Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Ένα ...σενάριο


Είτε είστε φιλο-Ρώσος, ή φιλο-Αμερικάνος, ή φιλο-Γερμανός, ή καθαρόαιμος φιλο-Ευρωπαίος, και άσχετα από την πολιτική, γεωπολιτική, ηθική, στρατιωτική, ιστορική, αμπελοφιλοσοφική, διαλεκτική, κλπ, θεώρηση των πραγμάτων, θεωρείστε δεδομένα τα εξής:

1.  Οι ΗΠΑ, μετά τον Α' Π.Π., τον Β' Π.Π. και τον Ψυχρό Π., έχουν ...άποψη για τον κόσμο και ειδικά για την "Ευρώπη" (και ειδικότερα για την ζώνη που ξεκινάει από τις χώρες της Βαλτικής και καταλήγει στην ...Τουρκία.

2.  Οι ΗΠΑ, όσο κι αν έχουν κάποια στρατηγική υπεροπλία, δεν είναι ...παντοκράτορες, αλλά  μάλλον έχουν ισχυρή άποψη για τον επανεξοπλισμό ορισμένων χωρών, όπως π.χ. η Ρωσία.

3. Οι εξοπλισμοί, γενικά, χρειάζονται ...λεφτά, οι Ρώσοι βγάζουν λεφτά πουλώντας, μεταξύ άλλων, πετρέλαιο (αχ, αυτό έπεσε) και αέριο -- σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, και που έχουν λεφτά να τα πληρώνουν.

4. Οι Γερμανοί έχουν ανάγκη από αέριο, αφού  α) οι οικολογικές τους ευαισθησίες είναι κατά των πυρηνικών, δήθεν κατά του κάρβουνου, και κατά του φράκινγκ).  β)  Οι Γερμανοί έχουν λεφτά, αφού εξάγουν το 50% του ΑΕΠ τους, και  γ) έχουν συγκεντρώσει και όλη την παραγωγική διαδικασία της "Ευρώπης" στην χώρα τους.  Άσε που δ) έχουν κάτι αποκλειστικούς αγωγούς που το φέρνουν από την Ρωσία, παρακάμπτοντας, άκουσον, άκουσον,  ε) την προαναφερθείσα "ζώνη".

Μπορεί να διαφωνείτε με το σενάριο, αλλά εγώ το βλέπω ξεκάθαρα.  Φυσικά όλα τα σενάρια είναι ...υποκειμενικά.

https://en.wikipedia.org/wiki/Intermediate-Range_Nuclear_Forces_Treaty
https://en.wikipedia.org/wiki/B61_nuclear_bomb#Mod_12
http://www.globalsecurity.org/wmd/world/russia/iskander-k.htm

Εεε...  Δεν θα κρατούσα την αναπνοή μου περιμένοντας Ρώσικους αγωγούς στα Βαλκάνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: