Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μετά την "ανακάλυψη" του Σκυλακάκη, τυχαίος περίπατος στην Ευρωβουλή


Χμμμ... δεν πολυσυμπαθώ τα "Ευρωπαϊκά" αλλά βρήκα στον Sagini3 ευρωβουλευτή , δικό μας, που λέει αυτό που θα περίμενα να ακούσω από κάθε φυσιολογικό Έλληνα, βουλευτή, ευρωβουλευτή, ή απλό, ελεύθερο, μη παράλογο άνθρωπο.

Και τον "είδα" στο http://www.energypress.gr/news/H.Floydopoylos:-To-megalo-fagopoti-me-toys...-rypoys: Πιο αναλυτικά, το 2010, με πρωτοβουλία δύο ευρωβουλευτών του Έλληνα Θοδωρή Σκυλακάκη και του Ολλανδού G. Gerbrandy αποκαλύφθηκε ότι τα χρήματα που πληρώνουν οι φορολογούμενοι στην Ευρώπη, φουσκώνουν αδικαιολόγητα: για δράσεις που κοστίζουν κάτι λιγότερο από 20 εκατ. ευρώ, πληρώθηκαν δικαιώματα (credits) αξίας πολλών δισεκατομμυρίων. Βρε μπας και είναι αρχαιοπτέρυγας ο Σκυλακάκης;

Αν οι πολιτικοί μας δεν μιλήσουν, πολιτική από bloggers και μόνο δεν γίνεται...

Με αφορμή την "ανακάλυψη" του Σκυλακάκη, είπα να δω "τι είναι η Ευρωβουλή":

Το ευρωκόμμα του Σκυλακάκη είναι το κίτρινο: Alliance of Liberals and Democrats for Europe   Χμμ... Έχει και Χατζημαρκάκη μέσα, αυτός νομίζω ήθελε να μάς φορέσει Πρότζεκτ Χέλιος, μπρρρ... Και του FDP;   Κι ο Rösler από αυτούς είναι, αυτός που θέλει αλλαγή στον EEG... Καλό. Και άλλοι 4-5 του FDP μέσα. Άγγλους που να ξέρω, δεν βλέπω. Και έχουν  85 έδρες από τις 754. Χμμμ... εκπαιδεύομαι να παρακολουθώ το FDP. Ή το ALDE.

Αααα ευρωκόμμα που μ'αρέσει, το πορτοκαλί Europe of Freedom and Democracy ... Δεν πολυθέλουν Ευρώπη, αλλά θεωρούνται άκρα δεξιά. O Farage άκρα δεξιά;  Δεν μου φάνηκε.  Με 35 κουκιά. Και έχει 2-3 δικούς μας. Του ΛΑ.Ο.Σ. ΛΑ.Ο.Σ.; Από πού κι ως πού...  Ο Καρατζαφέρης ήταν ...ευρωσκεπτικιστής; Δεν κολλάει, δεν κολλάει.

Ο Συνασπισμός (ο δικός μας) είναι στους European United Left/Nordic Green Left, σκούρο κόκκινο άκρα αριστερά.  Αυτοί δεν θέλουν το ΝΑΤΟ (λέει η Wikipedia), και θέλουν άλλη Ευρωπαϊκή Ένωση.  Και είναι αυτοί με τον Τσίπρα;   Ωστόσο, ο Χουντής είναι εδώ, και μου αρέσουν μερικές απόψεις του σε άλλα θέματα.  Αλλά ή εγώ δεν καταλαβαίνω, ή είναι παλιές οι ...ιδεολογίες, ή, μάλλον οι πολιτικές ταμπέλες είναι άλλα αντ' άλλων...

Να σας πω τι βλέπω εγώ στον χάρτη του Ευρωκοινοβουλίου:. Αρτσι μπούτσι και λουλάς. Αυτό βλέπω. Δύο κόμματα στυλ ΝΔ (θαλασσί) και τέως Πασόκ (κόκκινο), και 4-5 μπαλαντέρ, για έλεγχο από το αόρατο μαύρο χέρι..   O Lewandowski (ο Πολωνός που μου άρεσε, που είπε ότι η Κλιματολαγνεία είναι λίγο δήθεν) είναι "θαλασσί". Η φρίκη με πράσινο χρώμα είναι οι Πράσινοι.  Μαύρο στους απανταχού Πράσινους και καθαρίσαμε, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να πεις τι ομάδα είσαι με την Ευρωβουλή, και αναρωτιέμαι, όσοι ψήφισαν για την ευρωβουλή, με τι κριτήρια το έκαναν...  Έχει πολύ δρόμο, αν φανταστεί κανείς ότι θα υπάρξει πολιτική από την Ευρωβουλή, φοβάμαι.  Και πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν αρχαιοπτέρυγες σε όλα τα χρώματα... Μας έχουν διασπασμένους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: