Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Νέες επενδυτικές αρπαχτές στην αιολική ενέργεια


http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26519&subid=2&pubid=113262130

Από πού ν' αρχίσω;...

1. Λυπάμαι όταν δημοσιογράφοι, που ξέρω ότι ξέρουν τι τους γίνεται, αναγκάζονται να γράφουν αρλούμπες των αφεντικών τους.

2.  Πράγματι, έχουμε 1.800 αιολικά μεγαβάτ. Χρωστάμε €2,5-3 δις για αυτό το "προνόμιο".   Είχαμε 1.700 αιολικά MW τον Φεβρουάριο του 2012, και έλαμψαν δια της απουσίας τους στον λεγόμενο πορτοκαλί συναγερμό της ΔΕΗ.  Είχε γράψει σχετικά, άλλη, επίσης έγκριτη δημοσιογράφος... Δεν έφταιγαν τα 1.700 αιολικά μεγαβάτ που δεν είχαμε ρεύμα, η εξάρτησή μας από ακριβό αέριο έφταιγε, και ο κρύος χειμώνας.  Αλλά πού ήταν τα 1.700 αιολικά μεγαβάτ? Διακοσμητικά. Έδωσαν 560 MW κάποιο μεσημέρι, λες και ο κόσμος ή η βιομηχανία, ή τα νοσοκομεία δεν χρειάζονται ρεύμα όταν δεν φυσάει, άλλες ώρες!  Λες και δεν είναι δημόσια πληροφορία ότι εάν είχαμε ακόμα περισσότερα αιολικά, αυτό θα ανέβαζε την ανάγκη για θερμές εφεδρείες από αέριο ή πετρέλαιο, για να αποφύγουμε μπλακάουτ (δείτε την εμπειρία της Γερμανίας στο θέμα).

3. Ο ίδιος ο ΑΔΜΗΕ, στην μελέτη επάρκειας ισχύος του Οκτωβρίου 2013 το είπε απλά και καθαρά:  Τα αιολικά, δεν συμβάλλουν στην "επάρκεια ισχύος".  Σε 10% της ονομαστικής τους ισχύος τα λογίζει ο ΑΔΜΗΕ, και αυτό από ευγένεια, για να μην πει "μηδέν" ή 4-5%.   Τα 560 από τα 1700 μεγαβάτ για 3-4 ώρες, δεν είναι ισχύς.  Τα 1.800 ή 4.000 αιολικά μεγαβάτ δεν ηλεκτροδοτούν τα τυπογραφεία της Ημερησίας (σήμερα πχ που ...δεν φυσάει). Όλα τα αιολικά της Ελλάδας συν αυτά της Ευρώπης, δεν φτάνουν για να ηλεκτροδοτήσουν το πιο ταπεινό νοσοκομείο.

4.  Είναι δημόσια πληροφορία ότι όπου μπήκαν, τα αιολικά εκτίναξαν το κόστος του ρεύματος (χωρίς να μειώσουν ρύπους ή να εξοικονομήσουν καύσιμα) στην Γερμανία.  Αν δεν θέλετε κι άλλα δειγματάκια από την Γερμανική εμπειρία, εδώ... Τα πρώτα 3-4 αρκούν...

5. Είναι δημόσια πληροφορία ότι ακόμα και πολλά,  διάσπαρτα, διασυνδεδεμένα μεταξύ τους, αιολικά πάρκα, δεν μπορούν να υποκαταστήσουν συμβατική ηλεκτροπραγωγή (δείτε την εμπειρία της Αυστραλίας, σε περίπτωση που δεν πιστεύετε τον ΑΔΜΗΕ).

6. Είναι δημόσια πληροφορία ότι τα πολλά αιολικά, απλά αυξάνουν την ανάγκη για απόρριψη του τυχαίου και μεταβλητού τους ρεύματος σε γειτονικές χώρες. Και η μεν Γερμανία έχει την Γαλλία, την Αυστρία, την Τσεχία και Πολωνία, την Ελβετία, για να απορρίπτει αιολικό ρεύμα (και πληρώνει για αυτό) και πασχίζει να καπαρώσει και την Νορβηγία. Εμείς? Εμείς δεν έχουμε διασυνδέσεις για να ξεφορτωνόμαστε το ρεύμα (και αυτό το λέει ο ΑΔΜΗΕ),  οι Ιταλοί ενοχλήθηκαν με τις απορρίψεις μέσω καλωδίου Ιταλίας, και ποιόν θα πληρώνουμε βρε χαϊβάνια για να του στέλνουμε τυχαίο ρεύμα? Ή θα αναλάβει ο κ. Μπόμπολας να το αγοράζει? Ή ο κ. Κοπελούζος για το ...Μουσείο του? Ή ο κ. Μυτιληναίος για την Αλουμίνιο? Ας γελάσω...

7. Η έρμη η διασύνδεση. Ναι, είμαι υπέρ της διασύνδεσης, αν τα ΥΚΩ την δικαιολογούν. Και μόνο τα ΥΚΩ.  Αλλά οι ΑΠΕ??? Η Κύπρος, κλασσικό, μη διασυνδεμένο νησί, που και αυτό βάζει αιολικά, γιατί έτσι λένε οι Ευρωπέη, ηλεκτροδοτείται σχεδόν 100% από πετρέλαιο. Και η καημένη η Κύπρος έχει κατά τι φθηνότερο ρεύμα από την Γερμανία, που έχει φτηνά ανθρακικά και πυρηνικά, αλλα έχει και ...ΑΠΕ.  Ξέρω, ξέρω, δεν είναι 100% συγκρίσιμα, αλλά δείτε τον πίνακα της Eurostat , και θα ...συμφωνήσετε μαζί μου!  Αν τα ΥΚΩ δεν δικαιολογούν διασυνδέσεις, ή να αυξήσετε τα ΥΚΩ ή δώστε την Ρόδο και την Μύκονο στους Τούρκους να τελειώνουμε. Αυτοί δεν θα ενοχληθούν καθόλου με ηλεκτροδότηση της Μυκόνου με πετρέλαιο.

8. Οι Ευρωπαϊκοί στόχοι... Εκεί παλικάρια μου χάνετε. Ποιοί Ευρωπαϊκοί στόχοι? Ό ένας μετά τον άλλο γελάνε με τους Ευρωπαϊκούς στόχους για το ...Κλίμα. Να σας πώ εγώ το Κλίμα. Ο Όμιλος χρωστάει σε ευρώ, για τα έργα πνοής του Λαλιώτη, που να πάρει άλλα από την Ψωροκώσταινα, και για αυτό (α) επιμένει να μείνουμε στο ευρώ, (β) χρειάζεται πρόσθετα "ανελαστικά" έσοδα σε ευρώ, για να συνεχίσει να υπάρχει.  Το ότι επικαλείστε Κινέζικα αιολικά δείχνει ότι βασικά ψάχνετε για λεφτά. Αν η "Ευρώπη" ήθελε "στόχους" για εμάς, θα σας φόρτωνε με Ένερκον και Βέστας. Εσείς θέλετε στόχους για να συνεχίσετε να ρημάζετε τον τόπο. Και "τσάμπα" να βρείτε τις ανεμογεννήτριες, πάλι θα ακριβαίνουν το ρεύμα, επειδή θα δημιουργούν αστάθειες, θα χρειάζονται πρόσθετες θερμές εφεδρείες, διασυνδέσεις, και, χαρά σας, ...χωματουργικά. Το κόστος των αιολικών δεν είναι το κόστος της ανεμογεννήτριας.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που η Ημερησία γράφει αιολικές αρλούμπες... Να θυμίσω την ...αιολική υπερδύναμη? Ακόμα χαχανίζω...

Και να ρωτήσω... Γιατί αφήνετε τον κ. Κοπελούζο να παίρνει και ΕΣΠΑ για τα δικά του αιολικά? Πάρτε και εσείς! Λεφτά υπάρχουν!

20 σχόλια:

spiral architect είπε...

Τι να πει και το τσαμένο το πουλάκι; Πίου θα λέει, γιατί αλλιώς πάπαλα το κανναβούρι!
(το μαύρο το μπιστόλι ...)
Ελα ρε, ας είν' καλά τα ποτάμια, οι καινοτομίες και τα καλά σταρτάπ και θα σου βγάλουν ενέργεια απ' τον κύκλο του Καρνό.
Περίμενε μέχρι τις εκλογές και θα δεις.
Μόνο να μην τρολάρεις πάνω απ' την κάλπη και ρίξεις μέσα Σταύρο ασταύρωτο!

Ανώνυμος είπε...

η εργοδοτική τρομοκρατία κι αν τολμάς μην συμμορφωθείς

spiral architect είπε...

Κι όμως, κάποιοι (οι γνωστοί) ζητούν την ψήφο μας με αυτές τις θέσεις:
"Σκα Κέλερ: Ενεργειακή απεξάρτηση από τη Ρωσία

Η υποψήφια των Πρασίνων, Σκα Κέλερ υπογράμμισε ότι η ΕΕ πρέπει να απεξαρτητοποιηθεί ενεργειακά από τη Ρωσία, αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Σκα Κέλερ επέκρινε τις πολιτικές ομάδες των αντιπάλων της λέγοντας ότι δεν προώθησαν επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Χαρακτήρισε «γελοίο» το στόχο να φτάσει το 20% η κατανάλωση στην ΕΕ από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ως το 2020, υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ μπορεί να επιτύχει πολύ πιο φιλόδοξους στόχους.
"

Ανώνυμος είπε...

Πάλι ψέματα και μαύρη προπαγάνδα κατά των ΑΠΕ για να κρύψεις την αλήθεια που γίνεται σε όλους πια γνωστή ότι οι ΑΠΕ παράγουν φτηνότερη ηλεκτρική ενέργεια από το κάρβουνο και το αέριο και το πετρέλαιο που επιδοτούνται άγρια.

Από τα στοιχεία που δίνει η Ημερησία πεντακάθαρα φαίνετε ότι το τέλος του ΥΚΩ που το παίρνει η κρατικοδίαιτη ΔΕΗ είναι υπεύθυνο για το ακριβό ρεύμα στην Ελλάδα και όλες οι άλλες επιδοτήσεις που παίρνουν απο δω κια απο κει το κάνουν ακόμα ακριβότερο. Γι αυτό δε θέλουν Ανεμογενήτριες στα νησιά για να τσεπώνουν το ΥΚΩ και να παράγουν βρώμικη ενέργεια που δεν επαρκή κιόλας όπως αποδείχτηκε στην Σαντορίνη που η ΔΕΗ έκανε μπλακ άουτ. Και να είναι και το ότι η χώρα θα από τις εισαγωγές και τις τιμές που μπορεί να φτάσουν σ<ατ ύψη δεν τους νιάζει τους δήθεν πατριώτες του κάρβουνου και φραγκοφονιάδες καρατικοδίαιτους και μη. Ενώ με πολύ λιγότερο ΕΤΜΕΑΡ από το ΥΚΩ μπορούν τα νησιά να έχουν καθαρή και φτηνότερη ενέργεια και χωρίς εξάρτηση.

Και αδίσταχτα γράφεις να αυξηθεί το ΥΚΩ για να έχουν τα νησιά διασυνδέσεις με εργοσστάσια από λιγνίτη και αέρια και πετρέλαια αλλά σκίζεις τα καλσόν σου για το πολύ μικρότερο ΕΡΤΜΕΑΡ που αν εξαφανιστεί το ΥΚΩ θα πέσει η τιμή με την μια αλλά αυτό δε το θέλουν οι αργόσχολοι Spiral Αρχιψεύτες που δε κάνουν τίποτε άλλο απ το να γράφουν για τα κομμουνιστικά μουσεία στα ιντερνέτ που μόνο σα κρατικοδίαιτοι μπορούν να κ...βαρούν και να πληρώνονται και να ζητάνε να ψοφήσουν όσοι επένδυσαν σε ΑΠΕ. Και είδαμε τι το κάνει το ΥΚΩ η ΔΕΗ που έσκασαν οι γεννήτριες στη Σαντορίνη μέσα σε τουριστική αιχμή. Τι πορτοκαλί συναγερμό μας τσαμπουνάς που η ΔΕΗ που προσκυνάς έκανε μπλάκ άουτ στη Σαντορίνη παρόλα τα 700 εκατομμύρια που τσεπώνουν για να έχουν ρεύμα τα νησιά. Και από πάνω δε θέλεις και τις ΑΠΕ στα νησιά για να έχουν μπλάκ άουτ και συναγερμούς γιατί χαλάνε τη θέα του εξοχικού σου κρτατικοδίαιτε ΑρχαιοΠροφεσόρε Μοριάρτεν Χορίμπιλις.

Απόδειξα εδώ ότι είσαι γερμανοτσολιάς του κάρβουνου και ότι κρύβεις ότι με τις επενδύσεις σε λιγνίτη όπως η Πτολεμαίδα 5 θα πληρώνουμε πανάκριβα το ρεύμα από κάρβουνο μαζί με τις παρενέργειες της ρύπανσης και δε θα γίνουν θέσεις εργασίας εδώ αλλά στην Γερμανία, όπως αποκαλύφθηκε από Γερμανό υπουργό. Και για να κρύψεις τα ψέματα σου πας να βγάλεις τους άλλους άσχετους και βλάκες κι έφτασες μέχρι να βάζεις κείμενα γερμανικά για εξόντωση αδυνάτων και στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους αντιρησίες στην καρβουνόσκονη που θέλεις να μας ταϊσεις.

Γιατί δεν έχεις αποδείξεις για τα ψέματα που λες βάζεις κάθε τόσο λογοκρίσία και μόνο σου τα λες με τα διάφορα εγκληματικά και βαμιρικά ψευδόνυμα που έχεις και γράφεις σχόλια που κι ο Γκέμπελς θα τα ζήλευε.

Ανώνυμος είπε...

Ο πανάσχετος Σπιράλ Αρχιψεύτ δεν έχει ιδέα για τις μελέτες του ποΠολυτεχνείου της Μδρίτης που απόδειξαν ότι άνετα μπορεί να έχουν οι ΑΠΕ διείσδηση 40-50% με εξοικονόμηση καυσίμων. Παραδέχτηκε ότι είναι κομμουνιστής και σοβιετικός και έχει μείνει στη βρώμική και δολοφονική για τους πολίτες σοβιετική τεχνολγία του Τσέρνομπιλ και των βρωμερών εργοστασίων λιγνίτη που ρύπαναν και ερήμωσαν ολόκληρες περιοχές και σκότωσαν χιλιάδες κατοίκους από μόλυνση αέρα νερών και εδαφών.

Unknown είπε...

Ανώνυμε 3:26και 3:34
Βγήκαν και τα παπαγαλάκια των ΑΠΕΤΖΙΔΩΝ να στηρίξουν την πραμάτεια τους. Τα γνωστά και χιλιοειπωμένα και πολύ κλισέ πέρι κάρβουνου, μόλυνσης κτλ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ;;;;

ΟΧΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ. ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΜΟΝΟ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ. Όσο για τα νησιά που λες ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΑΣ ΠΕΤΑΝΕ κανείς δεν σας θέλει.

spiral architect είπε...

Ρε τον πούστη!

spiral architect είπε...

Στα Τζουμέρκα και σε έκταση 10500 στρεμμάτων, 27000 m3 σκυροδεσίας για πάκτωση 48 A/Γ των 3ΜW και 90tn εκάστη και με κατασκευή Υ/Σ 150/20KV:

Ύστερα από τα παραπάνω προκύπτει ότι από την κατασκευή και λειτουργία του ΑΣΠΗΕ του θέµατος αναµένεται να προκληθούν σοβαρές περιβαλλοντικές περιπτώσεις µόνιµου χαρακτήρα, µη αναστρέψιµες, οι οποίες απαντούν κυρίως στην κατασκευή του νέου οδικού δικτύου, στην βελτίωση του υφισταµένου και δευτερευόντως στην τοποθέτηση των Α/Γ. Οι επιπτώσεις έχουν να κάνουν ως επί το πλείστον µε την µορφολογία του εδάφους, το τοπίο, τις προστατευόµενες περιοχές, την χλωρίδα την πανίδα και την ορνιθοπανίδα.

H MΠΕ δεν εγκρίθηκε!

Unknown είπε...

spiral architect
Πολύ γέλιο φίλε το 6:15!!!Τιμή μας να βρίζουν σαν τον τύπο, σημαίνει πως πέφτουν οι μάσκες και τα περι πράσινης ενέργειας αποδεικνύεται το πόσο πράσινα άλογα είναι!!

Το καλό είναι πως πολύς κόσμος πλέον αρχίζει και καταλαβαίνει την ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΠΑΤΗ. Όλοι λοιπόν αυτοί μόλις βλέπουν την ΑΠΑΤΗ γίνονται οι μεγαλύτεροι πολέμιοι της γιατί νοιώθουν ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ.

Η καλύτερη απάντηση βέβαια είναι το 7:12 ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΑΣ ΚΑΤΑΜΟΥΤΡΑ το πόσο ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και πως κάνουν ΛΑΤΟΜΕΙΑ τα βουνά μας οι ανεμιστήρες τους. Μόνο πλέον οι αφελείς, οι ανενημέρωτοι και αυτοί που τα ΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ βεβαίως βεβαίως είναι που τις υποστηρίζουν.

