Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ψυχροκηπίου συνέχεια


http://notrickszone.com/2013/01/09/ocean-heat-content-based-model-by-german-scientists-shows-continued-global-cooling/

Κι άλλος προβλέπει ...κρύα, αφού δείχνει ότι ο κόσμος δεν ζεσταίνεται, εδώ και καιρό (αχ και τι θα λέει τώρα ο Σκάι;)

Και το Met Office κλαιγόταν χτες-προχτές ότι δεν θα ανέβει η θερμοκρασία για 3-4 χρόνια, και κάπου κατάπιε και το γεγονός ότι η θερμοκρασία δεν ανεβαίνει τα τελευταία 15-16 χρόνια, εγώ θυμάμαι τι ωραία που ήταν το 1973-1979 που έκανε πάλι πολύ κρύο και είχε και πετρελαϊκή κρίση... Να δείτε τότε Νοστράδαμους που προέβλεπαν το τέλος του κόσμου, και παγετώνες, μόνο που τότε δεν υπήρχε AIDS και facebook και ο κόσμος ήταν ...αλλιώς.


Να δούμε τι θα λέει το Time  το 2020...  Ο κόσμος δεν αλλάζει. Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν, και θα υπάρχουν Νοστράδαμοι και σκοταδιστές, που θα λένε αρλούμπες για να πουλάνε την πραμάτεια τους αυτοί που τους πληρώνουν για να λένε αρλούμπες (και μερικοί και πιο σοβαροφανείς από το εκονιουζ...)


Το ότι κάνει κρύο, δεν σημαίνει ότι έρχονται παγετώνες (ούτε σημαίνει ότι δεν έρχονται). Όπως έλεγα κατ' ιδίαν και σε φίλο, θα ξέρουμε αν θα έρθουν οι παγετώνες σε 200 ή σε 2.000 χρόνια. Όπως έκανε κρύο την δεκαετία του 1970, και μετά έκανε ζέστη, και μετά πάλι κρύο, μόνο που δεν είναι ένας ο κύκλος, αλλά πολλοί, και διαφορετικών διαρκειών και μπερδεύονται και από κύκλους σε θαλάσσια ρεύματα, και από άλλους, ηλιακούς κύκλους, και εμείς οι φτωχούληδες που ζούμε 50-100 χρόνια, και από αυτά τα πιο πολλά είμαστε σε κατάσταση αποβλάκωσης, άντε να το καταλάβουμε...

2 σχόλια:

ΚΑΝΑΠΕΣ είπε...

Και όμως φιλε μου . Μπορει ετσι να ειναι οπως τα λες οτι το κλιμα δεν αλλαζει και ουτε προκειτε να αλλαξει.

ΑΛΛΑ δυστηχως το κλιμα θα αλλαξει με την βοηθεια ανθρωπινου χεριου. Ηδη τα πειραματα που γινονται πανω απο το κεφαλι μας (αεροψεκασμοι, εδω μπορει να γελασετε αλλα δεν πειραζει καποτε θα δικαιωθουμε) αυτο εχουν σαν σκοπο. Να αλλαξουν το κλιμα.

Οταν το κλιμα αλλαξει θα ειναι η αφορμη για ταχυτατες κοσμογονικες αλλαγες σε πολιτικο επιπεδο.

Παντως για οσους νομιζουν οτι ειναι αδυνατον να αλλαξει το κλιμα , να πω οτι αν πειραξουν λιγο τα καιρικα τερτιπια σε συγκεκριμενες περιοχες του πλανητη , αλλαζουν αρδην τα κρυα ρευματα απο την Συβηρια.... ! Εχουμε να δουμε πολλα. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ με προφανη θετικα αποτελεσματα για την τσεπη τους εις βαρος του κοσμου.

archaeopteryx είπε...

το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια. Αυτό που βλέπεις είναι οι τέσσερεις εποχές και οι ειδήσεις. Οσα χρονια θυμάμαι έκανε ΄ρύο τον χειμώνα, ζέστη το καλοκαίρι. Με 5 εκατ κ΄σομο σε τσιμεντούπολη, κα΄νει πιο πολύ ζέστη. Χωρίς λεφτά για πετρέλαιο σε μεγάλα διαμερίσματα κάνει πιο πολύ κρύο. Το 1960 τα διαμερίσματα ήταν μικρά, ο κοσμος φορουσε 2 φανέλες, 2 πουλόβερ και κρύωνε.

Δεν πιστέυω σε αεροψεκασμούς εγώ. Σε πολλή τηλεόραση όμως??