Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Climategate: 30 χρόνια μεθόδευσης, μαγειρέματος και παραπληροφόρησης


http://joannenova.com.au/global-warming/climategate-30-year-timeline/
http://jonova.s3.amazonaws.com/climategate/history/climategate_timeline_banner.pdf
και στο  climategate timeline banner . Μεγάλα αρχεία, αλλά αν έχετε αντοχή, αξίζουν.

και ό,τι άλλο θα θέλατε να ξέρετε για το Climategate

Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι το κλίμα αλλάζει από καταβολής κόσμου. Κυρίως λόγω ήλιου, τροχιάς γης, και τεκτονικών δραστηριοτήτων της γης. Οι αλλαγές στο κλίμα σαφώς και έχουν επίδραση στην ζωή στον πλανήτη, και σίγουρα η ζωή στον πλανήτη επιδρά στο κλίμα. Είναι όμως όλα θέμα τάξεων μεγέθους, αλληλεπιδράσεων και αιτίας και αποτελέσματος.


Το λυπηρό είναι ότι 30 χρόνια "πολιτικής" στο θέμα, σίγουρα έκανε ζημιά και στην επιστήμη, αφού οι επιστήμονες έγιναν μάλλον αλχημιστές, αστρολόγοι και Νοστράδαμοι.  Το να κοιτάς αποτελέσματα που διαψεύδουν μία θεωρία, έστω κι αν την έχει παραγγείλει το αφεντικό, και να λες είναι λάθος τα αποτελέσματα... Κάτι δεν πάει καλά...

Πολλά έπαιξαν για την απάτη.  Πολλοί είχαν κίνητρα, πολλοί χρηματοδότησαν, πολλοί φάνηκαν παπαγάλοι με το αζημίωτο, αλλά με το "cui bono", "ποιός ωφελείται", "follow  the money", και με το ποιός σταθερά προωθεί και συντονίζει, μερικοί ένοχοι είναι πιο ένοχοι από άλλους...
 Εκτός εάν είναι βαλτοί, αλλά δεν νομίζω...

Η προπαγάνδα, δεν καθορίζει την πολιτική, την ακολουθεί, την εξυπηρετεί. Η προπαγάνδα για την «Κλιματική Αλλαγή» δεν καθορίζει την Πολιτική, η πολιτική καθορίζει την «Κλιματική Αλλαγή».

2 σχόλια:

spiral architect είπε...

Σ' αυτή την πολιτική που αναφέρεσαι, ξέχασες τα εισαγωγικά.
Όσο πρέπουν τα εισαγωγικά στην κλιματική αλλαγή, άλλο τόσο πρέπουν στην πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιοπτέρυγα, κίνητρα ψάχνεις;

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ξοδέψει 70 δισ. δολλάρια στην χρηματοδότηση "ερευνών". Οποιος έχει μια βλακεία που μπορεί να παρουσιάσει ως "έρευνα" παίρνει φράγκα. Πέρυσι βγήκε μια ομάδα γιατρών με "έρευνα" που ισχυρίζεται ότι η εγκληματικότητα ανεβαίνει με την άνοδο της θερμοκρασίας. Και δεν βγήκε ΕΝΑΣ να υποδείξει ότι η Σιγκαπούρη με ζέστη του κερατά έχει άπειρα λιγότερη εγκληματικότητα από πολλές κρύες πόλεις του βορρά.

Δες και τα δικά μας, την ονομασία υπουργείου "κλιματικής αλλαγής" που υποννοεί ότι είναι δεδομένη, και έτσι, με μια πονηριά, γίνεται μέρος της καθημερινής πραγματικότητας.

Kaymakchalan