Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η Μπιρμπίλη είναι ακόμα εδώ


Καμιά φορά, αναρωτιέμαι εάν είμαστε μπη-ελ-αρ, beyond local repair, και επομένως η "διάλυση εις τα εξ ων συνετέθημεν" είναι αναπόφευκτη. Και ίσως αυτά είναι λόγια της ύφεσης, ή της προσαρμογής στην νέα κατάσταση, ή το αποτέλεσμα 30 χρόνια παιδείας ΠΑΣΟΚ, ή 25 χρόνια Mega Τσάνελ.

Θα μείνω μόνο στο ενεργειακό.

Αφορμή η ανάρτηση:  http://taxalia.blogspot.com/2013/01/blog-post_3363.html. Από "καθηγητές"!  Ζητάνε να κλείσουμε τον λιγνίτη και να αναπτυχθούμε αξιοπρεπώς με εξοκοινόμηση και ΑΠΕ.  Καθηγητές... Τι λέγαμε για Παιδεία;

'Εχω τριών ειδών αντιδράσεις :

(α) Η πρώτη είναι η επισήμανση ότι η Μπιρμπίλη είναι εδώ. Δικές της φαεινές (ή για την ακρίβεια αυτών των ίδιων Εβροπέων που μας την φόρεσαν).

(β) Η δεύτερη αντίδραση είναι να ξαναπώ σε περίληψη τα περί ατελέσφορου των ΑΠΕ σαν υποκατάσταση ή έστω συμπλήρωση της συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής. Τα φωτοβολταϊκά είναι πανάκριβη ισχύ αιχμής 5-6 μήνες τον χρόνο (αλλά κούκλες για να ακριβύνει το ρεύμα με τους περίεργους που το είδαν επιχειρηματίες, αλλά είναι βασικά κράχτες).  Τα αιολικά είναι ...φόρος υποτέλειας, που για λόγους διαφθοράς, καταναγκασμού και ηλιθιότητας τον έχουν χάψει οι πολιτικοί. Αλλά η Γερμανία είναι παράδειγμα του πόσο άχρηστα είναι (αλλά τα εξάγει).  Αλλά θα είναι σαν να ξαναγράψω το blog από την αρχή... Δεν λέει.

(γ) Η τρίτη μου αντίδραση ήταν η πρώτη αντίδραση. Διαβάστε την στον φίλο που δεν μασάει λέξεις: Η πράσινη απάτη της Μπιρμπίλως!  Κατά λέξη, και ακριβώς. My feelings exactly.

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που γράφονται αρλούμπες, βλακείες, αλλά θα περίμενα με τόσες εξελίξεις και διαπιστώσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: