Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Οι μεταφυσικές ανησυχίες του "Σόλωνα" για την υπερθέρμανση, υπό την αιγίδα του Eurocharity


Μου έστειλαν links σε δύο ιστοσελίδες "ΜΚΟ", που μέσα σε διάφορα μεταφυσικά (που δεν με αφορούν), τσουπ, εν έτει 2013, και με παγκόσμια πρωτοσέλιδα ότι η Παγκόσμια Θέρμανση ...σταμάτησε πριν 15-20 χρόνια, και μάλλον ήταν Ηλιογενής, και σχεδόν σίγουρα μούφα, κάποιος που άλλαξε γνώμη και φοβάται τώρα, περισσόερο, την κλιματική αλλαγή (θέρμανση, λέει). Επειδή, τελικά, η διασπορά φοβίας είναι πλέον επάγγελμα, δείχνω, ξανά δύο διαγράμματα από εδώ (τα ξαναέδειξα εδώ).


Τα τελευταία 400.000 χρόνια, είχαμε 4-5 μεσοπαγετώδεις περιόδους, που η Γη δεν ήταν παγωμένη. Η προηγούμενη μεσοπαγετώδης, τέλειωσε πριν 120.000 χρόνια. Η τωρινή, ξεκίνησε πριν 11.000 περίπου χρόνια. Ο ανθρώπινος πολιτισμός που ξέρουμε είναι περίπου αυτής της ηλικίας, αν και ο "άνθρωπος" ξεκίνησε πριν 2 εκατομ. χρόνια και ο homo sapiens πριν 200.000 χρόνια. Η Μινωική Κρήτη πχ ήταν πριν 3.500 χρόνια. Οι μεσοπαγετώδεις κρατάνε, από τα στοιχεία που έχουμε, περί τα 10-11 χιλιάδες χρόνια.


Αυτή η μεσοπαγετώδης στην οποία ζούμε δείχνει ότι μπορεί και να τελειώνει. Μετά από αυτήν θα πάμε σε επίπεδα 9-10.000 πΧ που είχαμε ...παγετώνες. Το κλίμα της Γης αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια, τόσων περίπου χρονών είναι η Γη, και ΕΧΟΥΜE ΣΤΟΙΧΕΙΑ για τα τελευταία 400.000 χρόνια. Και όλα αυτά, τα καθορίζει η Ηλιακή δραστηριότητα, η τροχιά της Γης, οι τεκτονικές δραστηριότητες, και υπάρχουν ενδείξεις ότι και η κοσμική ακτινοβολία επιδρά στο κλίμα. Άρα,είπα του "Σόλωνα" και λέω και σε εσάς,  να απολαμβάνετε την ευχάριστη, εύκρατο μεσοπαγετώδη στην οποία ζούμε, και να (μην) ανησυχείτε για το πόσο ψοφόκρυο θα κάνει, λογικά, στην επόμενη παγετώδη, που σε γεωλογικό χρόνο είναι σε λίγα δευτερόλεπτα.


Τα μαργαριτάρια του Σόλωνα τα είδα στο http://solon-synthesis.blogspot.gr/2013/01/blog-post_29.html και στο "Σολων για την σύνθεση και τον οικολογικό πολιτισμό". Και δεν θα έδινα σημασία, πολλοί έχουν ...μεταφυσικές ανησυχίες και ψάχνουν τις κάρτες Ταρό για ανακούφιση. μέχρι που είδα τον Σόλωνα στο Εurocharity!  Αγορασμένη η μεταφυσική ανησυχία, και με ντόπιους σπόνσορες. Λερναία Ύδρα είναι τα Νοστραδάμεια λαμόγια...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαφωτιστική η παράθεση στοιχείων που έκανες για το θέμα.
Εστω, να μην μας νοιάζουν οι μεταφυσικές ανησυχίες της ΜΚΟ Σόλων. Όμως τι σημαίνει η σημείωση κάτω από τη φίρμα της ΜΚΟ, δηλαδή το "NGO free"; Οι άλλες ΜΚΟ δεν είναι free;
Είναι τίτλος τιμής; Ειδική νομική παράμετρος που σχετίζεται με ειδικές εργασίες ή χρηματοδοτήσεις;

Ανώνυμος είπε...

http://www.eurocharity.gr/en/members/ngo#aNGOfree

Ανώνυμος είπε...

http://www.eurocharity.gr/en/registration/ngo_free

Ανώνυμος είπε...

http://www.eurocharity.gr/en/compare/ngo

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 10:17, ευχαριστώ. Θέλει ώρα να μετρήσω τις NGO free. Ίσως κάποια στιγμή βρω και τι ακριβώς σημαίνει αυτός το "τίτλος", ή τα πλεονεκτήματα που τους δίνει, σε σχέση με άλλες.. απλές ΜΚΟ ή συλλόγους.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον αυτό το Eurocharity παρέχει διαδικτυακές υπηρεσίες σε ΜΚΟ. Απλά έχει δωρεάν και μη λογαριασμούς μέσω των οποίων μπορούν να διαφημιστούν οι ΜΚΟ. Δηλαδή είναι παροχή δωρεάν και πληρωμένων υπηρεσιών σε ΜΚΟ εκ μέρους της Eurocharity, απλά η συγκεκριμένη ΜΚΟ έχει δωρεάν λογαριασμό.

archaeopteryx είπε...

Και άτυπη δικτύωση. και πράγματα που δενξέρω και δεν με νοιάζουν. Οι ΜΚΟ είναι καινούργιο είδος εθελοντικού μάρκετινγκ, ή μάλλονμ μάρκετινγκ με αφανή ανταλλάγματα. (Φοροδιαφυγή? επιδότηση?)