Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Η EDF κάνει στην Αγγλία, ότι θα κάνει και στην Κρήτη!... 11% αύξηση στο ρεύμα, το 9% από πρασινάδες


http://www.thegwpf.org/edf-energy-prices-rise-due-to-green-policies/
http://www.theregister.co.uk/2012/10/26/edf_energy_price_rises/

Στα χρόνια που ζούμε, ενεργειακό κουμάντο στην αγορά ηλεκτρισμού στην Ευρώπη, και όλο και περισσότερο στην Αμερική, κάνει το λόμπυ του αερίου. Το αέριο είναι όμορφο και καθαρό, αλλά δεν αποθηκεύεται και μεταφέρεται μόνο με πανάκριβο δίκτυο αγωγών, από μακρινές και δύσκολες χώρες. Ο μύθος της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής και του κακού CO2 εξυπηρετεί και το λόμπυ του αερίου (εκτός από το πυρηνικό λόμπυ). Τα πυρηνικά δεν έχουν CO2. Το αέριο εκπέμπει λιγότερο CO2 από το κάρβουνο. Για αυτό μάς πρήζουν με Νοστραδάμειες αρλούμπες, για να μάς πείσουν να απορρίψουμε το φτηνό, γιατί δεν κερδίζουν από το φτηνό.

Σύμμαχοι και κινητήριες δυνάμεις σε αυτόν τον πόλεμο κατά του κάρβουνου είναι οι μεγάλες εταιρίες ηλεκτρισμού της "Ευρώπης". Η δήθεν απελευθέρωση της ενέργειας είναι προπέτασμα καπνού για την συγκέντρωσή της σε ένα ολιγοπώλιο. Που θα διαχειρίζεται ανελαστική κοινή ωφέλεια. Ό,τι θέλουν θα χρεώνουν.

Οι Γερμανοί είναι άλλη κινητήρια δύναμη. Με ακριβές τιμές στο ρεύμα, που καθορίζει το ολιγοπώλιο, θα μπορεί να εξάγει σαβούρες σε αφελείς μέχρι την Δευτέρα Παρουσία, αδιαφορώντας για το κόστος. Λεφτά υπάρχουν (των καταναλωτών).

Οι ΑΠΕ είναι ενεργειακή βιτρίνα. Σαφώς και ξέρουν, οι διάφοροι, ακόμα και στο ΥΠΕΚΑ και στην ΡΑΕ αυτά που λέω εδώ και δύο χρόνια, ότι οι ΑΠΕ δεν παράγουν ρεύμα. Αεριάδες είναι. Οι ΑΠΕτεώνες στην Ελλάδα, και αυτοί αεριάδες είναι (εκτός από αεριτζήδες).  Οι ΑΠΕ όμως κλειδώνουν την ηλεκτροπαραγωγή σε αέριο, πολύ αέριο, που να δικαιολογεί τις επενδύσεις σε αγωγούς και καράβια LNG. Χωρίς αέριο δεν υπάρχουν ΑΠΕ. Το είπε η Ταγάρω:  Δεν φτάνει να θέλουμε ΑΠΕ, πρέπει να μην θέλουμε λιγνίτη. Η Ταγάρω, είτε το ήξερε είτε όχι, αέριο προωθούσε. Και θα δεχόσαστε ακριβό ρεύμα για να πάτε σε αέριο; Μάλλον όχι... Αλλά για Αειφόρες Πράσινες Παπάρες και την σωτηρία της Γης, να Επιτροπές Πολιτών κατά του Λιθάνθρακα και Οικολόγοι Γιαλαντζή... Υπέρ Λ, Β. Μ, Κ, Π, και Μπ. Αγαπάτε τις ΑΠΕ (για να βάλουν αέριο οι Γερμανοί, αλλά θα μας δώσουν και λιγάκι).


Δείτε την εικόνα από την ηλεκτροπαραγωγή της Ιρλανδίας. Η Ιρλανδία έβαλε πολλές ΑΠΕ για τα πράσινα μάτια,αλλά αέριο καίει και με αέριο υποκατέστησε το κάρβουνο. Ναι, οι ΑΠΕ τσοντάρουν, αλλά και εκεί πληρώνονται για δύο φορές το καύσιμο που εξοικονομούν. Ή, αλλιώς, εξοικονομούν το μισό καύσιμο από όσο διαφημίζουν. Κράχτης!  Αλλά ποιός νοιάζεται;  Οι αεριάδες πληρώνονται αδρά, οι ΑΠΕτζήδες πληρώνονται αδρά, και τα κορόϊδα που πληρώνουν νομίζουν ότι σώζουν τον Πλανήτη. Αμ δε... Την EDF, την GDF Suez, την ENEL, την E.ON, την Wattenfall, την Iberdrola και αυτούς σώζουν. Και στο βάθος, την Shell και τέτοια μεγάλα παιδιά. Και οι Γερμανοί εξάγουν αβέρτα, χαρούμενοι είναι και αυτοί.

καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς

η φωτό με τον αγωγό από εδώ

ο Αλή Μπαμπάς και οι 40 κλέφτες

Δείτε και το http://www.scribd.com/doc/46591974/The-EU-s-Major-Electricity-And-Gas-Utilities-Since-Market-Liberalization ... Βιαστικά το είδα, αλλά μοιάζει ενδιαφέρον... Και "Ευρωπαϊκότατο"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.xe.gr/epixeirisiaka/adeia-fotovoltaikon,26.html

Πωλούνται όπως είναι επιπλωμένες