Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αρλούμπες του IPCC #3 : Επιστήμη-μαϊμού (Junk science)



http://www.telegraph.co.uk/earth/environment/climatechange/10338569/IPCC-report-Sceptics-guide-to-climate-change.html

"Όπως γνωρίζουμε, το IPCC είναι ένας πολιτικός, και όχι επιστημονικός φορέας, και χρησιμοποιεί την επιστήμη για τους δικούς του σκοπούς. Κυβερνήσεις, όπως του Βελγίου και της Γερμανίας πίεσαν το IPCC, όχι να μετριάσουν την αναφορά τους, αλλά να την κάνουν πιο φοβιστική από ότι δικαιολογείται από την επιστημονική πραγματικότητα. Το ότι αναφέρουν την βεβαιότητα του 95% είναι κλασσικό παράδειγμα αυτής της συμπεριφοράς. Είναι σαν να πει ο κόσμος ότι είναι κατά 95% βέβαιοι ότι αύριο το πρωί θα ανατείλει ο ήλιος. Και βέβαια θα ανατείλει ο ήλιος, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα, το θέμα είναι τι θερμοκρασία θα έχει.  Είναι σαν ταχυδακτυλουργία. Το 95% αναφέρεται στην βεβαιότητα ότι οι άνθρωποι επηρεάζουν το κλίμα. Μα μπορούσαν να αναφέρουν 100%. Οι πάντες εκτιμούν ότι οι άνθρωποι επηρεάζουν το κλίμα. Αλλά σε ποιό βαθμό, και εάν είναι κάτι που πρέπει να μας αφορά, ή εάν πρέπει να γυρίσουμε την παγκόσμια οικονομία στον Μεσαίωνα για αυτό. Στα 25 χρόνια της ύπαρξής του, το IPCC έχει βασιστεί και παρουσιάσει μοντέλα που δείχνουν θέρμανση μεγαλύτερη από οποιαδήποτε έχει παρατηρηθεί. Όλα τους τα συμπεράσματα ότι πρέπει δήθεν να λάβουμε μέτρα "τώρα" (εδώ και 25 χρόνια) βασίζονται σε επιστήμη-μαϊμού (junk science), Δεν υπάρχουν στοιχεία για την καταστροφολογία, και η Παγκόσμια Θέρμανση υπάρχει μόνο στα μυαλά αυτών που προγραμματίζουν τα μοντέλα, και στους επιδτήμονες που προωθούν ότι το ανθρωπογενές CO2 φταίει.  Αλλά στην ίδια την αναφορά του IPCC φαίνεται ότι τα μοντέλα δεν δουλεύουν, διαψεύδονται από την πραγματικότητα. Η θεωρία τους είναι προβληματική".

James Delingpole

Το άρθρο της Telegraph είναι αρκετά περιεκτικό, και δεν μπορεσα να μην παρατηρήσω ότι

"...With the amount research being conducted on climate change, it would right to expect large bodies of evidence showing there are no links between carbon emissions and global warming.

The IPCC report fails to find any..."

25 χρόνια προσπαθούν, και δεν έχουν βρει σύνδεση των εκπομπών CO2 με την θέρμανση... Απεναντίας:  Είτε δεν ζεσταίνεται η τροπόσφαιρα ή ό,τι θα έπρεπε να ζεσταίνεται, εάν υπήρχε αόρατη κουβέρτα, είτε βρίσκεται ότι η αύξηση του ατμοσφαιρικού CO2 έπεται, είναι μετά από, αυξήσεις σε ατμοσφαιρική θερμοκρασίας, και βαρυπρόθεσμα και μακροχρόνια (άρα δεν είναι αιτία), είτε υπάρχουν ένα σωρό μηχανισμοί αυτορύθμισης που έχουν αγνοηθεί... Αλλά ΚΡΑΤΗ έχουν επενδύσει σε αυτή την Νέα Θρησκεία, δεν το βάζουν εύκολα κάτω... Άσε που κονομάνε διάφοροι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: