απέναντι να καταβάσει τα όπλα πρώτος.

Ζάχαρη είπε...

τα ομολογα ανεβαινουν λογω του θεματος με τα CDS και του credit event

Εξάκτινος είπε...

Δε σου το έβαλα για τις τράπεζες. Σου το έβαλα διότι έγραφες ότι μας έχουν στραγγίσει από ρευστότητα. Ο Καζάκης έλεγε ότι μας έδωσαν λιγότερα Ευρώ από αυτά που κανονικά δικαιούμασταν ενώ τη διαφορά την κράτησαν τα μεγάλα κράτη. Επίσης έχουν φροντίσει να πάρουν όλα τα ενσώματα. Μάζεψαν το χρυσό και τον έκαναν εξαγωγή. Εφαρμόζουν την ίδια μέθοδο.

Τώρα η ερμηνεία είναι άλλο θέμα. Αυτές τις συνωμοσιοολογίες δεν τις γουστάρω αλλά τα γεγονότα που περιγράφει είναι ενδιαφέροντα και μεταφέρονται στα καθ ημάς.