Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Οι Γερμανοί επαναστατούν κατά της Γερμανικής «Πράσινης Ενεργειακής Επανάστασης» (μα απάτη ήταν, και είναι)


http://www.forbes.com/sites/williampentland/2013/09/05/germans-revolt-against-germanys-green-energy-revolution/  Οι Γερμανοί καταναλωτές ήδη πληρώνουν το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη (έχουν τις πιο πολλές ΑΠΕ -- που όμως εξακολουθούν να είναι ενεργειακά ασήμαντες), το ρεύμα θα ακριβαίνει κι άλλο αν συνεχίσει αυτό το αστειάκι, και οι πολιτικοί είναι σφηνωμένοι ανάμεσα στο Πράσινο λόμπυ που ισχυρίζεται ότι θα σώσει τον Κόσμο, και τις εταιρίες ηλεκτρικού που προειδοποιούν ότι δεν θα έχουν ρεύμα -- με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την απασχόληση.


http://www.spiegel.de/international/germany/high-costs-and-errors-of-german-transition-to-renewable-energy-a-920288.html.  Ένα άρθρο γραμμένο από ...αρχαιοπτέρυγες. Τα λέει όλα... Μέχρι και το ότι οι αιολικοί πληρώνονται για να μην παράγουν το άχρηστο τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα τους, και το χάος στο δίκτυο.  Ακόμα και η αντλησιοταμίευση που χρησίμευε να καλύπτει αιχμές με συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, έχει βγει άχρηστη με τις πολλές ΑΠΕ. Οι ΑΠΕ, γενικά, δεν παράγουν ποτέ σημαντικό ρεύμα για ένα δίκτυο, αλλά όταν μπουν πολλές, κάνουν ΚΑΙ ζημιά -- πάντα χωρίς να ηλεκτροδοτούν. Δυσνόητο;  Προσπαθήστε.  Δεν ηλεκτροδοτούν γιατί παράγουν τυχαίο και μεταβλητό ρεύμα, και όχι το ρεύμα που θέλει το δίκτυο, και τρελαίνουν την συμβατική ηλεκτροπαραγωγή, χωρίς να μπορούν να την υποκαταστήσουν.

Και, φυσικά, είναι και θέμα στις εκλογές τους, αν οι Πράσινοι, το απανταχού κατασκευασμένο (μα από ποιόν άραγε) κόμμα, κρατάνε τις ισορροπίες, αν και αυτοί που το γράφουν αυτό, μάλλον το εύχονται... Μαύρο στους Πράσινους, λέω εγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: