Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές για το ποιός θα συνομιλεί με τις Δυνάμεις Κατοχής


http://hellenicleaders.com/blog/voices-greece-greek-debates-epitome-confusion/#.VfjQw7vouM8

Μεταφράζω την τελευταία παράγραφο:

Σε αυτή την χαοτική κατάσταση, οι Έλληνες καλούνται να απαντήσουν σε ένα απίθανο ερώτημα. Η αίσθηση απονομιμοποίησης της εξουσίας και απόλυτης στέρησης δικαιώματος ψήφου του Ελληνικού λαού, μαζί με την αυξανόμενη πολυπλοκότητα του προβλήματος, ευνοεί μόνο όποιον μπορεί να προσφέρει πολύ ξεκάθαρα σενάρια.  Δυστυχώς, τα μόνα τρία κόμματα που μπορούν να καρπωθούν το κύμα δυσαρέσκειας είναι η νέο-ναζιστική Χρυσή Αυγή, το απαρχαιωμένο ΚΚΕ και την δονκιχωτική νεοσύστατη ΛΑ.Ε.  Δεν υπάρχει κανένα απολύτως σενάριο που να περιλαμβάνει αυτά τα κόμματα σε κυβέρνηση συνασπισμού, ωστόσο είναι πολύ ανησυχητικό ότι αυτά τα κόμματα μπορούν να βρεθούν με περισσότερες έδρες στην Ελληνική Βουλή.

1.  Η αυξανόμενη πολυπλοκότητα του προβλήματος. Αν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε στην διάγνωση, ίσως να βρίσκαμε λύση στο πρόβλημα. Για μένα, το πρόβλημα είναι ότι είμαστε χρεωκοπημένοι, οικονομικά, ηθικά, νοητικά, εθνικά, εκπαιδευτικά, συνταξιοδοτικά, επιχειρηματικά και δεν ξέρω ποιο άλλο προσδιοριστικό να προσθέσω, από τουλάχιστον το 2000, με συμβολική ημερομηνία την 18η Μαρτίου.  Δεν παράγουμε, δεν εξάγουμε, δεν πατάμε στα πόδια μας και αναλωνόμαστε σε ανούσιες αρλουμπολογίες για το ποιος είναι τελικά πιο μαλάκας ή πιο πουλημένο τομάρι.  Και εάν αυτή η διάγνωση δεν σας φαίνεται τεχνοκρατική, πάρτε αυτήν (αλλά βαριέστε να διαβάζετε ακαταλαβίστικα).  Κι αν θέλετε αφοριστική πρόταση για διέξοδο...

2.  Η Χρυσή Αυγή. Θα πιάσει 8-9-10% με τον Κανένα επικεφαλής και "μέσα", και με το Τίποτα, ή τις Φάπες για στρατηγική. Μάλλον εάν δεν είχε τον Κανένα και το Τίποτα, και είχε μόνο τις Φάπες, να έπιανε 20-25%.  Να το πω σοβαρά:  Ένα "Ελληνικό" κόμμα, με 2-3 σοβαρούς και οικονομική πρόταση που να μην βασίζεται σε αρλούμπες, πράσινα άλογα και υποσχέσεις του κώλου (που μας τάζουν όλοι οι υπόλοιποι), θα ήταν σοβαρή πρόταση. Κι αν περιείχε και κάποιο "κοινωνικό συμβόλαιο" για τις ορδές των πασοκοτραφέντων χαχόλων (οί χαχόλοι φοβούνται τις Φάπες), εάν ...όλα αυτά, η ΧΑ θα ήταν σοβαρή εναλλακτική πρόταση. Τώρα είναι υποκατάστατο μούντζας (και ιδεολογική άποψη ότι οι χαχόλοι είναι μόνο για Φάπες, και ...εάν ο Παπαδόπουλος είχε κρεμάσει καμμιά 20αριά από τους τότε πολιτικούς, οι επόμενοι θα πρόσεχαν).

3. Το ΚΚΕ,  νομίζω ότι είναι ένα κενοτάφιο που εισπράττει από αναμνήσεις παρελθόντος που έχουν αλλάξει περιεχόμενο και τους έμεινε η ταμπέλα. Υπάρχει ΜΟΝΟ για να τραβάει το 5-10% που θα ψήφιζε κάτι ...άλλο.  Κάτι σαν μόνιμος Καρατζαφέρης, αλλά της "αριστεράς".

4. Το Δονκιχωτικό κόμμα.  Έεεε... Εμένα, λόγω αντιαιολικής προδιάθεσης, μου αρέσει ο Δονκιχώτης, και δεν ιδρώνω στο ότι ο Λαφαζάνης "δεν ξέρει" ή "είναι φούσκα". Δηλαδή οι άλλοι δεν είναι φούσκες και ...ξέρουν...  Χαχαχαχάααχα!  Οι εκλογές αυτές έγιναν τάκα-τάκα για να μην δέσει καμιά σούπα γύρω από τους Δονκιχώτες.

5. Τώρα που κατασκευάστηκε δυαδική επιλογή Νουδού και Σύριζα, ομολογώ ότι δεν με εμπνέει.   Ποιος είναι πιο ...Λογοθετόπουλος? Ο Βαγγέλας ή ο Τσίπρας?   Εάν ισχύει το δυοίν κακοίν προκειμένοιν, θα διάλεγα Τσίπρα.  Μετά βλέπω το φορομπηχτικό του,  την άποψη περί περιουσιολογίου, είναι και φρέσκο το Δημοψήφισμα, και τρομάζω. Βέβαια η Νουδού έβαλε τον φόρο στα ακίνητα -- εάν θυμάμαι καλά, επομένως, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα στο θέμα αυτό.  Ενεργειακά, η Νουδού έχει τον Ταμήλο, και ο Σύριζα τους οικολόγους-πράσινους, ένα και το αυτό, άλλο πακετάρισμα και είμαι σίγουρος ότι οι ολιγάρχες μιλάνε διακομματικά ελληνικά.

6. Φώφη, Πλοκάμι και λοιπές σαβούρες δεν με απασχολούν (και μάλλον δεν τους παίζουν, θα τα ρίξουν όλα στον Βαγγέλα).

Η βία και η νοθεία ήταν πιο τίμιες το 1961

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν καθόμασταν έξω να παρακολουθούμε απαθείς τα πεπραγμένα στις μητριές πατρίδες, παρά γυρίσαμε πίσω σε αυτό το τρελοκομείο να τρώμε τα σκώτια μας.

Οι άλλοι φάγανε, easy riders, πήραν συντάξεις και σε εμάς έπεσε ο κλήρος να κάνουμε το κράτος. Ούτε σε 100 χρόνια.

Για το Σύριζα και τις ΑΠΕ έχω μία ελπίδα γιατί είδαν ότι τρώνε όλα τα λεφτά του αναπτυξιακού και παραγωγή και θέσεις εργασίας μηδέν. Θέλουν να ρίξουν τα λεφτά στην πρωτογενή παραγωγή και στη μεταποίηση να μείνει κάτι. Ο Αποστόλου είναι από Εύβοια και δασολόγος και γνωρίζει καλά το θέμα. Ένα τσικ θέλει για να αντιληφθεί το μάταιο του πράγματος. Και ο Τσιρώνης ήταν συνειδητή επιλογή από τους ΑΠΕσκεπτικιστές αλλά αυτόν δεν βλέπω να τον ξαναδούμε.

Μήπως έχουμε άλλη καλύτερη επιλογή? Το μη χείρον βέλτιστον. Πάντως ο Λαφαζάνης μία υπογραφή την έβαλε http://www.evrytanikospalmos.gr/me-apofasi-lafazani-ohi-sta-aiolika-stin-eyrytania Αλλά αν δεν είσαι κυβέρνηση, σκούξε όσο θέλεις. Απέξω δεν κάνεις τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Το κόμμα του 61% υπάρχει και λέγεται ΚΟΙΝΩΝΙΑ, αλλά ποιός θα το ψηφίσει? αυτοί που σαν πρεζόνια περιμένουν απο την τηλεόραση να τους πεί τι πρέπει να κάνουν?