Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Και πέφτουν, και διαλύονται σε ιπτάμενα κομμάτια, και παίρνουν φωτιά...


Πόσες έχει εγκρίνει η ΡΑΕ; 1.500 ήδη εγκατεστημένες, και άλλες 2.000-3.000 καθ' οδόν σε βουνά, νησιά, σε δασικές περιοχές, σε τουριστικές περιοχές, και σε απόσταση 30-40 μέτρων από ιδιοκτησίες;  Και τι ακριβώς θα πετύχουν; Τον εξηλεκτρισμό της υπαίθρου;  Ρεύμα για την βιομηχανία; Φτηνό  ρεύμα;  Ρεύμα;  Επιστροφή στην φύση; Ανάπτυξη; Πράσινη ανάπτυξη;

Οι παρακάτω φωτό είναι με "google" "images" "wind generator accidents". Δεν είναι τι ίδιο "ατύχημα" και είναι ένα μικρό τυχαίο δείγμα. Και θα σας πω, στο τέλος, τι δεν θα κάνουν τα αιολικά στην Ελλάδα.


Θα σας πω, με 100% βεβαιότητα, τι ΔΕΝ θα κάνουν τα αιολικά στην Ελλάδα:

Δεν θα βοηθήσουν την οικονομία ή την απασχόληση. Θα ακριβύνουν το ρεύμα, χωρίς λόγο, και θα καταστρέψουν περιοχές, χωρίς λόγο. Η πρόσκαιρη απασχόληση λίγων χωματουργών δεν είναι απασχόληση, αν έχουν ανάγκες, ας πάνε να σπρώξουν κανένα καμένο βουνό.  Το ακριβό ρεύμα θα είναι πληθωριστικό, και θα συμβάλει σε περαιτέρω ύφεση.

Δεν θα λύσουν κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα. Δεν θα υποκαταστήσουν ούτε μισή μικρή μονάδα λιγνίτη. Με μικρό ποσοστό των κεφαλαίων που θα δεσμευτούν δε αιολικά, θα είχαμε την πιο σύγχρονη αντιρρυπαντική τεχνολογία για λιγνίτη, και τις πιο σύγχρονες μονάδες.

Εάν τα αιολικά πάνε μαζί με αέριο, θα ακριβύνουν περαιτέρω ένα ήδη ακριβό καύσιμο.

Και αντίθετα από τις μπούρδες που προωθούν στην ΕΛΕΤΑΕΝ, ούτε καρκίνους θα θεραπεύσει, ούτε θα τους ...προλάβει, ούτε θα έρχονται τουρίστες να τα βλέπουν.

6 σχόλια:

spiral architect είπε...

Οι νόμοι της Θερμοδυναμικής είναι κάτι σαν το νόμο του Μέρφυ:

1ος θερμοδυναμικός νόμος: Δεν μπορείς να κερδίσεις.
(αρχή διατήρησης της ενέργειας)

2ος θερμοδυναμικός νόμος: Δεν μπορείς να φέρεις ισοπαλία
(εντροπία)

3ος θερμοδυναμικός νόμος: Δεν μπορείς καν να βγεις από το παιχνίδι
(αύξηση θερμοκρασίας --> αύξηση εντροπίας)

Ανώνυμος είπε...

"Και πέφτουν, και διαλύονται σε ιπτάμενα κομμάτια, και παίρνουν φωτιά..."

Έχουμε και λέμε:

At the end of 2011 there were 199,064 turbines spinning globally.
http://www.globalwindday.org/faq/how-many-wind-turbines-are-there-in-the-world/

Total number of accidents: 1292 (2012)
http://www.caithnesswindfarms.co.uk/accidents.pdf

Αν δεν κάνω λάθος πρόκειται για το ~0,65% στο σύνολο. Άντε να είναι το 1% στις εγκαταστημένες ανεμογεννήτριες. Δεν είναι ούτε άξιο αναφοράς δηλαδή.

Τα άλλα επιχειρήματα σου είναι πιο σοβαρά απ αυτό!


ΥΓ. Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά, αν έχεις πιο ακριβή καλώς να το δούμε από την αρχή.

ΥΓ2. Έχεις ανάγκη την ad hominem αντιπαράθεση?

sawas


Ανώνυμος είπε...

Ότι υψούται, ταπεινούται...

archaeopteryx είπε...

ναι, αλλά εγώ και άλλοι 5 έχουμε από 3-4 πάνω από τα κεφάλια μας. Και επειδή πίστεψα ότι θεραπεύοουν τους καρκίνους πιστέυω ότι θα βάλουν και φωτιά στα έλατα. Και ότι εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητική ραδιενέργεια από το νεοδύμιο. ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΕΠΕΙΘΑ από το να λέω ότι δεν είναι ούτε ισχύς αιχμής, ούτε βάσης, αλλά στοχαστική ισχύς.

Βρε προκαλούν λευχαιμίες...

Ο κάνόνας ήταν 500 ή 150 μέτρα από ιδοκτησίες και εξαφανίστηκε. Αρα δικαιούμαι.

Ανώνυμος είπε...

1% σε 2000 είναι 20. Μικρός αριθμός σβουρών να σου πέσουν στο κεφάλι χωρις να χρωστάς τίποτα. ΚΑΙ χωρίς να τις έχεις ζητήσει να είναι δίπλα σου. ΚΑΙ να τις πληρώνεις.

Ανώνυμος είπε...

Ενα τοις εκατό είναι τερατώδης αριθμός, καθόλου αμελητέος. Αν ήταν στατιστικό κινδύνου σε οποιαδήποε άλλη δυνητικά καταστροφική εγκατάσταση, θα ήταν σκάνδαλο! Σκεφτείτε τι θα λέγαμε αν τα πυρηνικά είχαν τέτοιο ποσοστό καταστροφικών ατυχημάτων!

Kaymakchalan