Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Κι άλλος: Η αύξηση του CO2 συνέβη ΜΕΤΑ από την άνοδο της θερμοκρασίας


New Paper Confirms CO2 Lagged Global Temperature – Models Get It All Wrong Again
Neue Antarktis-Studie: Abrupter CO2-Anstieg zeitgleich oder kurz nach Temperaturanstieg
http://www.agu.org/pubs/crossref/2012/2012GL053018.shtml

Κι άλλη έκθεση δείχνει ότι η αύξηση του CO2 ακολούθησε την άνοδο της θερμοκρασίας. Δεν μπορούσε να είχε προκαλέσει την άνοδο, αφού συνέβη μετά από αυτήν.

 
Όταν ο Al Gore παραμύθιασε την κοινωνία με τις καταστροφολογίες του, έδειξε ένα γράφημα όπου η αύξηση της θερμοκρασίας πήγαινε παρέα με την άνοδο του CO2. Όλοι έχαψαν ότι επομένως το CO2 είναι η αόρατη κουβέρτα που παγιδεύει τον ήλιο και θα υπερθερμάνει την Γη.  Όταν ο τέως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ σου δείχνει τέτοια, τα χάβεις... Εκτός εάν τον θεωρείς έναν φαφλατά και μισό όποτε κουμπώνεσαι. Αλλά τα έλεγε και η Greenpeace, και η WWF, και ο ΓΑΠ, και άλλοι παπαγάλοι, και όλα τα ιδρύματα όπου η Ζήμενς είχε κάνει χορηγίες και είχε τον κύριο CO2 στο ΔΣ.

 
Έλα ντε που, από τότε, τα στοιχεία έδειχναν ότι 1) η θερμοκρασία είχε σχέση με την λιακάδα που έπεφτε στην Γη (ο "ηλιασμός" έχει σχέση και με τις αλλαγές στην τροχιά της Γης ου συμβαίνουν σε δεκάδες χιλιάδες χρόνια) και 2) το CO2 (που φαίνεται παγιδευμένο σε πυρήνες πάγου) έχει σχέση με αυτήν την θερμοκρασία, δηλαδή τον ηλιασμό.


Και όπως θα σας επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε θυμάται Φυσική από το Γυμνάσιο (ή έχει παρατηρήσει πώς βγάζει μικρές μπουρμπουλήθρες το νερό στο μπρίκι, όταν αρχίσει να ζεσταίνεται, πολύ πριν βράσει), τα αέρια, και το CO2 διαλύονται καλύτερα σε κρύο νερό, ή είναι λιγότερο διαλυτά, και εκλύονται, από το κρύο νερό, όταν αυτό ζεσταθεί (είτε από το γκαζάκι, είτε από τον ήλιο).


Αν αυτοί που έβαλαν τον Γκορ να λέει ανοησίες ήθελαν να σας δείξουν ένα πιστευτό μοντέλο, θα σας έδειχναν το παραπάνω γράφημα. Οι μελέτες που δημοσιεύονται, η μία μετά την άλλη, δείχνουν ότι πράγματι οι άνοδοι του CO2 στο παρελθόν συνέβη μετά από ανόδους στην θερμοκρασία. Θυμάστε;  Οι μικρές φυσαλίδες στο μπρίκι, με το που θα ζεσταθεί λίγο, πολύ πριν κάψει;  Διαλυμένος αέρας που εκλύεται. Να το το CO2 του ...θερμοκηπίου, που εξαφανίζεται επειδή ξανα-διαλύεται όταν κάνει κρύο.

Και αυτή είναι μία μόνο πτυχή. Οι δορυφορικές μετρήσεις του Lindzen δεν έδειξαν θέρμανση στην ατμόσφαιρα εκεί που θα έπρεπε να φαίνεται εάν υπήρχε αόρατη κουβέρτα... Να μην τα ξαναλέμε...

Τα παραπάνω γραφήματα, είναι από το 2007 (http://climatesanity.wordpress.com/2007/10/20/gore-implies-ice-cores-proves-that-rising-co2-causes-temperature-increases-over-650000-years/).

Οι μετρήσεις στοιχείων (μετρήσεις, όχι μαγειρεμένα μοντέλα) δείχνουν ότι πράγματι υπήρξαν αυξομειώσεις, αλλά όταν η άνοδος του CO2 έπεται την ανόδου της θερμοκρασίας, μάλλον δεν ήταν αιτία το CO2, και μάλλον ισχύουν οι ...Νόμοι της Φυσικής και όχι τα αρλουμπομοντέλα.

Δείτε επίσης:

Το ανθρωπογενές CO2 μάλλον δεν καθορίζει το κλίμα

Η αύξηση του CO2 ΈΠΕΤΑΙ της ανόδου της θερμοκρασίας (και επομένως είναι μάλλον αποτέλεσμα, και όχι αιτία)

Τι επηρεάζει την Κλιματική Αλλαγή

Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια

Διοξείδιο του άνθρακα

Ποιός έφερε τον Al Gore στην Ελλάδα το 2007;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.econews.gr/2012/10/10/bloomberg-ependuseis-ape-2012/

μείωση 20% παγκοσμίως στις "επενδύσεις" για ΑΠΕ

Ανώνυμος είπε...

The End Of Green: EU Plans Re-Industrialisation Of Europe

http://www.thegwpf.org

8/10/2012