Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Τρέχουν και δεν φτάνουν με την Παγκόσμια Θέρμανση, που έχει πάει περίπατο από το 1998


http://www.spiegel.de/international/world/climate-scientists-face-crisis-over-global-warming-pause-a-923937.html

Όπως κάπου είχα αντιγράψει πριν από καιρό, η Γη δεν έχει μία τρύπα να της βάλουμε θερμόμετρο, ούτε ο καιρός στο χωριό μας είναι ένδειξη του ...Κλίματος.  Οι δορυφόροι όμως είναι αμείλικτοι, και η Γη δεν μοιάζει να θερμαίνεται, ή να υπερθερμαίνεται, ή να ...εξαφανίζεται, εδώ και 15 χρόνια, παρά της προσπάθειες της Χριστοφιλίδου και λοιπών Πράσινων παπαγάλων. Και τρέχουν όλοι "και πώς θα το πουν", ή "πώς δεν θα το πουν", και "να περιμένουμε άλλα 15 χρόνια να γυρίσει σε ζέστη", ή "φταίει η ρύπανση" (αυτή που προκαλούσε θέρμανση), ή "φταίνε τα ηφαίστεια", κλπ.


Και αυτό είναι χαριτωμένο, χωρίς να αποδεικνύει τίποτα άλλο, εκτός από ότι οι καταστροφολόγοι ήταν και είναι κόπανοι:  Πλασάρουν προσομοιώσεις μοντέλων, και όμορφα και φοβιστικά είναι τα γραφικά τους, ιδίως εάν συνοδεύονται από παρουσιάσεις βούρλων που δείχνουν παγόβουνα να πέφτουν στην θάλασσα, ή αρκουδάκια να πεινάνε, πάντα με φοβιστική μουσική υπόκρουση.  Μοντέλα. Εκτός από το garbage-in, garbage-out, αδυνατούν να απεικονίσουν πτυχές που δεν ξέρουν, ή δεν ...μπορούν, όπως π.χ., τις αλλαγές στον ...Ήλιο!


Και φυσικά μπορεί να κάνει περισσότερο κρύο ή περισσότερη ζέστη στο μέλλον, πάντα έκανε στο παρελθόν, και όσοι βαυκαλίζονται ότι όλα αυτά ήταν, ή θα είναι, ανθρωπογενή, μάλλον είναι απλοί πλασιέ νέων θρησκειών, για να πουλάνε συγχωροχάρτια, κυρίως σε φτωχούς (και να πιέσουν λίγο την Κίνα που παραπήρε αέρα). Η παραπάνω εικόνα δείχνει θερμοκρασίες (και CO2) από πυρήνες πάγων τα τελευταία 400.000 χρόνια. Είμαστε προς το τέλος της μεσοπαγετώδους, το CO2 άρχισε να ανεβαίνει μερικές χιλιάδες χρόνια αφού μπήκαμε στην μεσοπαγετώδη, και μακάρι κάποιο ανθρωπογενές φαινόμενο να μάς σώσει από την επόμενη παγετώδη, αλλά χλωμό το βλέπω.


Και οι πάγοι που θα έλιωναν μέχρι το 2013;  Η μεν Ανταρκτική έχει ...ρεκόρ πάγων, η δε Αρκτική επανήλθε, επανέρχεται, εν πάσει περιπτώσει, εκεί είναι (και παγίδευσε και κάτι Πράσινους Ψάρακλες που πήγαν κρουαζιέρα να αποδείξουν ότι οι πάγοι ...έλιωσαν).   Φυσικά και δεν σημαίνει ότι έρχονται οι παγετώνες επειδή έχει πάγους στους Πόλους... Αλλά έχει πάγους στους Πόλους, αυξομειώνονται, πάντα αυξομειωνόταν...

Και το 1922, είναι ...σύγχρονη Ιστορία, και τότε υπήρχε λιώσιμο πάγων στην Αρκτική... Και το 1975 είναι πρόσφατο, και τότε φοβόμαστε τους παγετώνες. Και η ανατύπωση της Εστίας του 1900 εξακολουθεί και είναι ...απόλαυση.



Το ενδιαφέρον είναι ότι το θέμα είναι πλέον πρωτοσέλιδο και οι "σκεπτικιστές", οι "αρνητές", οι"αμφισβητίες", και πας μη κάφρος, δικαιώνονται. Δεν έχει συμβεί κάτι καινούργιο, απλά (α) δεν πολυβολεύει πλέον η καταστροφολογία στην Δύση, (β) το Κλίμα πράγματι αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια και είναι λίγο μαϊμού τα περί καταστροφικού ανθρωπογενούς CO2, και (γ) ξυπνήσαμε και είδαμε δροσούλες . Ναι, υπάρχει πιθανότητα να υφίσταται κάτι το ανθρωπογενές, αλλά δεν είναι αυτό που μάς λένε, ούτε είναι πολύ σημαντικό σε σχέση με άλλα φυσικά φαινόμενα, και σίγουρα δεν θεραπεύεται με αιολικά στην Εύβοια, ή την Θράκη, ή την Κρήτη, ή την ...Γερμανία.

Φυσικά, ο Ινδός μηχανικός τραίνων που ανέλαβε να αποδείξει ότι η Γη είναι επίπεδη, δεν έχει παρά να πει "εγώ πιστεύω ότι υπάρχει ανθρωπογενές καταστροφικό θερμοκήπιο" και αυτό θα είναι η ...έγκυρη και επιστημονική εκδοχή, με την οποία θα γελάμε (οι Κινέζοι και εγώ) για αρκετό καιρό.

Μα δεν σάς κάνει εντύπωση πώς διαλέγουν τέτοιους τύπους;...


http://www.thegwpf.org/antarctic-sea-ice-hit-35-year-record-high/

http://wattsupwiththat.com/2013/09/24/the-wuwt-hotsheet-for-tuesday-sept-24th-2013/

http://wattsupwiththat.com/reference-pages/sea-ice-page/

1 σχόλιο:

katalytikos είπε...

Το ξέρεις ότι ο Ινδός μηχανικός κος PACHAURI είναι και συγγραφέας porno (..soft)??
http://toryaardvark.com/2013/09/04/ipcc-chief-rajendra-pachauri-we-are-all-going-to-die-again-but-no-armageddon-date-this-time/#more-23463