Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Όλα τα μέχρι τώρα κλιματολογικά μοντέλα είναι, βασικά, άκυρα


"...The current uncertainty in this net surface energy balance is an order of magnitude larger than the changes associated with greenhouse gasses. In short, previous estimates of climate change are invalid, swamped by fundamental uncertainty..."

"...Η παρούσα αβεβαιότητα στην ενεργειακή ισορροπία στην επιφάνεια της Γης είναι μία τάξη μεγέθους μεγαλύτερη από αλλαγές που σχετίζονται με αέρια θερμοκηπίου. Δηλαδή, οι προηγούμενες εκτιμήσεις κλιματικής αλλαγής είναι άκυρες, κατακλυσμένες από θεμελιώδη αβεβαιότητα..."

Ξέρουμε ότι μας "λείπει" ενέργεια από την ενεργειακή ισορροπία μεταξύ του πόση ενέργεια μπαίνει, πόση αντανακλάται, πόση απορροφάται, και πόση επανεκπέμπεται. Πολύ περισσότερη από οποιοδήποτε εικαζόμενο φαινόμενο θερμοκηπίου.

"Μία τάξη μεγέθους" για όσους δεν ασχολούνται με αριθμητική ή φυσική,  σημαίνει 10πλάσιο, ή ένα δέκατο. Το "3" είναι 30, ή είναι 0,3 (ή 60,  ή 0,15). Αυτή είναι διαφορά "μίας τάξης μεγέθους". Για την ακρίβεια, (1) the current uncertainty in this net surface energy balance is large, and amounts to approximately 17 Wm−2 και (2) the radiative forcing due to doubling CO2, estimated to be ~4Wm−2, is lost in the noise of uncertainty. Ή, σε ελληνικά:  H αβεβαιότητα, ή άγνοια, στο πόση ενέργεια μπαίνει (incoming solar energy) και βγαίνει (spacebound energy) από την επιφάνεια της Γης (από τον Ήλιο, την αντανάκλαση (reflectivity), την επανεκπομπή, και την διακράτηση από το όποιο φαινόμενο θερμοκηπίου (greenhouse) είναι 17 Watt ανά τετραγωνικό μέτρο, όταν η εικαζόμενη θέρμανση από το θερμοκήπιο είναι 4 Watt ανά τετραγωνικό μέτρο. Και αυτό, πέρα, και ξεχωριστά από τις άλλες παρατηρήσεις που αμφισβητούν τον μέγεθος του΄"φαινομένου του θερμοκηπίου" ή το πόσο σημαντικοί είναι άλλοι παράγοντες (π.χ. οι αλλαγές στον ...Ήλιο). Απλά επιβεβαιώνεται ότι τα μοντέλα, που μας σερβίρουν τόσο καιρό σαν "ειδήσεις" εκτός από το ότι δεν έχουν καταφέρει να προβλέψουν ή να αναπαράγουν τίποτα, είναι και εκ των προτέρων ...μούφες.

Απολαύστε την μεσοπαγετώδη περίοδο που ξεκίνησε πριν 10.000-11.000 χρόνια... Η επόμενη θα είναι μετά ...100.000 χρόνια. Ενδιαμέσως, μπρρρρ...


Και προπαντός, μην τσιμπάτε με τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Νέα Υόρκη. Η καημένη η Νέα Υόρκη, εκεί που είναι, τα έχει συνέχεια, και ειδικά για τα ακραία της Νέας Υόρκης, έχω ξαναγράψει: 600 νεκροί από θύελλα στην ΝΥ, την ημέρα που ο Χίτλερ την έπεφτε στην Τσεχία...


http://theresilientearth.com/?q=content/new-global-energy-balance-data-shows-climate-models-profoundly-uncertain

http://www.thegwpf.org/doug-hoffman-new-global-energy-balance-data-shows-climate-models-profoundly-uncertain/

1 σχόλιο:

spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.