Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

«Ανήκομεν είς το Ευρωπαϊκόν Κοινοβούλιον» (αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο)


http://www.energypress.gr/news/Eyrwpaiko-Koinoboylio:-Bazei-ston-energeiako-odiko-harth-ta-koitasmata-ths-Mesogeioy

Πρώτα από όλα ξεφορτωθήκαμε την Χούντα και γίναμε ψωμί-παιδεία-ελευθερία-σοσιαλιστές με δανεικά και κλεψιμαίικα. Μετά, μπήκαμε στην ΕΕ και δανειστήκαμε σε ευρώ για να περνάμε καλά, αλλά επειδή μεγαλώσαμε φτωχοί και μικροαστοί, μας παραμύθιασαν και μας λάδωσαν για να δανειστούμε περισσότερα.  Μετά φαλιρίσαμε και υποθηκευτήκαμε, ελέω ΓΑΠ. Μετά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ψήφισαν τον Νόμο Μπιρμπίλη. Έκτοτε, ακούω "ενεργειακός οδικός χάρτης" και βλέπω εφιάλτες με αιολικά.   Μετά έγραψα, για το Desertec, ότι το πλάνο των "Ευρωπαίων" ήταν να χώσει καθρέφτες, και γυαλάκια και σωληνάκια στην έρημο, για να ηλεκτροδοτεί με Πράσινο ρεύμα τους βερβερίνους και φελάχους και να τα πληρωθεί με αέριο (αφού οι βερβερίνοι και οι φελάχοι δεν έχουν λεφτά). Μετά ανακαλύψαμε ότι είχαμε αέριο. Και τώρα, το αέριο είναι στον ...οδικό χάρτη! Αρχίζει να γίνεται story.


Μου αρέσουν οι χάρτες (μεγαλώνει με κλικ). Δείχνουν την γεωγραφία που δεν αλλάζει. Πόσο ..αέναη, π.χ., είναι η Κωνσταντινούπολη.  Αυτό που αλλάζει είναι τι περνάει από τους χάρτες, και από πού περνάει. Το 2003, το "Inogate" μας ανέφερε στον χάρτη σαν participating country (ποιός Έλληνας βουλευτής του 2003 το ήξερε αυτό;), αλλά το 2003 δεν ήξεραν; δεν έδειχναν; τα αέρια την Ανατολικής Μεσογείου.

Αναρωτιέμαι 3-4 πράγματα:  1) Το ξέρει αυτό κανένας "Έλληνας" βουλευτής;  2) Ο Ευρωβουλευτής Τσουκαλάς τι λέει; (Tι να πει ο έρμος, ό,τι του πούνε λέει).  3) Για την ΑΟΖ έχουν συνεννοηθεί με τους φελάχους, τους βεδουϊνους και τους Οθωμανούς; 4) Εμείς θα πάρουμε αέριο; Ή θα αγοάζουμε αιολικά και πέλετς, που θα αποπληρώνουμε με αέριο;

6 σχόλια:

ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΥ είπε...

Οι ενημερώσεις έγιναν και μάλιστα αναλυτικά, στις συνόδους για την Μεσογειακή Ένωση το 1995 στην Βαρκελώνη.

Στο ΜΕΡΟΣ Ι της μελέτης έγιναν τα μακροπρόθεσμα σχέδια για την δημιουργία μιας Μεσογειακής Ένωσης, στην οποία θα είχαν λόγο και οι ΗΠΑ και καταγράφηκαν οι προσπάθειες της ΕΕ να μετατρέψει την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική σε ζώνες ελεύθερου εμπορίου που θα καταργούσαν την εθνική επικράτεια! Η υλοποίηση αυτού που σήμερα ονομάζεται η “Ένωση για την Μεσόγειο” ήταν μέσα στα προβλεπόμενα σχέδια των ΗΠΑ για την εφαρμογή του δόγματος "Μέση Ανατολή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών" (M.E.F.T.A.)!
Συζητήθηκαν ακόμη τα γαλλο-γερμανικά σχέδια για την επέκταση των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συγχρονισμό με τον «Παγκόσμιο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.” Επίσης συζητήθηκε η περίπτωση της Λιβύης που στέκονταν εμπόδιο στην οικονομική ατζέντα της ΕΕ και των ΗΠΑ. Τέλος, με ένα ακριβές και καθοριστικό κείμενο επιβεβαιώνεται ο ρόλος της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της, για την ίδρυση της Μεσογειακής Ένωσης.