Συνεχίστε τόσο ο Αρχαιοπτέρυγας όσο και εσύ να τους ξεμπροστιάζεται!!!!

lampros είπε...

6.15 - Πέθανα στα γέλια, που το βρήκες βρε spiral; Όσο για το τρόλ, μη το ταϊζετε, αφήστε το νηστικό να μας διασκεδάζει.

Ανώνυμος είπε...

Πετάχτηκε άλλο ξεφτέρι της σχολής ΑρχαιοΠροφεσσόρε Μοριάρτεν Χορίμπιλις και ζητάει τάχα και "στοιχεία" για ρεύμα από ΑΠΕ. Άμα είσαι άσχετος και κουμπούρας από ΑΠΕ να πας να κάνεις φροντιστήρια αντί να μαθαίνεις παπαγαλία τα μανιφέστα του ΑρχαιοΓκέμπελς γιατί άλλοι πληρώνουν να μάθουν την τεχνολογία των ΑΠΕ και να συνδέουν φωτοβολταϊκά. Και τα "στοιχεία" είναι στο ΑΔΜΗΕ πόσα εκατομμύρια μεγαβατώρες παράχτηκαν από ΑΠΕ και πληρώθηκαν για αυτή την παραγωγή. Και τι άλλα στοιχεία θέλεις, που αν έχασες συνέχειες στο λέω ότι έστειλα τις μελέτες πανεπιστημίων (Μαδρίτης και Στουτγάρδης) και η Γκεστάπο του μπλογκ τις απαγόρεψε, και τα έσβησε. Ο ΑρχαιοΠροφέσορ Μοριάρτεν Χορίμπιλις είπε ότι τις διαβάζει μόνο για να τις χλευάζει και ότι είναι παρεκλησιαστικά ανάξια σχολιασμού (έτσι ακριβώς) και άλλοι τραμπούκοι όπως ο Αρχιψεύτ λέγανε ότι είναι πληρωμένες ενώ πληρωμένος από τη μασονία του κάρβουνου και των πηρυνικών είναι ο ΑρχαιοΠροφέσσορ Μοριάρτεν Χορίμπιλις και ο γκαουλάιτερ της προπαγάνδας του ο Σπιράλ Αρχιψεύτ. Μετά το κάζο της γραμματέας του Προφεσόρε Μοριάρτεν της THW Λιλή Μαρλέν που πήγε να μου το παίξει και καλά ιστορία και μόλις άρχισα αποκαλύψεις για το ποιό του κυρίου πανικόβλητη ζητούσε λογοκρισία, τώρα ξεπετάχτηκε νέο ξεφτέρι Τζιμ Ντιμ (ή μήπως κανένας τραμπούκος απ τα παλιά;;) Γιατί εδώ συχνάζουν εκτός από σοβιετικούς και μερικοί Χρυσαυγίτες που χαιρετάνε ναζιστικά τα γερμανικά μανισφέστα του ΑρχαοιοΠροφεσσόρε Μοριάρτεν Χορίμπιλις.

Κι όσο για τα "στοιχεία" για το ποιός ευθύνεται για το ακριβό ρεύμα να πας να διαβάσεις το άρθρο της Ημερησίας και να δεις τον πίνακα κι όχι να παπαγαλίζεις σαν αρχαιοπαπαγάλος τον ΑρχαιοΠροφεσσόρε Καρβουνοπτέρυξ Χορίμπιλις.

Καμάρωσε και τα άσχετα λινκς που ποστάρει εδώ ο Σπιράλ Αρχιψεύτ που ότι θυμάται χαίρεται επειδή είναι πανάσχετος και έμαθε κάποτε 2 πράματα για καρβουνογενήτριες μόνο να κοροϊδεύει και να βρίζει ξέρει.

