Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τα αιολικά θα εκτινάξουν προς τα πάνω τους λογαριασμούς ρεύματος, χωρίς να λύνουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης


http://www.telegraph.co.uk/comment/9622068/It-is-wind-power-that-will-send-our-bills-sky-high.html

Παρ' όλες τις αρνητικές τοποθετήσεις του Κάμερον και δύο Υπουργών του (Ενέργειας και Περιβάλλοντος) κατά των επίγειων αιολικών, η Αγγλία  θα ξοδέψει περί τις ...£100 δις για 30.000 υπεράκτιες ανεμογεννήτριες, που για να μην είναι εντελώς άχρηστες, θα πρέπει να ξοδευτούν και άλλα άγνωστα ποσά για διασυνδέσεις με την ξηρά, και μετά για να μην είναι σχεδόν άχρηστες θα πρέπει να φτιαχτούν και ένα σωρό μονάδες αερίου, αφού χωρίς αντίστοιχη εφεδρεία τα αιολικά είναι σχεδόν άχρηστα.


Το όποιο φαινόμενο του όποιου θερμοκηπίου δεν στέκει σαν δικαιολογία για τέτοιες τρέλες. Τουλάχιστον η Γερμανία συνορεύει με δύο πυρηνικές χώρες, και χτίζει ανθρακικές μονάδες. Το ρεύμα, κατά 93%-96% δεν έρχεται από αιολικά, όσα αιολικά και να μπουν. Έρχεται από συμβατικές μονάδες. Και όπως μάθαμε από την Ιρλανδία, ακόμα και με εφεδρεία, τα αιολικά δεν εξοικονομούν ούτε το αέριο που λένε ότι εξοικονομούν, αν δεν έχουν, με επί πλέον κόστος (!) και αντλησιοταμίευση.  Εγγυημένη ενεργειακή φτώχεια, και σχεδόν εγγυημένα blackouts. Η Αγγλία με πολύ λιγότερα λεφτά θα είχε κάρβουνο η πυρηνικά.

Η δική μου απλοϊκή εμμονή είναι ότι όταν όλοι οι Ευρωπαίοι, και ιδανικά, όλος ο κόσμος βάλει πολλά αιολικά, οι Γερμανοί θα πλέουν σε εξαγωγική και ανταγωνιστική βαλχάλα, ιδίως, εάν με τα λεφτά που μαζεύουν χτίζουν νέες συμβατικές μονάδες.. Τώρα, πώς τους ψήνουν όλους τους ηλίθιους είναι άλλο θέμα. Οικολογία, και Ε.Ε. Έτσι τους ψήνουν.

3 σχόλια:

spiral architect είπε...

Μωρέ το ρεύμα θα ανέβει έτσι κι αλλιώς.
Τα κορόιδα που ακόμα κάθονται στο τραπέζι της πόκας, νομίζοντας ότι θα κάνουν ψιλικοκό, αλλά θα τους πάρουν ακόμα και τα σώβρακα που τους βάζεις;

energeiakozani: Νέα ανατροπή στην αγορά: «Κλείδωμα» τιμής με την ηλέκτριση του σταθμού

Χέστηκα, θα μου απαντήσεις. Μια από τα ίδια κι εγώ, αλλά είναι ένα ακόμα δείγμα της πολιτικής κλοπής εισοδημάτων:
- Πουλάμε εξοπλισμό
- Τρώμε τα λεφτά της μαρίδας
- Τα αφήνουμε να τα πάρουν οι μεγάλοι

archaeopteryx είπε...

Το κλείδωμ ατης τιμής είναι πονηρό. Προσπαθούν να μειώσουν το ρίσκο χρηματοδότησης. Δημιουργούν ΝΕΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, και αντικεινται σε αυτά που τσαμουνάνε οι Γερμανοί περί "αγοραίας" προσαρμογης ενέργειας. Κίνηση απελπισίας. Και σοβα΄ρη απελπισία. Αντιβαίνει σε κάθε έννοια χρηματοδότησης. Στην οθσία χρηματοδοτεί ο πελάτης fixed, τώρα, μελλοντικές τιμές.

spiral architect είπε...

Από μια μεριά τους λυπάμαι. Κυριολεκτικά τους λυπάμαι, γιατί δεν διέβλεψαν ότι διαχρονικά πάνε να τους φάνε τα φράγκα τους, να χρεωθούν στις τράπεζες, να χάσουν την ακίνητη περιουσία τους.
Πάει στοίχημα ότι μελλοντικά στους συνδεδεμένους ΑΠΕτζήδες θα τους βάλουν "φόρο παραγωγής υπέρ της σωτηρίας του πλανήτη";
Δύσκολο είναι;