Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Η εξοικονόμηση CO2, αν σας νοιάζει, μόνο από πυρηνικά, ύφεση, και αέριο. Οι ΑΠΕ είναι ασήμαντες, γιατί ενεργειακά είναι ασήμαντες


http://theenergycollective.com/maxluke/267296/nuclear-and-gas-account-most-carbon-displacement-1950

Το γράφημα αυτό το έχω ξαναδείξει, αλλά με άλλη μορφή.  Λέει τα ίδια πράγματα. Τα πυρηνικά, παράγουν ενέργεια (και, εάν σας νοιάζει, δεν εκπέμπουν CO2 -- εμένα δεν με νοιάζει το CO2). Οι υφέσεις, και συγκεκριμένα η τελευταία, μειώνουν τις εκπομπές CO2, αφού μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας. Οι ΑΠΕ (μέσα και η γεωθερμία και εικάζω και τα υδροηλεκτρικά) είναι, ήταν, και θα είναι, ενεργειακά ασήμαντες και για αυτό δεν εμπλέκονται πολύ στην ...μείωση του αερίου της μπύρας που κάνει τα φυτά να μεγαλώνουν.

Οι ΑΠΕ αυξάνουν τις εκπομπές CO2 (και την αντίστοιχη κατανάλωση καυσίμων) ακόμα και με αέριο. Και ενώ δεν με ενοχλούν οι εκπομπές CO2, καθ' εαυτές, η αύξηση εκπομπών CO2 σημαίνει ένα και μόνο ένα πράγμα:  Αύξηση της κατανάλωσης καυσίμων. Η αύξηση του CO2, στην προκειμένη περίπτωση, σημαίνει και αύξηση του "C", του καυσίμου. Οι ΑΠΕ όχι μόνο δεν εξοικονόμησαν καύσιμα, αλλά στην περίπτωση της Γερμανίας ίσως και αύξησαν την κατανάλωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: