Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Ο Τσακαλώτος είπε την αλήθεια. Φτάνει να καταλάβετε, επιτέλους, ποιό είναι το "Κλίμα" που "αλλάζει"


http://www.topontiki.gr/article/345867/tsakalotos-akrivo-petrelaio-thermansis-voithaei-stin-antimetopisi-tis-klimatikis

Ναι, το είπε, είπε την αλήθεια, και το μόνο που χρειάζεστε, είναι να δείτε και εσείς την αλήθεια που σας κοιτάζει κατάματα. Αυξάνοντας τον φόρο στο πετρέλαιο, μειώνουμε την ζήτηση και την κατανάλωση πετρελαίου χωρίς να αυξάνουμε την διεθνή τιμή του πετρελαίου που πληρώνονται οι πετρελαιοπαραγωγοί. Με μειωμένη την ζήτηση, δεν μας νοιάζει τόσο πολύ αν κλείσει λιγάκι το Χορμούζ.  Με μειωμένη την ζήτηση δεν θα έχει λεφτά για πυρηνικά το Ιράν. Με μειωμένη την ζήτηση (ειδικά σε χώρες σαν και εμάς με μεγάλη ευαισθησία για το ...Κλίμα) θα υπάρχει αρκετό πετρέλαιο για τους Γερμανούς που είναι α' κατηγορίας (και εμείς θα τους βοηθάμε να λένε ότι μειώθηκαν οι ..εκπομπές στην Ενωμένη Ευρώπη, θα τους φτιάχνουμε ..μουαγιέν). Το "peak oil" έχει γίνει "peak demand for oil". Δηλαδή, δεν θα κορυφωθεί η προσφορά του πετρελαίου, αλλά η ζήτηση



Το ότι τι κλίμα της Γης αλλάζει είναι 100% αλήθεια. Κάποτε, πριν 150.000.000 χρόνια είχαμε ζέστη, υγρασία και αρχαιοπτέρυγες.  Κάποτε είχαμε μαμούθ και παγετώνες. Μέχρι και η ΕΣΤΙΑ, το 1900, έγραφε ότι τον Μεσαίωνα είχαμε ...θερμοκήπιο.  Αυτό το "Κλίμα" πράγματι αλλάζει, εδώ και 4,5 δις χρόνια και θα αλλάζει για άλλα τόσα, πρώτα ο Θεός.

Το Κλίμα του Τσακαλώτου, δεν έχει σχέση με το παραπάνω κλίμα που ...αλλάζει.

Το Κλίμα του Τσακαλώτου (και όλου του νεοταξικού Newspeak) είναι η καταστολή της ζήτησης για πετρέλαιο με ταυτόχρονη διατήρηση χαμηλών τιμών για τους παραγωγούς πετρελαίου.

Αν το πετρέλαιο κάνει $60 και οι φόροι ανέβουν από 100 σε 200, θα μειωθεί η ζήτηση, και η τιμή θα πέσει από τα 60 στα 50. Και με λίγη ύφεση, από 50 σε 40. Κι αν οι Κινέζοι φάνε δασμούς στο ...κάρβουνο, από 40 σε 30.  Αν θέλετε λίγο πιο ...τεχνοκρατική ανάλυση, δείτε παρακαλώ την προηγούμενη ανάρτηση. Λες και ήξερα ότι θα μιλήσει ο Τσακαλώτος, για αυτό την είχα γράψει.

Η καταστολή της ζήτησης για πετρέλαιο πάει πακέτο με την προώθηση της ζήτησης για φυσικό αέριο, θαυμάσιο καύσιμο, αλλά με ακριβές υποδομές (και δικά του "γεωπολιτικά" προβλήματα). Αλλά το αέριο μπορεί, με κόστος, να υποκαταστήσει μέρος της ζήτησης πετρελαίου.

Το ότι οι φόροι στα καύσιμα είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της ...Κλιματικής Αλλαγής, δηλαδή επίτευξης της καταστολής ζήτησης για ενέργεια χωρίς όμως να ανέβει η τιμή που εισπράττουν οι παραγωγοί ενέργειας το έχει πει από τουλάχιστον το 2012 ο Richard York


Όσο για τις ΑΠΕ, που καθ' εαυτές δεν υποκαθιστούν ορυκτά καύσιμα, δεν είναι παρά ένας ιδιωτικός φόρος στην ενέργεια: Προστίθενται χωρίς να υποκαθιστούν, αλλά εύκολα διπλασιάζουν το κόστος του ρεύματος για όλους. Φόρος που αυξάνει την τιμή του 35% της συνολικής ενέργειας (τόσο είναι το ποσοστό ηλεκτροδότησης) κατά 100%. Το άμεσο αποτέλεσμα είναι αυξημένες εξαγωγές των Γερμανών.  Το έμμεσο αποτέλεσμα είναι η καταστολή της ζήτησης, όπως με κάθε φόρο. Τα βουνά μας είναι ...παράπλευρη απώλεια.

9-12-2018 Η διαφορά μεταξύ Κλιματικής Αλλαγής και «Κλιματικών Αλλαγών», τελικά, είναι ποιός εισπράττει τους φόρους. Μα φυσικά και λόγω Paris Agreement γίνεται ο καυγάς (με τα κίτρινα γιλέκα) στην Γαλλία. Οι φόροι στα καύσιμα μειώνουν την χρήση καυσίμων.  Οι διαφορά των Γαλλικών φόρων στα καύσιμα από τα αιολικά, είναι ότι ο φόρος στα καύσιμα πάει στον κρατικό κορβανά, είτε για να σώσει την EDF στην Γαλλία, είτε για να ταΐζει δημόσιους υπαλλήλους στην Μεσογείων, ενώ τα αιολικά είναι φόρος που πάει 50-60% σε Γερμανούς εξαγωγείς, 20-30% σε Γάλλους (στην EDF/Edison) ή σε Ιταλούς (Enel) και τo υπόλοιπο 10%  σε χωματουργούς, μεσάζοντες, μπιζιναδόρους, πιτσικόμηδες και παπαγαλάκια

25-9-2019 Όποτε ακούτε την έκφραση "Κλιματική Αλλαγή", να βάζετε στην θέση της την "Ζήτηση για Ενέργεια . Αυτό που λέει ο York, από το 2012, το λέει με άλλο τρόπο η ExxonMobil:  Δεν υπάρχει αρκετή φθηνή ενέργεια για όλους, με την αύξηση του πληθυσμού και τις προσδοκίες για καλύτερη ζωή σε χώρες που μέχρι χτες ήταν υπανάπτυκτες.  Διαλέξτε εσείς, πως φαντάζεστε την κάλυψη του ...κενού.

Εκτός από τον ειλικρινή Τσακαλώτο, και ο Μανιάτης ήταν ειλικρινής: Είπε ότι ο πολύ κόσμος δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι η Πράσινη Ενέργεια είναι 3-4 φορές πιο ακριβή από ότι η κανονική.  Αυτή η δήλωση δεν ήταν εντελώς σωστή, δεν έχει σημασία πόσο πιο ακριβή είναι η Πράσινη Ενέργεια, αλλά με συμμετοχή στο μείγμα 20-30% θα διπλασίαζε την τιμή του ρεύματος, προστιθέμενη χωρίς να υποκαθιστά κάτι άλλο, εξ ου και το "3-4 φορές πιο ακριβή".  Βέβαια, η δήλωσή του αυτή έχει χαθεί από τα servers αλλά έχω κρατήσει την εικόνα και το σουβενίρ της διόρθωσής του της ΜΠΕ των Κοπελούζου/ΕΝΕΛ για της Κυκλάδες.

Αυτό που επίσης δεν είπε ο Μανιάτης είναι ότι οι ΑΠΕ, ενώ πλασάρονται σαν "ενέργεια", στην πραγματικότητα καταλήγουν να μην είναι, αφού είναι "στοχαστική", μεταβλητή και τυχαία ενέργεια, άχρηστη ή και προβληματική στην ηλεκτροδότηση, αλλά εξαιρετική δικαιολογία για χρήση αερίου. Αν πεισθούν οι ορδές των καταναλωτών να θέλουν ΑΠΕ, θα ανακαλύψουν ότι απλά επιδοτούν με αυτές, το φυσικό αέριο. Δεν είναι τυχαίο, που όλοι οι ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγοί που θα εκτοπίσουν την κακιά ΔΕΗ, το κάνουν με φυσικό αέριο και όλοι τους είναι οι μεγάλοι ΑΠΕτζήδες. Επιδοτούνται για αιολικά και παριστάνουν ότι μας πουλάνε καθαρό ρεύμα (από αέριο!).  Και από αυτήν την "μηχανή" θησαυρίζουν και οι Γερμανοί προμηθευτές (κατά τα λοιπά άχρηστων) μηχανημάτων ΑΠΕ.

Το να πληρώνω φόρο στην ενέργεια, είτε για "καταστολή της ζήτησης", είτε για να σώσω τον ...Πλανήτη, δεν με ενοχλεί πολύ. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ο φόρος που πληρώνω για δήθεν "ΑΠΕ", το μόνο που σώζει είναι οι Γερμανικές εξαγωγές και η Γερμανική απασχόληση. Και δίνει και κάτι ποσοστά σε ντόπιους, χωματουργούς, μεσάζοντες και πικραμένους.  Δεν είναι η πρώτη φορά που πληρώνω τέτοιους φόρους σε ξένους και τέτοια ποσοστά σε ντόπιους. Αλλά είναι η πρώτη φορά που η άσκηση περιλαμβάνει και την μόνιμη καταστροφή της χώρας. Για να παίρνουν ποσοστά από τις επιδοτήσεις για "ΑΠΕ" οι Περιστέρης, Κοπελούζος, Καλλιτσάντζης, Μυτιληναίος, Βαρδινιογιάννης (ναι, και αυτός) και όσοι άλλοι,  θα _αμήσουν την χώρα. Κυριολεκτικά, και μόνιμα. Προτιμώ να πληρώνω 10-20 δις φόρους, ετησίως, στο αλάτι, στην βενζίνη, στο ρεύμα, όπου να 'ναι, να παίρνουν το 60-70% οι Γερμανοί και το υπόλοιπο να το μοιράζονται οι παραπάνω και όποιος άλλος θέλει επιδοτήσεις. Θα μου βγει πιο φτηνά και δεν θα καταστρέψουμε την Ελλάδα με παλούκια ύψους 100 μέτρων και χωματόδρομους στο πουθενά.

Παρακαλώ χωνέψτε το: Οι "ΑΠΕ" δεν έχουν σχέση με ενέργεια, ή με ανανεώσιμη ενέργεια. Έχουν σχέση με τι λεφτά λείπουν από κάθε έναν που φυτεύει "ΑΠΕ" στα βουνά. Κανένας από αυτούς δεν ηλεκτροδοτείται από "ΑΠΕ". Τα λεφτά θέλουν. Το ποσοστό από τα 10-20 δις ετησίως που πληρώνετε, καπέλο, στο ρεύμα.

To "Γνώσεσθε τήν ἀλήθειαν, καί ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς" είναι από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο  (8:32). Και μην φανταστείτε ότι η Νεοταξική "αλήθεια" τελειώνει με τις ΑΠΕ και με την καταστροφή της χώρα μας.  Η συνέχεια έχει αλλαγή στον τρόπο ζωής. Θα βάζετε πλυντήριο ή θα πηγαίνετε στον οδοντίατρο μόνο όταν έχει ήλιο ή φυσάει σταθερά -- και μην άγχεστε, δεν θα έχετε πλυντήριο, ούτε θα πηγαίνετε πια στον οδοντίατρο. Θα έχετε σώσει το Κλίμα, δεν θα χρειάζονται πλυντήρια ή οδοντίατροι, μια χαρά ζούσε ο κόσμος το 1800 μΧ. και δεν είχε ανάγκη να απολαμβάνει την φύση.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας,
Ο συνδιασμός ενημέρωσης, γνώσης αλλά και χιούμορ κάνει την επίσκεψη στο μπλογκ σας άκρως ενδιαφέρουσα και απολαυστική. Ευχαριστούμε, Σταύρος (αλωπηξ)

lignite is black gold είπε...

"Όσο για τις ΑΠΕ, που καθ' εαυτές δεν υποκαθιστούν ορυκτά καύσιμα,..." είπε ο Αρχαιοπτέρυξ.

"Ο σχεδιασμός μας προβλέπει ότι ένα μεγάλο μέρος της λιγνιτικής ισχύος θα αντικατασταθεί από ενέργεια παραγόμενη από ΑΠΕ ..." είπε σήμερα ο Χατζηδάκης.

Καλά δεν ξέρει κοτζάμ υπουργός και ξέρει ένα προϊστορικό πουλί;

Τώρα βέβαια αν ο κοτζάμ υπουργός ήξερε πως άλλο πράγμα η ισχύς κι άλλο η ενέργεια, μπορεί να ήταν πετυχημένος επαγγελματίας στην πραγματική οικονομία κι όχι πολιτικός απατεώνας, που δεν φαίνεται να έβαλε μυαλό απ' το ξύλο που έφαγε το 2010 στο Σύνταγμα ...

archaeopteryx είπε...

από την χρεωκοπία μας και μετά, τον Απρίλιο του 2010, όλοι οι Υπουργοί λένε το ίδιο ποίημα. Λεφτά στους Γερμανούς, λεφτά στους Γαλλο-Ιταλούς, ψιλά στους χωματουργούς προς δόξα του "βάστα Ρόμελ" και επιδότηση του φυσικού αερίου (δηλαδή των υποδομών που απαιτεί η "ενεργειακή ασφάλεια" της "Ευρώπης".

spiral architect είπε...

Προσοχή στο κενό μεταξύ ισχύος και ενέργειας.
(μάλλιασε η γλώσσα μου να το λέω)

Unknown είπε...

Πόσοι αλήθεια παιδιά! Μπράβο σας! Άρα όλοι είναι μα@@@ες...και εμείς που δεν λέμε τίποτα!