Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Η "Ευρώπη" λέει "Κάρβουνο μέχρι και το 2017", και η "Ευρωπαία" Connie Hedergard στα Κλιματικά της όνειρα


Μού ήρθαν τρεις ειδησούλες ταυτόχρονα:

Την μία την περίμενα:  H "Ευρώπη" επιστρέφει (από το 2009 μέχρι τουλάχιστον το 2017) στο κάρβουνο. Δεν με εξέπληξε, και το διαβάζω και το γράφω από 1-2 εβδομάδες μετά το τσουνάμι στην Ιαπωνία, και πρόσφατα εδώ.  Το ότι το λέει η ΙΕΑ είναι σημαντικό. Η ΙΕΑ είναι κάτι μεταξύ Ντόϋτσε Βέλε και WWF στα θέματα αυτά.

Με την δεύτερη έβαλα τα γέλια: Η Δανέζα Επίτροπος Κλίμακτος αναλαμβάνει δράσεις για το Κλίμα.  Το Δελτίο Τύπου για την Δράση είναι εδώ, (και λέει ότι η θερμότητα από Σουηδούς θα διοχετεύεται σε παρακείμενα κτίρια στον σταθμό του τρένου, και άλλα ανώμαλα), και μία Δράση στο Λονδίνο, εδώ (έχει και την WWF και την συνηθισμένη συλλογή από πράσινους ανακυκλωτές, και τέτοιους). Η Κλιμακτική Αλλαγή είναι θέμα, και τα φθαλικά άλατα επικίνδυνα.


Με την τρίτη κουμπώνομαι. Η Μέρκελ θα αναμορφώσει το καθεστώς των ΑΠΕ στην Ελλάδα...  Η Γερμανία τίγκα στις ΑΠΕ δεν έλυσε κανένα ενεργειακό πρόβλημα (αλλά απασχολεί και εξάγει σαβούρες φουλ)  και βάζει 10 γιγαβάτ κάρβουνα για να έχει ρεύμα. Εμείς επειδή δεν αντέχουμε άλλες αυτοκτονίες θα βάζουμε ΑΠΕ για να ακριβύνουμε το ρεύμα που δεν θα έχουμε. Η Γερμανία έχει πολύ φτηνότερο αέριο από εμάς και απ' ευθείας αγωγούς, αλλά βάζει κάρβουνο, και εμείς τα φ/β και τα αιολικά της Μέρκελ. Να μην πώ τίποτα για την Μέρκελ...

Την είδηση για το κάρβουνο και την ΙΕΑ την είδα στο http://www.thegwpf.org/green-europe-coal-to-displace-gas-says-iea/

2 σχόλια:

katalytikos είπε...

Είδα τη Δανέζα επίτροπο χθές στο BBC σε συνέντευξη. ΑΠΟΘΕΩΣΗ!!!!
ΚΑΙΕΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!

archaeopteryx είπε...

μωρέ φθαλικά άλατα καίει...
'
Γιατί να μην καίει κάρβουνο. ΟΛΗ η Ευρώπη κάρβουνο καίει. Και η Γερμανία και η Δανία. Η Γαλλία δεν καίει, είναι πυρηνική. Η Νορβηγία είναι 100% υδροηλεκτρικη΄, η Σουηδία 50-50 Υ/Η και πυρηνική. Τα αιολικά είναι ασήμαντα παντού. Αλλά, ακριβαίνουν το ρεύμα πληρώνουν γερμανοδανούς, και με αναγκάζουν να λέω βάλτε κανενα πυρηνικό γαμώ την απότέτοια σας να ησυχάσουμε. Αυτό κάνουν. Και χρηματοδοτούν πολλά καλώδια και συναφείς τζίρους.