Το πόσο άσχετοι είστε και το παίζεται και τάχα μου εαίσθητοι για το περιβάλον φαίνεται από αυτά με τα τσιμέντα των ανεμογενητριών που σας πείραξαν ενω δε σας πειράζουν οι τόνοι τσιμέντων που θα πέσουν στην Πτολεμαίδα 5 και οι τόνοι δηλητηρίων που θα χύνονται κάθε μέρα στην ατμόσφαιρα τα νερά και το έδαφος. Ούτε σας πείράζει η καταστροφή από τα ορυχεία λιγνίτη και από τις πετρελαιοπηγές και την ραδιενέργεια. Τέτοιοι παγάλοι είστε και φαίνεστε αλλά δεν είστε πρασινομπλέ αλλά κατάμαυροι σα το κάρβουνο και το λιγνίτη που τον κάνατε θεό και τον προσκυνάτε και μοστράρει και το περιοδικό λιγνίτης εδώ πέρα που είναι τελείως σοβιετικό και το γράφουν αρτηρισοσκληρωμένοι παλαιοκομουνιστές κρατικοδίαιτοι συνδικαληστές και κολημένοι στην τεχνολογία του 1900.

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας ρε Λαμπρούκο και συ. Πάνε να πιείς παρέα με τον Τζιμ Ντιμ κανένα Τζιμ Μπιμ να στανιάρετε που γελάτε σα χάχες με καμώματα πιτσιρικάδων γιατί αυτό είναι το επίπεδο σας. Κι όσο για τον πανικό του ΑρχαιοΠροφεσσόρε Μοριάρτεν Χορίμπιλις δε μπορεί πια να κρυγτεί και κρύβεται πίσω από λογοκρισία και έχει κρυφτεί και δεν έχει τίποτε να πει εκτός από ακατανόμαστες ναζιστικές παρόλες στα γερμανικά με ναζιστικό περιεχόμενο.

Unknown είπε...

Αρχαιοπτέρυγα

Παράκληση μην τον διαγράφεις τον τύπο έχει πολύ γέλιο!!! ή κανένας πικραμένος φωτοβολταικός είναι ή κανένα παιδάκι με τα αρκουδάκια είναι που νομίζει πως ενέργεια παράγεις με ανεμιστήρες και λαμπιόνια!!!

Μας έχει κάνει από χρυσαυγίτες έως κουμουνιστές!!! τι κοινό άραγε έχουν αυτά τα δύο!!!

Κοίτα ποιοι μιλάνε για κρατικοδίαιτους ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥ που είναι οι αεριτζήδες, δεν παίζονται με τίποτα οι άνθρωποι.

Ο ΑΔΜΗΕ και οι περισσότεροι ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ του κόσμου λένε πως οι ανεμιστήρες σας το μόνο που παράγουν είναι.... επιδοτήσεις, όλα τα άλλα είναι πεπονόφλουδες

spiral architect είπε...

“Ναι, ναι, α μπράβο. Ύστερα, ακούς, μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι, ότι, ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το κάρβουνο,ε και μεις ύστερα είπαμε: ντάξ' θέλουμε εεε... δεν θέλουμε και μεις και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θέλουμε, είπαν.. δεν θέλουμε και εμείς το αλλάξαμε και λέμε, εντάξει λέμε ούτε και μεις θέλουμε και μετά είπανε αυτοί πάλι ότι: Ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει, μνενεμ ... εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά απ' όλα αυτά και είπαμε να, να γίνει μετά η Πτολεμαΐδα αλλά όπως θέλει η Γκρίνπις και το πανεπιστήμιο ντε λα μαντρίτ.
Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο!”

(πηγή)

archaeopteryx είπε...

ναι, όντως έχει γέλιο... Εχω μαζέψει πολλά τέτοια στα σπαμ...

Βρε καραγκιόζη ανώνυμε, κανείς δεν προτιμάει το κάρβουνο. Προτιμάμε να έχουμε ρεύμα, από το να μην έχουμε ρεύμα. Μ' αρέσουν πολύ οι ΑΠΕ, αλλά δεν ηλεκτροδοτούν νοσοκομεία ή εργοστάσια, ή πολεις. Αν λέγαμε "ΑΠΕ και επιστροφή στα χωριά", θα έλεγα "ναι, 100%". Αλλά δεν θα σ' άρεσε, επιδοτούμενο παράσιτο, γιατί στο χωριό σου θα έπρεπε να δουλεύεις για να φας, και μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό.

Ο Γκάμπριελ βγήκε και είπε "μάπα το καρπούζι". Τα διεθνή στατιστικά στοιχεία λένε "μάπα το καρπούζι". Ο ΑΔΜΗΕ είπε "μάπα το καρπούζι". Η απλή φυσική λέει "μάπα το καρπούζι". Οι μεγάλοι ηλεκτροπαραγωγοί λένε "μάπα το καρπούζι". Οι βιομήχανοι λένε "μάπα το καρπούζι". Ο λαουτζικος λέει "μάπα το καρπουζι".