Στο ΜΕΡΟΣ ΙΙ του κειμένου, αποκαλύπτεται το σχέδιο επέκτασης του ΝΑΤΟ στην λεκάνη της Μεσογείου. Μέσω του “Μεσογειακού Διαλόγου» και της «Μεσογειακής Πρωτοβουλίας” ανοίγεται ο δρόμος για διεύρυνση της ΕΕ και του ελέγχου από το ΝΑΤΟ. Η διαδικασία ακολουθεί τα βήματα της επέκτασης στην Ανατολική Ευρώπη. Η πρόβλεψη για την ένταξη του Ισραήλ στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ ήταν επίσης ένα υπό συζήτησιν θέμα, καθώς και ο τρόπος με τον οποίον θα διασφαλίζονταν οι ενεργειακοί πόροι και οι αγορές στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

Αναζητήστε λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι τις εργασίες της συνόδου της Βαρκελώνης το 1995 και θα βγάλετε πολύτιμα συμπεράσματα...

Ανώνυμος είπε...

Mήπως λέει μόνο για Κύπρο που κάνει και ποδαρικό η Μέρκελ?

spiral architect είπε...

Ο θείος Πάσχος πάντως το είχε διαβλέψει προ καιρού:

... Στον διάλογο, λοιπόν, περί ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, πρέπει να ξεχωρίσουμε το ηλεκτρικό ρεύμα από το δίκτυο διανομής του. Το ηλεκτρικό ρεύμα -παρά τα όσα ισχυρίζονται οι σκανδαλωδώς αμειβόμενοι και μηδέποτε εργαζόμενοι συνδικαλιστές, σαν τον κ. Φωτόπουλο- δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν είναι σημαντικότερο π.χ. από το ψωμί, το οποίο διανέμεται διά της αγοράς, και μπορεί να παραχθεί πλέον από όλους όσοι έχουν στον ήλιο επιφάνεια. ...

Ετσι λοιπόν γεμίζουν οι διάφορες λίστες Λαγκάρντ:

Η λίστα Λαγκάρντ –εκτός όλων των άλλων- ξεβρακώνει και δημοσιογράφους. Η αρχή έγινε με τον λαλίστατο Πάσχο Μανδραβέλη, ο οποίος δεν έχει γράψει ούτε λέξη για τις κατηγορίες κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Εντελώς συμπτωματικά, η σύζυγος του κ. Μανδραβέλη –η οποία είχε διοριστεί το ΙΚΑ Κοζάνης- ήταν ιδιαιτέρα του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ...

Αλλά καθότι έχουν γνώσιν οι φύλακες, μ' αυτά και με τ' αλλα κάποτε θα γεμίσουν στρατόπεδα.
(οι φυλακές θα είναι passé)

archaeopteryx είπε...

αυνανίζονται οι παπαγάλοι? Ή απλά πληρώνονται?
Το ρεύμα είτε του αρέσει του μαλάκα είτε όχι

1) δεν προσφέρεται για πολλούς σχετικά μικρους παραγωγούς, ή ιδιπαραγωγούς (παρά μόνο για Ροβινσώνες Κρούσους) (η για μένα στην καλύβα μου που δεν εχω και δεν θέλω ρεύμα -- από φτώχεια ή για χόμπυ). Χρειάζεται ΜΕΓΕΘΟΣ για να χρηματοδοτηθεί. Μονοπωλιακό, ή ολιγοπωλιακό, με ικανές και υποφερτές τιμές. Φυσικό μονοπώλιο.

2) άσχετα από το σε ποιόν ανήκει

2α) αν είναι δημόσιο, είναι δημόσιο, βάρδα μην μαζέψει σκατάδες.

2β) εάν είναι ιδιωτικό χρειάζεται ρυθμιστική αρχή, πραγματική και όχι καμαριέρες χωματουργών

Το αυτό και και για το δίκτυο. Αυτό αναγλκαστικά πρέπει να είναι ένα. Φαντάσου 4 δίκτυα: ένα για αριστρούς πράσινους, ένα για δεξιούς πράσινους, ένα για αριστερούς φυσιολογικούς και ένα για δεξιούς φυσιολογικούς.

Ή καλύτερα, ΔΥΟ δίκτυα. Ένα για ΑΠΕτζήδες, και ένα για τους άλλους. Χαχαχαχα/ Οι άλλοι θα έχουν ΟΛΥ πιο φτηνό δίκτυο.

ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ είπε...

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ - ΩΩΩΙΜΕ..

http://www.scribd.com/doc/118795704/NOMOSXEDIO-APO8EMATWN-PETRELAIOY

ΣΕΞ ΜΕ ΠΕΛΛΕΤ

ΠΠ

archaeopteryx είπε...

cash management κάνουμε...