Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Μα μπορεί κανείς να συνεννοηθεί με το υποείδος Homo Tatulius?


Επιστολή του Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας της Λακωνίας

"...Ο ενεργειακός σχεδιασμός στη χώρα μας «βαφτίζει» μέσω των επονομαζόμενων «Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» ως «πράσινη», καθαρή και δωρεάν ενέργεια, δραστηριότητες, που ούτε «πράσινες», ούτε καθαρές, ούτε δωρεάν είναι. Ίσα ίσα το αντίθετο..."

"...σπατάλη δις ευρώ, η ανεπανόρθωτη αλλοίωση του περιβάλλοντος και του ελληνικού τοπίου, ενώ παράλληλα θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον τουρισμό, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, την υποβάθμιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και της ποιότητας της ζωής όλων μας. Όλα αυτά, ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΘΡΥΛΗΤΗ ΦΘΗΝΗ, ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟ ΡΕΥΜΑ..."

"...Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι η αιολική ενέργεια δεν μπορεί να αντικαταστήσει ούτε μία μονάδα λιγνίτη/άνθρακα. Όσο πιο πολλοί αιολικοί σταθμοί εγκαθίστανται, τόσο περισσότερες θερμικές μονάδες χρειάζονται για εφεδρεία. Κι αυτό διότι οι αυξομειώσεις του ανέμου αποσταθεροποιούν το δίκτυο κι απαιτούν ειδική και ακριβή διαχείριση με επιπλέον πανάκριβους εξοπλισμούς. Είναι επίσης γνωστό από πάμπολλες οικονομοτεχνικές μελέτες πως οι αιολικοί σταθμοί στοιχίζουν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι παράγουν και πως δε θα υπήρχε καμιά εταιρεία να επενδύσει σε αυτούς, αν δεν υπήρχαν οι επιδοτήσεις τους. Άρα «επενδύοντας» η Πολιτεία σε αιολικούς σταθμούς, στην ουσία χρηματοδοτεί κάτι μη παραγωγικό και αμφιβόλου χρησιμότητας,(αφού το ρεύμα που παράγεται, αν δε χρειάζεται την παρούσα στιγμή δεν μπορεί να αποθηκευτεί και να χρησιμοποιηθεί όταν χρειάζεται) σπαταλώντας αναίτια σε μια περίοδο βαθιάς ύφεσης και κρίσης, χρήματα των φορολογούμενων πολιτών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε άλλους τομείς, πιο παραγωγικούς ή/και ωφέλιμους..."


Εγώ λέω ότι στου Τατούλη την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Είναι σε αποστολή από τον Φούχτελ, και έχει φοιτήσει στην Μεγάλη των Χελίων Σχολή. Το Πασόκ ΔΕΝ είναι πια εδώ. Έληξε ο ρόλος του. Τώρα έχουμε τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Και όπου ντρέπονται οι Δήμαρχοι (που φαίνονται) υπάρχουν οι Περιφερειάρχες, που είναι ...αλλού. Όπως οι παλιοί καλοί Νομάρχες την δεκαετία του 1960. Εκτελούνται εντολαί, προσκυνούμεν Αγά μου και ό,τι έχει έχει ευχαρίστησιν η σεπτή ηγεμονία Σας.

5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Οι Χόμο εμφανίστηκαν πολυυυυύ μετά τους δεινόσαυρους. Όποτε σαν ιπτάμενος δεινόσαυρος δεν μπορείς να πείσεις τους Χόμο γιατί χρονικά δεν ήσουν εκεί.
Το υποείδος Χούφτεν - Φούχτελ - Χούφτελ με τι τρέφεται;

archaeopteryx είπε...

Ο ένας είναι πιστός υπηρέτης της χώρας του, με το ελεύθερο να τσιμπολογάει από τα Κατεχόμενα (και σε είδος αν μπορεί, κανένα μήλο, κανένα να μην πώ).

Ο άλλος ΞΕΡΕΙ ότι για να μείνει στην καρέκλα του πρέπει να υπηρετεί πιστά τον πρώτο. Εγώ να σου πω ότι δεν τα πιανει από κανεναν. Η καρέκλα προσφέρει επιούσιο καικανένα άτυπο τσιμπολογαϊν (που έλεγε και ο Μποστ).

Από που έρχεται το χρήμα?

Από τον λογαρισμό της ΔΕΗ, του νερού, αποχέτευσης, και από ΓΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΩ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ.

Ανώνυμος είπε...

Με τα σκουπίδια (τεχνολογίες διαχείρισης, καύση, κλπ) στήνεται το μεγάλο κόλπο!!!!

archaeopteryx είπε...

Το ξέρω, αλλά τι να κάνω??? Η λύση είναι εκτός ευρωζώνης. Τώρα είμαστε πεδίο δράσης και διακοπών για περίεργους... Και φυσικά είμαι υπέρ της 100% διακοπής κάθε χρηματοδότησης των ΟΤΑ πέραν από τα στοιχειώδη κοινοτικά.

Η άποκέντρωση ήταν μούφα για να κυβερνούν οι Χούφτελ.

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι ο Χομο δίνει στην κόρη του 6000 να το παίζει και εκπρόσωπος?