Δεν θες κάρβουνο παλικάρι μου? Οι εναλλακτικές είναι (α) πυρηνικά (δεν έχεις κεφάλαια για τέτοια, τώρα;), (β) αέριο (να μετακομίσεις στο Κατάρ), (γ) υδροηλεκτρικά (άντε στην Νορβηγία). Ή μάθε να ζεις χωρίς ρεύμα και θα θυμηθείς παιδική θνησιμότητα, μαζική μετανάστευση και τέτοια.

spiral architect είπε...

Αμα, όχι μόνο δεν σε πληρώνουν αλλά σου ζητούν και (βάσει νόμου) έκπτωση, τι άλλο θα κάνεις παρά να σκούξεις:

Υποπαράγραφος ΙΓ3: Παροχή έκπτωσης
(ΝΟΜΟΣ 4254/2014 - ΦΕΚ Α 85-2014 - σελίδα 61)

Ναι αλλά δεν σου φταίμε εμείς! Κάποια παιδιά προειδοποιούσαν ότι, δεν είναι σοφό και φρόνιμο να υπογράφεις κοντράτα και να κάνεις νιτερέσα με απατεώνες αλλά δεν εισακουγόντουσαν.

Hellooo!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε ανωνμε 4,46
Ακου τι λεει ο ιδιος ο Sigmar Gabriel για τις λατρεμενες σου ΑΠΕ. Εχει και το βιντεο για να μην λες οτι τα λεω εγω ....
"Those who are the engines of the transformation to renewable energies, that’s you, you don’t see how close we are to the failure of the energy transformation.”
http://notrickszone.com/2014/04/27/angela-merkels-vice-chancellor-stuns-declares-germanys-energiewende-to-be-on-the-verge-of-failure/
ThW (ή Λιλη Μαρλεν!!!!! χαχα)

spiral architect είπε...

Κάτι τέτοιους, όταν ήταν μικροί οι γονείς τους τους έπνιγαν στο νεροχύτη.
Όσοι ξέφυγαν, μεγάλωσαν κι έγιναν επιχειρηματίες με καλούς συνεργάτες, ;έλα όμως που κάποιοι άλλοι τους έστειλαν να μετρήσουν πηγάδια.
Και όμως, πάλι κάποιοι γλίτωσαν κι έκαναν απογόνους. Τους τελευταίους τους ονομάσαμε επιχειρηματίες.

(ωραίο λινκ ThW)

Ανώνυμος είπε...

Να και ενα αλλο ωραιο που ειπε...
Sigmar Gabriel (Αντικαγγελαριος και Υπουργος Οικονομιας & Ενεργειας)
"H Γερμανία και ολόκληρη η Ευρώπη είναι αντιμέτωπη με μια τεράστια πρόκληση. Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία είναι διπλάσιες απο τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν δεν ανακουφίστει τουλάχιστον, η βιομηχανία μας, τοτε απειλούμαστε με αποβιομηχάνιση. Αυτό δεν είναι μια ακατέργαστη οικονομκή προπαγάνδα , αλλά μια πικρή πραγματικότητα. Στην πραγματικότητα, εμείς στην Ευρώπη πρέπει να σκεφτούμε πώς θα μειώσει τις κρατικές πιέσεις. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι αυτό. Αλλά αυτο που ηταν σε υψηλους μισθους και κοινωνικές δαπάνες πριν από μερικά χρόνια, σήμερα ειναι στην αύξηση της ενέργειας και του κόστους πρώτων υλών. Απειλούν την ανταγωνιστικότητα της γερμανικής και της ευρωπαϊκής βιομηχανίας. Και αν δεν διατηρήσουμε αυτό το θελεμιο για την οικονομία μας, δεν θα μπορεσουμε ούτε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλα ούτε το κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο της χωρας μας να διατηρησουμε."
https://www.facebook.com/sigmar.gabriel/posts/749411165091608?stream_ref=10

Να ευχηθω σε ολους Καλη Πρωτομαγια!!!! Να βγειτε εξω, να πιασετε τον Μαη !!!!!
Προσοχη στα ...φιδια !!!
Παω στο νησι να φτιαξω στεφανι!!!
ΤhW

Ανώνυμος είπε...

σαφής ο Γκάμπριελ