Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο κακός Γερμανός, ο καλός Γερμανός και ο δρόμος για την δουλοπαροικία


Δεν θα έχουμε Επιτροπεία α λ' Αλμάν, όπως την περιέγραψε ο Ρέσλερ, θα έχουμε α λα Φρανσέζ, όπως είπε ο Σαρκοζί. Αυτό θα μας το σερβίρουν οι Τρεις Σωματοφύλακες σαν εθνική νίκη, και ο Παπαδήμος ότι θα είναι για τον καλό των παιδιών μας (αλλά κανείς δεν ρώτησε εμάς πώς βλέπουμε το καλό των παιδιών μας). Οι καλοί Γάλλοι θα αμοίβονται για να διαμεσολαβούν με τους κακούς Γερμανούς και η επόμενη Κυβέρνηση, εάν υπάρξει, θα συνεννοείται με γίγαντες όπως ο Μπαρόζο και ο Βαν Ρόμπουϊ (μα πώς μπορεί να είσαι ...αντι-φλαμανδός;) και ο Γερμανός θα είναι εδώ μόνο για συμβουλές. Βραχυπρόθεσμα, οι δουλειές είναι ούτως ή άλλως μοιρασμένες σε Γαλλογερμανούς.

Το θέατρο με εμάς έχει τελειώσει, ο θίασος έχει ήδη πάει για λίγο στην Πορτογαλία, και σε αντίθεση με το παραδοσιακό θέατρο δεν θα υπάρξει αυλαία, γιατί είχαν ήδη πουλήσει το ύφασμα για
να φτιάξουν κουστούμια. Οι Εφορίες έχουν ουρά (κάποια προθεσμία θα λήγει). Η Ευρωζώνη πάει να μπει σε ευρωΰφεση, αποτέλεσμα του ξεφουσκώματος Ευρωφούσκας, αλλά για την ώρα ασχολούνται με την ρευστότητα (εμφανώς η ΕΚΤ, με την FED στο παρασκήνιο(;) -- και radar silence από την Bundesbank).

Εμείς τα μυρμήγκια δεν βλέπουμε όλο το έργο, αλλά το προφανές ερώτημα είναι "τι θα γίνει όταν έρθει η ώρα να ξεπληρωθούν ή να αναχρηματοδοτηθούν τα τριετή του LTRO" και, εάν το LTRO είναι η ευρωεκδοχή του TARP, μήπως αυτό είναι η αρχή του "Ευρώ Νο.2". Θα είναι, εκτός εάν υπάρξει πραγματική ανάπτυξη μέσω της ρευστότητας που παρέχεται. Ανάπτυξη που θα περάσει από την ευρωεκδοχή της λιτότητας μου ακούγεται λίγο σαν την Πράσινη Ανάπτυξη: οξύμωρο. Εάν ήμουν αριστερός και σοφός, θα σας έλεγα ότι πάνε να προσομοιάσουν αναίμακτα κάποια εκδοχή του Α' ή του Β' ΠΠ, αλλά έχω ήδη πει την λέξη "εάν" πολλές φορές και θα μπερδευτούμε.

Η Ευρωφούσκα είναι αποτέλεσμα της ευρωεκδοχής του ευρωκράτους ευρωπρόνοιας σε σκηνικό σκληρού ευρώ, και σκηνοθεσία μεθοδευμένου ευρωσοσιαλισμού. Ο Hayek, έγραψε για τον δρόμο στην δουλοπαροικία μέσω "σοσιαλισμού" και Κεντρικού Σχεδιασμού, και φαίνεται ότι δεν το έγραψε για να τον αποφύγουμε, αλλά για να τον ακολουθήσουμε κατά γράμμα. Δείτε τι λέει, και πέστε μου εάν σας θυμίζει κάτι, και σας ορκίζομαι, μόνο φιλελεύθερο δεν είναι.

Εμείς, εάν (άλλο ένα εάν) το έχετε πάρει χαμπάρι, έχουμε πολιτικούς που κοιτάνε μαγεμένοι τα τεκταινόμενα, και επειδή ο κόσμος, όσο αποχαυνωμένος κι αν είναι, ζορίζεται, φτιάχνουμε κόμματα αβέρτα που όλα λένε το ίδιο πράγμα: κάτω τα κεφάλια. Δουλοπάροικοι με πολλά κόμματα-σαλάμια.

Ζητείται λαϊκό φιλελεύθερο κόμμα που να έχει πρόταση εκτός ευρώ, εντός ΕΕ, ... είμαι σε λάθος γαλαξία...

Μέσα σε όλα αυτά, το μόνο φως (να την η φιλογερμανική μου μεταστροφή -- πάω και εγώ για ευρωσκεπτικιστικό αλλά φιλογερμανικό κόμμα) είναι ότι οι Γερμανοί άρχισαν να απορρίπτουν το Ανθρωπογενές Φαινόμενο του Θερμοκηπίου και το ποσοστό των Γερμανών που το φοβάται έχει πέσει στο 31%, στα μισά από εκεί που ήταν το 2006.  Εεε... κάνει και ψόφο, μίλησε και η Ζήμενς, είναι σε καλό δρόμο. Εμείς, είμαστε αλλιώς.

4 σχόλια:

spiral architect είπε...

Δεν θα έχουμε Επιτροπεία, θα έχουμε όμως κεκαλυμμένη Επιτροπεία νομιμοποιημένη με τη βούλα και ενταγμένη στο νέο μας Σύνταγμα.

Κατά τα άλλα η εθνική μας υπερηφάνεια θα μείνει αλώβητη: "Gaulaiter verboten"!
(είπε περήφανα ο Παπαδήμιος)

archaeopteryx είπε...

Βρε μήπως και ο Σκάϊ είναι..."κατεστημένο"; Χαχαχαχαάαααχα

Ζάχαρη είπε...

Σωστα άν υπαρξει επομενη κυβερνηση...και εμεις λιγο -λιγο με το 'ολοι ειναι αχρηστοι' αυτο παμε να νομομοποιησουμε...

Πως το λενε αυτο που νοιωθω; Παγιδα που στησαμε (και)μονοι μας.

archaeopteryx είπε...

Ζαχαρη, μόνοι μας καταστρέψαμε την Ολυμπιακή. ΟΛΟΙ από τον καιρό του Μητσοτάκη ΗΞΕΡΑΝ και ΕΛΕΓΑΝ τι πρέπει να κάνει η ΟΑ για να σωθεί.

Και να μην το ήξεραν τους το είπε ο Δογάνης.

ΤΟν Δογάνη τον ξαπόστειλαν, οι (πληρωμένοι) συνδικαλιστές έβαζαν μαξιμαλιστικά αιτήματα (πιο ήπια και σχεδόν τεχνοκρατικά οι του ΚΚΕ και της ΝΔ).

Μισήσαμε την ΟΑ να ναι καλά οι Ακριβάκηδες και πως τον λέγαν τουν τύπο με την περούκα που από μαγαζί κλίματιστικών βρέθηκε να διοικεί την ΟΑ;

Πληρωσαμε την ΟΑ (μέχρι και οι σύμβουλοι του Ελληνικού Δημοσίου εκβίαζαν το Ελληνικό Δημόσιο)

Η Aegean και η Λουφτχάνσα πήραν το πτητικόπ έργο της ΟΑ και άφησαν και ένα κόκκαλο στην σμηερινή ΟΑ.

Αν άκουγαν τον Δογάνη το 19990 ή 91 πότε ήταν, θα υπήρχε ΟΑ, καλύτερη και μεγαλύτερη από το άθροισαμ της Aegean και της σημερινής ΟΑ

ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ είναι και η ανάλυση για την Ελληνική Δημοκρατία. ΟΛΟΙ ξέρουν το σωστό αλλά καποιοα δεν θέλουν και κάποιοι πληρώνονται και υπάρχουν για να το εξυπηρετήσουν.

ΑΥΤΗ είναι η προδοσία της "μεταπολίτευσης".

Σάμπως δεν ξέρουν ποιό είναι το σωστό με την ΔΕΗ; ή ποιό ήταν με τον ΟΤΕ; Εχουμε γκαουλάϊτερ από το 1985-1989 και ντρεπόμαστε να το παραδεχτούμε.