Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Οι New York Times ξαναχτύπησαν: Πολλές, ακριβές και μπελαλίδικες οι Γερμανικές ΑΠΕ και αύξησαν και την κατανάλωση καυσίμων (χεχεχε)


New York Times:  Η Γερμανική προσπάθεια γαι καθαρή ενέργεια αποδεικνύεται πολύπλοκη.

Οι καταπράσινοι ΝΥΤ μαθαίνουν με καθυστέρηση, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Οι καταναλωτές ανακάλυψαν την ενεργειακή φτώχεια ή την ζωή στο ημίφως (ή το φως των κεριών).  Οι βιομήχανοι, παρ' ότι επιδοτούμενοι, έχουν πλαντάξει.  Η Μέρκελ μάλλον θα τα μαζέψει αυτά που ξεκίνησε μετά το τσουνάμι (και καλά θα κάνει). Οι εξαγωγείς πρασινάδας πέρασαν βέβαια καλά... Το πρόβλημα παραμένει:  Τυχαία και μεταβλητή ενέργεια που δεν αποθηκεύεται ούτε σε κλίμακα που να είναι χρήσιμη, ούτε οικονομικά. Αποτέλεσμα; Περισσότερες εφεδρείες που καίνε πετρέλαιο ή κάρβουνο, αύξηση εκπομπών CO2 (μέχρι να το πουν φωναχτά οι φουκαράδες "στα απαυτά μας"!), ανάγκη για περισσότερα και ακριβότερα δίκτυα... ουφ βαρέθηκα τα ίδια και τα ίδια, αλλά αυτή την φορά τα λένε οι ΝΥΤ. Κάτι σαν όλες τις εφημερίδες εδώ, μαζί, επί 100 ή επί 1.000.000.



Και, φυσικά, οι καταπράσινοι New York Times αποσιωπούν το χειρότερο:  Ενεγειακά ασήμαντες οι Γερμανικές ΑΠΕ. Το ότι κάθε μία κάλυψε μονοψήφια ή έστω διψήφια ποσοστά της ηλεκτροδότησης δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά το έκανε είτε όταν είχε αέρα, είτε όταν είχε ήλιο, με αποτέλεσμα (α) αδυναμία υποκατάστασης συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής, (β) αμφίβολη και αποσιωπούμενη πραγματική εξοικονόμηση καυσίμων και (γ) προβλήματα στα δίκτυα. Αλλά παραδέχονται αύξηση εκπομπών CO2. Μόνο από μία πηγή έρχεται αυτή η αύξηση: Περισσότερη κατανάλωση καυσίμων. Περισσότερη κατανάλωση καυσίμων. Περισσότερη κατανάλωση καυσίμων.  Κάποιος να το πει και στην ΡΑΕ, και στα καραγκιοζάκια της WWF και της Greenpeace,  παρακαλώ θερμά.  Η παραπάνω εικόνα μεγαλώνει με κλικ, και την έχω ξαναδείξει εδώ.

Όλα αυτά τα αρνητικά για τις ΑΠΕ έχουν ξαναειπωθεί, ξανά και ξανά από το ...2005, για να μην πω το 1975, απλά προηγούνται οι αγράμματοι.  Δυστυχώς, ο λογαριασμός δεν χρειάζεται μόρφωση, κορόϊδα χρειάζεται να τον πληρώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: