Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αρλούμπες του IPCC #1: Εκεί που ήταν 90% σίγουροι, τώρα είναι 95% σίγουροι


Ούου!... Θα τα αναπαράγουν όλοι τα παπαγαλάκια για μέρες, για μήνες (εκτός εάν πάλι κάνει κρύο τον χειμώνα) αλλά μην σάς περάσει από το μυαλό ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με επιστήμη, ή με πραγματικότητα. Πολιτική απόφαση είναι. Το IPCC δεν είναι καν κάποιο επιστημονικό όργανο.  Γραφειοκράτες διορισμένοι από Κυβερνήσεις. Προϊόν διακρατικής διαπραγμάτευσης είναι η απόφασή τους. Ή εντολή κάποιου ...αυτοκράτορα, όπως τον παλιό καλό καιρό των Εκκλησιαστικών Συνόδων όταν η Ρώμη έπαψε να είναι Ρώμη και έγινε κάτι άλλο, πιο Μεσαιωνικό. Και παραπαίζει ρε παιδί μου και στις ΗΠΑ... Σχεδόν χαίρονται... Μέχρι και εξηγούν, συγγνώμη, "ξέρουν" και γιατί δεν ζεσταίνεται η Γη τα τελευταία 15-20 χρόνια (ή γιατί κρύωνε το 1970-80).Εν πάσει περιπτώσει, ο ίδιος θλιβερός θίασος του IPCC απεφάνθη ότι ενώ το 2007 ήταν 90% σίγουροι ότι υπάρχει καταστροφικό ανθρωπογενές θερμοκήπιο, τώρα είναι ...95% σίγουροι. Και κανένας δεν αναρωτιέται τι σημαίνει 90% ή 95% σε κάτι που είναι μάλλον μαϊμού.  Θα σας πω εγώ τι σημαίνει:  Επιμένουμε στην αρλούμπα μας, και πες πες, κάτι μένει, και όλοι οι αρλουμπολόγοι εξακολουθούν να είναι διορισμένοι και να πληρώνονται για να αρλουμπολογούν.

Ήδη υπάρχουν ένα σκασμός απαντήσεις που εξευτελίζουν τις αρλούμπες του IPCC... Που, ομολογώ, βαριέμαι να μεταφέρω, αλλά θα το κάνω, σιγά σιγά... Γίνεται κουραστικό να λες "κι όμως γυρίζει" συνέχεια, στην Ιερά Εξέταση... Για αυτό αρχίζω από τα πάρα πολύ προφανή:

1. Η καταστροφολογία βασίζεται σε μοντέλα, με παραδοχές. Τα μοντέλα δεν είναι η πραγματικότητα, και η πραγματικότητα διαφωνεί με τα μοντέλα.

 
 Μας λένε ότι θα ψηθούμε και καταστραφούμε, και το λένε όσο καιρό υπάρχει το IPCC, εδώ και 25 χρόνια (θυμίζω ότι περάσαμε μία κρύα φάση την δεκαετία του '70, και την δεκαετία του '80 άρχισε να ζεσταίνει και τότε σκαρφιστήκαμε τα περί ανθρωπογενούς CO2). Πλην όμως, από την δεκαετία του '90 και μετά αρχίσαμε πάλι να κρυώνουμε. Η πραγματικότητα διαφωνεί με τα μοντέλα. Το ότι το ατμοσφαιρικό CO2 αυξάνεται, την ίδια περίοδο ούτε σημαίνει, ούτε δεν σημαίνει κάτι. δείτε παρακάτω...

2. Φυσικά και το κλίμα αλλάζει. Αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια. Και επειδή 4,5 δις είναι μεγάαααλος αριθμός, ίσως προτιμάτε τα τελευταία 400.000 χρόνια, για τα οποία έχουμε πραγματικά στοιχεία από μετρήσεις σε πυρήνες πάγου:


Εγώ δεν έχω δει ποτέ μου πυρήνα πάγου, αλλά το γράφημα (που δεν αμφισβητείται) δείχνει ότι η Γη πέρασε 5 "θερμές" ή "μεσοπαγετώδεις" περιόδους τα τελευταία 400.000 χρόνια, και η τωρινή, που ξεκίνησε πριν 10-11.000 χρόνια είναι λιγότερη θερμή από τις προηγούμενες, και κάπου εκεί στην ...άκρα δεξιά, είναι(;) το εικαζόμενο θερμοκήπιο. Μάλλον ηλιακοί είναι αυτοί οι κύκλοι, είτε του ήλιου, είτε της τροχιάς της Γης γύρω από αυτόν... ή τέλος πάντων, ό,τι κι αν είναι, δεν είναι ανθρωπογενείς. Κι αν 400.000 χρόνια σας ακούγονται ...μακρινά, ιδού και τα τελευταία 10-11.000:


Παρατήρηση 1η:  Αφού βγήκαμε από την τελευταία παγετώδη και ανέβηκε η θερμοκρασία, μάλλον πτωτική είναι τα τελευταία 10-11.000 χρόνια.
Παρατήρηση 2η:  To εικαζόμενο ανθρωπογενές κλπ, εκεί δεξιά, όταν βγήκαμε από τον μίνι παγετό του τέλους του Μεσαίωνα, είναι μάλλον πιο δροσερό από την εποχή του Μίνωα ή των Φαραώ, όπως και οι Μεσαιωνικοί καύσωνες που περίεγραψε η Εστία του 1900!
Παρατήρηση 3η:  Το ατμοσφαιρικό CO2 μάλλον ανέβηκε μετά την άνοδο της θερμοκρασίας
Παρατήρηση 4η:  Δεν υπήρχε IPCC τα τελευταία ...400.000 χρόνια, ούτε έμπαιναν αιολικά κάθε φορά που έκανε ζέστη...

3. Ναι, πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πέσει ο ουρανός (ή κανένας μετεωρίτης) στο κεφάλι μας, ή κάτι να μετακινήσει την Γη, ή να ενοχλήσει τον Ήλιο, ή να τρελάνει τις τεκτονικές μας πλάκες, ή δεν ξέρω τι. Πολλά πράγματα επηρεάζουν το κλίμα, σίγουρα τα κυανοβακτήρια, και σίγουρα και ο άνθρωπος, και οι τερμίτες, και οι αγελάδες...  Κανένας στο IPCC ή οπουδήποτε, από όσο ξέρω, δεν έχουν μοντέλα για τον Ήλιο. Για τις τροχιές της Γης, έχουν, και σχετίζονται αρκετά "δυνατά" με τις γνωστές κλιματικές αλλαγές.

Βέβαια, άντε να τα πεις αυτά στον Μήτσο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: