Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Αισιοδοξία (2): Τον δημοσιονομικό και ενεργειακό δρόμο τον δείχνει η Πράσινη Καλιφόρνια


Δεν ξέρω πολλά για το Σύνταγμα των ΗΠΑ, αλλά δεν ...πέφτει η Κυβέρνηση αν δεν της εγκρίνουν τον προϋπολογισμό οι Νομοθέτες, και τελικά κουτσά στραβά συμβιβάστηκαν, δεν ψήφισαν όλοι με τις κομματικές γραμμές τους (τι είναι αυτό;), έχουν ακόμα κάτι ψηφοφορίες, και δεν νομίζω ότι παίζουν θέατρο όταν δίνουν την εντύπωση ότι είναι όλοι λίγο δυσαρεστημένοι. Δεν θα αυξηθεί η φορολογία για πολλούς, θα υπάρξουν νέοι φόροι, δεν θα αυξηθούν κάτι έξοδα, θα παραταθούν κάτι παροχές, δεν θα φορολογηθούν οι κληρονομιές, κάποιος είπε στους υπόλοιπους ότι αν δεν μαζέψουν τα έξοδα θα γίνουν ...Ελλάδα.  Η αισιοδοξία μου έγκειται στο ότι όποιος έχει μάτια βλέπει (αλλά δεν ξέρω πόσοι έχουν μάτια). Η εικόνα από το MarketWatch της WSJ λίγα δευτερόλεπτα πριν την εκεί Πρωτοχρονιά, (και ευχαριστώ τον Α.Μ. που την ..έβγαλε, τέτοια ώρα).


Το μέλλον, δεν το δείχνει η Ελλάδα, αλλά η πολύ πλουσιότερη και προοδευτική Καλιφόρνια. Αυτό που περνάει η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση τώρα, ξεκίνησε στην Καλιφόρνια πριν λίγο καιρό. Όταν ξοδεύεις παραπάνω από ότι εισπράττεις, χρεοκοπείς. Όταν φορολογείς τις επιχειρήσεις, τις στέλνεις αλλού, ή τις κλείνεις. Όταν κάνεις την Πράσινη Απάτη θρησκεία, ξυπνάς και σε έχουν κλέψει. Και, το πιο χαρμόσυνο, οι ΟΤΑ είναι, και εκεί, ο δημόσιος κίνδυνος νούμερο ένα. Πιο επικίνδυνοι από τους Ταλιμπάν. Οι Ταλιμπάν είναι μακριά, ενώ οι ΟΤΑ είναι ενδημικές ορδές που πληρώνονται και βραβεύονται για να σπαταλούν λεφτά που δεν είναι δικά τους. Αυτά στην (καταΠράσινη) Καλιφόρνια της Αμερικής. Αυτή που βάζει πολλές ΑΠΕ μόνο επειδή συνορεύει με Πολιτείες που δεν είναι και από τις οποίες εισάγει ρεύμα. Αυτή, όπου μετρήθηκαν οι ΑΠΕ, και αποδείχθηκαν , βασικά, άχρηστες.



Στα λοιπά αισιόδοξα, ο χρυσός δείχνει τι σημαίνει quantitative easing, το πετρέλαιο, σε ρήτρα χρυσού, είναι ...φτηνό και τα δικαιώματα CO2 δεν φαίνονται να κινούνται και πολύ (είναι στην εντατική και περιμένουν τους φόρους από εξαθλιωμένους μουζίκους).


Τώρα που μου μπήκε στο μυαλό η υπόθεση εργασίας ότι όλα αυτά τα πράσινα και οικολογικά είναι, εκτός από ροκάνισμα και αναδιανομή,  παλιά, δοκιμασμένη πατέντα παρεμπόδισης ανταγωνισμού, και προστασίας από εισαγωγές,  θα έχω να γράφω αναρτήσεις τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμα.

4 σχόλια:

takis perreas είπε...

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά φίλε!
Να είσαι καλά ακόμα κι αν δεν γράφεις αλλά, αφού το επιθυμείς διακαώς(!!!) για βοήθησε κι εμένα, τον πτωχό πλην τίμιο ηλεκτρονικό, στον συλλογισμό μου.
Το "φαινόμενο του θερμοκηπίου" αποδείχτηκε απάτη αφού δημοσιεύτηκαν τα e-mails των προφεσόρων τα οποία αντήλλασαν και μοίραζαν ρόλους στην "τρομοκράτηση" του κόσμου και στο μαγείρεμα των στοιχείων.
Έκτοτε ο "μπαμπούλας" έχει το όνομα "κλιματική αλλαγή"!
Ερωτώ λοιπόν εγώ ο "πτωχός πλην... κλπ
1)Οι σημερινοί προφεσόροι και ειδήμονες της "κλιματικής αλλαγής", ποιά θέση έπαιρναν επί της απάτης του θερμοκηπίου;
α)το καταδίκαζαν;
β)ήταν υπέρ;
Διότι το α) φέρνει την ερώτηση με ποιό τρόπο και με ποιές ανακοιώσεις/μελέτες;
Το β) τους αποδεικνύει απλά ηλίθιους!
Αντίστοιχα ερωτώ και για τους απατεώνες του θερμοκηπίου.
1)Ποιά είναι η θέση τους για το φαινόμενο της "κλιματικής αλλαγής";
α)είναι υπέρ διότι συνάδει με το "φαινόμενο του θερμοκηπίου";
β)είναι κατά;
Διότι, αν το α) αληθεύει εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα ότι και η "κλιματική αλλαγή" είναι απάτη αφού είναι απότοκο μιάς άλλης απάτης. του θερμοκηπίου επί του προκειμένου!
Αν πάλι ισχύει το β) θα ήθελα πάρα πολύ να διαβάσω μια καταδικαστική μελέτη τους για την "κλιματική αλλαγή"!
(αυτό και τι στον κόσμο! να δω απατεώνες να ξεκατινιάζονται!!!)

Αυτά είναι τα υπαρξιακά μου ερωτήματα, την πρώτη μέρα του Νέου Έτους!
Αν δεν σου αρέσουν, έχω άλλες 364 ημέρες!

Ανώνυμος είπε...

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4778917

Καλη χρονια στην Ελλάδα και στους πατριωτες Ελληνες.
Το παραπανω αρθρακι που εστειλα, δεν αναφερει κατι για την Ελλαδα.
Γιατι αρα γε;

archaeopteryx είπε...

Μα αν διαβάσεις προσεκτικά το τλευταίο της Exxon (που ωμά τάχθηκε, δημόσια, υπέρ του φόρου άνθρακα για να προωθηθεί το αέριο), σου λέει: Θέλω φόρο διότι υποδομές έτσι αλλιώς κλπ. Αν δεις το Στρατφορ, λέει σαφώς και καθαρά τις γεωπολτικές πτυχές. Η πέιση στην Γερμανία να επιτ΄ρεψει η ΕΕ το φράκινγκ είναι τόσο φανερή. Αλλά αυτά τα διαβάζω εγώ και καταλαβαίνω αλλά φαίνεται ότι χρειάζονται παραμύθι για τον πολύ κόσμο. Στο Ψυχρό, αν τον πρόλαβες (τον Β' δεν τον πρόλαβες) το message ήταν σαφές. Τώρα? Ένα αυτό. Η Αμερική έχει τρελαθεί να κάνει πολέμους που δεν γουστάρει και πολύ πολύ. Μπορεί να βολέυεται από παραμύθι.Για την Γερμανία έχω βαρεθεί να γράφω, αλλά το ΄δημόσιο τσίνισμα και των Γερμανών (ατόμων) κάτι σου λέει.

Ο Κουτσογιάννης δεν θα μπορούσε να το πει πιο καλά. Το κλίμα αλλάζει εδώ και 4,5 δις χρόνια. Ε και?

Φαντάσου να έλεγες στο Πατριάρχη το 400 μΧ 'οτι η Σωτηρία της Ψυχής είναι απάτη και οι Σύνοδοι μαϊμούδες! Ίδια άσκηση. Η επιστήμ δεν έχει να κάνει τίποτα,. Και το 400μΧ επίστήμη ήταν η Σωτηρία της Ψυχής.

archaeopteryx είπε...

Ελάδα 1.53? Που είναι. Το είχε πει ο Σόϊμπλε πριν 2 χρόνια: Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση.