Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Συνεχίζει κατασκευή η πυρηνική μονάδα Ohma Ιαπωνίας


http://www.neimagazine.com/story.asp?storyCode=2063130

Δεν προωθώ πυρηνική στην Ελλάδα, και μάλλον δεν μας παίρνει, απλά λέω, μπας και το εμπεδώσουμε, ότι ηλεκτρική ενέργεια, άφθονη, προσιτή και απρόσκοπτη, παράγουν ή οι μονάδες κάρβουνου,  ή το φυσικό αέριο (αν έχεις πολύ), ή τα υδροηλεκτρικά (αν έχεις γεωμορφία και νερά), ή, αν είσαι, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Ν.Κορέα, Καναδάς, Γερμανία, Ουκρανία, Αγγλία..., τα πυρηνικά.  Οι ΑΠΕ είναι για να εξάγουν 1-2 από δαύτους στα κορόϊδα και σε υπανάπτυκτους και φτωχούς που κάπως χαίρονται να πληρώνουν φόρο υποτέλειας.

Το κάρβουνο μπορεί να υποκαταστήσει πυρηνικά, (για αυτό βάζει η Γερμανία 10GW κάρβουνο).  Το αέριο (αν έχεις) είναι πιο ωραίο και καθαρό από το κάρβουνο. Τα πυρηνικά υποκαθιστούν τα πάντα (ειδικά αν είσαι Γάλλος).  Τα φωτοβολταϊκά είναι μικροσκοπικά τίποτα, 0,1% εδώ, 0,15% εκεί κάποτε θα πάει στο 0,5% (ούουου 233% αύξηση θα λένε).  Τα αιολικά είναι ογκώδη τίποτα (δηλαδή έχει γραφτεί ότι δεν υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες, ή σημαντικά καύσιμα, αλλά να, που παριστάνουμε ότι θα γεμίσουμε την Ελλάδα. Λες και οι Σκωτσέζοι όπου φυσάει πιο συνέχεια από εδώ δεν είδαν πόσο άχρηστα και ενοχλητικά είναι.

Σε όσους από εσάς τρέμετε με την πυρηνική, πόσο άσχετοι λέτε να είναι οι Ιάπωνες;  Γιατί βάζουν πυρηνική;

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://ypogeia-drasi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_9335.html#more

Αληθευει;

Ανώνυμος είπε...

Τα πυρηνικα εχουν θανατηφορα αποβλητα για αιωνες. Δεν ειναι λυση.

Ανώνυμος είπε...

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2241143

archaeopteryx είπε...

τα απόβλητα των πυρηνικών δεν είναι πρόβλημα με την ένννοια ότι δεν είναι ούτε ογκώδη, ούτε υπάρχει δυσκολία στην όποια επεξεργασία, και κυρίως δεν υπάρχει πρόβλημα χώρου να τα βάλεις "για πάντα". Και το μόνο απροβλημάτιστο είναι η ανυπαρξία. Ξέρεις τι πρόβλημα έχει να έρθει αγωγός με αέριο από το Ιραν ή την Σιβηρία εδώ? Πρόβλημα με κεφαλαίο Π.

archaeopteryx είπε...

6.50, απορώ πώς οι ...Τούρκοι δεν διαμαρτύρονται για τα αιολικά στο Α. Αγαίο, χαχαχάαχα!

archaeopteryx είπε...

5.08, γράφτηκε και σε Δυτικά μπλογκ. βασικά "να απολάυσεις την όμορφη μεσοπαγετώδη, όσο κρατήσει". Δεν φοβάμαι τίποτα πάρα την ανθρώπινη πλεονεξία και βλακεία.

Ανώνυμος είπε...

Τα νέα από το πυρηνικό μέτωπο

http://www.tagesschau.de/inland/vattenfall156.html

Η Βατενφαλ την κοπανάει από την ευθύνη που είχε-εχει σχετικά με την κάθαρση των υπολειμμάτων από τον ανενεργό αντιδραστήρα με τον εξής απλό τρόπο. Από Α.Ε. γίνεται εν μια νυκτί Ε.Π.Ε.!!!
Καλό ε?

Όσο για την Ιαπωνία ή Τουρκία και τα πυρηνικά της, η συνολική εικόνα είναι τελείως διαφορετική!!!

Newcomer Countries. The analysis of a number of potential newcomer countries3 shows that
few, if any, new members of the nuclear operators club to be expected over the next few
years

http://www.worldnuclearreport.org/IMG/pdf/2012MSC-WorldNuclearReport-EN-V2.pdf

ΥΓ. Το Watts-Bar-2 project το ήξερες?
Τέτοιο θα φτιάξουμε εδώ.

sawas

archaeopteryx είπε...

Πολλά αρχικά κεφάλαια, μεγάλος χρόναο απόσβεσης, δύσκολο για έστω και μεγάλες "ΔΕΗ" να τα κάνουν. Χωρίς να ξέρω το μέλλον νομίζω ότι θα συνεχίσουν με αργούς ρυθμούς. Η Ιαπωνία πχ χωρίς πυρηνικά θα τρελαθεί από το LNG. Πόσο LNG?? Οι ευρωπαϊκές πυρηνικές, σιγά μην τα βγάλουν. και τους Γερμανούς δεν τους πιστεύω. Θα κλέισουν τα παλιά και θα εισάγουν από Γαλλία και Τσεχία.

Ανώνυμος είπε...

2.5 δις το καθάρισμα!!!

Τώρα αν σου πω πως χαίρομαι που μια κρατική εταιρία συμπεριφέρεται σαν ιδιωτική (στην Γερμανία) δεν θα είναι ανέκδοτο.

Βέβαια θα πληρώσει ο Γερμανός φορολογούμενος τα κλινεξ και τα οβερλαι αλλά και αυτό είναι το είδος της ανάπτυξης που επέλεξαν να λουστούν. Στην υγειά τους/μας, εμείς πληρώνουμε από συνήθεια!

sawas