Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Οι μεθαυριανές εκλογές αφορούν μόνο το 38,69% των Ελλήνων


Ο Ιούλιος ήταν πριν δύο μήνες.

Να υποθέσω ότι το 61,3% δεν καταλάβαινε τι ψήφιζε;

Να υποθέσω ότι τα ΜΜΕ δεν εξήγησαν αρκετά ότι "Όχι" σημαίνει "όχι στην Ευρώπη";

Δεν ήταν ήδη κλειστές ο Τράπεζες όταν ψηφίσαμε "Όχι";

Το επιχείρημα ότι "δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι" ήταν, είναι και θα είναι επιχείρημα-μαϊμού. Πιο εύκολη ήταν η υλοποίηση του "Όχι" το 2010 από ότι ήταν το 2011, ή από ότι ήταν τον Ιούλιο του 2015.  Και θα είναι πιο δύσκολη το 2016 από ότι το 2015. Μόνο και μόνο επειδή κάθε μέρα που περνάει (εντός ευρώ) είμαστε και φτωχότεροι, και πιο δέσμιοι, πιο "εκκαθαρισμένοι" (δηλαδή θα έχουμε εκχωρήσει όλο και περισσότερες οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες στους πιστωτές -- που θα μας παρέχουν μόνο όση ρευστότητα χρειάζεται για να τους εκχωρούμε κι άλλες).  Με ποσοστά σε ολιγάρχες, βεβαίως-βεβαίως.

Και τώρα παριστάνουμε ότι έχουμε ντημπέητ για το ποιος θα διαχειριστεί ...τι ακριβώς θα διαχειριστεί;


Ξέρω, ξέρω, το 61,31% δεν δικαιούται δια να έχει άποψη και θα πρέπει να επιλέξει από το μενού του 38,69%.  Οι μεθαυριανές εκλογές στερούνται "νομιμοποίησης" (αν και δεν ξέρω κατά πόσον το legitimization μεταφράζεται σαν νομιμοποίηση -- πιο κομψή απόδοση είναι "εκλογές-μαϊμού". Η εκλογές για να βγάλουμε κάποιον ...Λογοθετόπουλο. Αυτός ήταν παντρεμένος με την κόρη κάποιου Γερμανού Στρατάρχη και ήταν στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο. Ο Μανωλιός που δεν αλλάζει καν ρούχα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γράφετε:

"Οι μεθαυριανές εκλογές στερούνται "νομιμοποίησης" (αν και δεν ξέρω κατά πόσον το legitimization μεταφράζεται σαν νομιμοποίηση -- πιο κομψή απόδοση είναι "εκλογές-μαϊμού". Η εκλογές για να βγάλουμε κάποιον ...Λογοθετόπουλο."

Αυτή είναι η πολιτική σας πρόταση-τοποθέτηση για την πολιτειακή αλλαγή μέσω προφανώς εκλογικών διαδικασιών; Aποχή;

Σε κάποιον δείχνανε το πραξικόπημα που ετοιμάζετε και αυτός είπε: ε λοιπόν αφού ετοιμάζεται πραξικόπημα εγώ είμαι κατά των εκλογών, να κάνουμε αποχή.

archaeopteryx είπε...

μα δεν θα απέχω