Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Ο Πρόεδρος της Ισλανδίας στο Νταβός



Η Ισλανδία έχει την τιμή να κάθεται πάνω σε ένα ρήγμα. Αυτό μπορεί να δημιουργεί υπαρξιακά άγχη, αλλά της επιτρέπει να έχει 2/3 της πρωτογενούς της (συνολικής) ενέργειας από γεωθερμία. Επίσης λόγω πάγων, υποθέτω, 15% από υδροηλεκτρικά  (που είναι όμως 70% της ηλεκτροδότησης, με το 30% από γεωθερμία). Η θέρμανση και οι θερμαινόμενες πισίνες είναι από δίκτυο γεωθερμίας. 'Εχουν τόσο πολλή γεωθερμία που έχουν την πολυτέλεια να την εξάγουν σε μορφή αμμωνίας,  λιπασμάτων και αλουμινίου, να παράγουν ηλεκτρολυτικό υδρογόνο, να μετατρέπουν CO2 σε μεθάνιο, να σκέφτονται άλλες ενεργειακές εξαγωγές, με καλώδια κλπ. Και όπως κάπου έχω ξαναγράψει πειραματίζονται και με κίνηση από υδρογόνο και κυψέλες καυσίμων, αφού περίπου όλοι είναι σε μία κοινότητα και η υποδομή διανομής είναι σχετικά εφικτή, και, για να μην ξεχνιόμαστε, έχουν φτηνή και απρόσκοπτη ενέργεια και ηλεκτροδότηση πίσω από όλα αυτά.

Και φυσικά, έχουν τα ιδανικά σύνορα, κανέναν να τους ενοχλεί και με εξαίρεση τριβές στις αρχές του Ψυχρού Πολέμου (είναι σε στρατηγική θέση η Ισλανδία), αν εξαιρέσει κανείς το ...κλίμα, και τα πολλά ηφαίστεια, έχει την πολυτέλεια ορθολογικής συμπεριφοράς.  Συναλλαγματικός έλεγχος, δεν ήταν ιερές αγελάδες οι τράπεζες, δεν εξαθλιώθηκε ο κόσμος, και συνήρθαν.

Αα! Κάνουν και δημοψηφίσματα, για θέματα ουσίας... Σε εμάς, απαγορεύονται τα θέματα ουσίας. Αποφασίζουν άλλοι, πριν από εμάς, για εμάς.


Όσο για τις ιερές αγελάδες... Καμιά φορά στοχοποιούνται από εχθρούς και χρειάζονται ...προστασία. Καμιά φορά είναι χοντρά κηφηναριά αλλά ελέγχουν τους φαινομενικά αποφασίζοντες... Ναι, οι Κεντρικές Τράπεζες είναι το πρόβλημα, αλλά και αυτές είναι εκφραστές άλλων... Έχω κάνει 1-2 φορές την άσκηση να δείξω, κουτουρού, ποιές είναι οι μεγαλύτερες ή/και ισχυρότερες εταιρίες σε μερικές χώρες, ή στον κόσμο. Αυτές καθορίζουν πολιτική και στις Κεντρικές Τράπεζες. Υπάλληλος ήταν ο Γκρήνσπαν και ο κάθε Γκρήνσπαν...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

το ειδα, εξαιρετικο, θα το βάλω
Α