Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Αληθεύει ότι η ΡΑΕ εμποδίζει την λειτουργία των Υδροηλεκτρικών για να μην πέσει η Οριακή Τιμή Συστήματος; Μήπως η "Τρόϊκα" επιθυμεί ακριβό ρεύμα;

http://archaeopteryxgr.blogspot.com/2013/02/2005.html?showComment=1361004385422#c3058373352167352432

Και έαν είναι αλήθεια, αυτό είναι απιστία σε βάρος του λαού, που παιδεύεται με λογαριασμούς που δεν έχει να εξοφλήσει. Ποιός ΔΕΝ το καταλαβαίνει;

14 σχόλια:

ciaoant1 είπε...

Δες και αυτό: http://www.theburningplatform.com/?p=49338

archaeopteryx είπε...

βρε μπας και νομιμοποίησαν το χόρτο εκεί πέρα?

George Mantjoros είπε...

Όλα μπορούν να γίνουν .Κάποιοι θα μιλήσουν.Σίγουρα βολεύει πολλούς η ακριβή τιμή του ρεύματος.
Follow the money !

George Mantjoros είπε...

Δες και αυτό ,λέει αλήθειες...
http://www.rae.gr/site/file/categories_new/about_rae/activity/global_consultation/history_new/121012lix_100912?p=file&i=13

spiral architect είπε...

Αν κι εφόσον αληθεύει αυτό, να δούμε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο (και σε διαβεβαιώ ότι είναι πανάκριβο!) αν τα φράγματα υπερχειλίσουν και καταρρεύσουν.

Η τρόικα (εξωτερικού και εσωτερικού) θέλει πανάκριβο ρεύμα.
Θέλει να μας εξολοθρεύσει.

archaeopteryx είπε...

Η τρόΪκα ΕΣΩΤΡΕΡΙΚΟΥ, χαίρομαι που το λές. Μόλις είπα σε κάτι ψυχές, ότι η Τρόϊκα το μόν που θέλει είναι μικρότερη χασούρα για τους πιστωτές. Οι Περιστεοκοπελούζοκαλιτσαζτηδες είναι η Τρόϊκα εσωτερικού.

spiral architect είπε...

Κάποτε πίστευα ότι οι τιμές των αγαθών θα' πρεπε να είναι λογικές για να υπάρχει πελατεία. Βλέποντας τις τελευταίες εξελίξεις εδώ και στην Ευρώπη καταλήγω ότι ο χωρίς όπλα πόλεμος εξελίσσεται σύμφωνα με το σχέδιο:
- Πλήρης εξανδραποδισμός του πληθυσμού μέσω ανεργίας, ασφυκτικής φορολογίας και πανάκριβων αγαθών πρώτης ανάγκης
- Καταστροφή μηχανών και μέσων παραγωγής
- Καταστροφή ντόπιας αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής μέσω επιδοτήσεων
- Αστυφιλία για να πιάσει εύκολα τόπο ο λιμός, λόγω αδυναμίας πρόσβασης σε αγαθά της υπαίθρου.

Ένα σοφά μελετημένο σχέδιο χωρίς στρατούς, χωρίς όπλα, χωρίς εκρήξεις και με σεβασμό στο περιβάλλον.

archaeopteryx είπε...

Η αστυφιλία χρειάζεται για να πουλάει "υποδομές" η Ζήμενς και τα παραρτήματά της. Τι να την κάνεις την Ζήμενς αν είσαι γεωργός ή τσαγκάρης στην Κάτω Μουσουνίτσα? Αν είσαι ημιάνεργος στην Κυψέλη την χρειάζεσαι.

Οι επιδοτήσεις είναι κατ εξοχήν εργαλείο εξανδραποδισμού, ίδιως σε χώρα σαν και εμάς που είμαστε και λίγο λιγούρια. (Αλλά τίνος Παιδεία μας έφερε εδώ?)

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, έχω φάει το εξής φλας:

Πρώτον: Βλέπουμε τη λυσσασμένη προώθηση των ΑΠΕ από διάφορα κέντρα και παράκεντρα, με καθαρά αντιεπιστημονικά και αντίθετα με την πραγματικότητα συμπεράσματα, ενώ παράλληλα προσπαθούν να κρατήσουν μακριά από την δημοσιότητα την αλήθεια. Σε τι χρησιμεύουν οι ΑΠΕ πέρα από την λήψη επιδοτήσεων; Μα, στην διάδοση του φυσικού αερίου ως ισχύος βάσης.

Δεύτερον: Τι βλέπουμε εδώ: http://www.antinews.gr/2013/02/16/204514/ και υποψιαζόμαστε ήδη ότι συμβαίνει και με άλλες ευκαιρίες (είδαμε π.χ. την αντιμετώπιση Καραμανλή όταν αποφάσισε να κάνει ντηλς με τους Ρώσους για την ενέργεια); Ότι το θέμα του ελέγχου των ροών φυσικού αερίου ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις. Και ασφαλώς, η κυβέρνηση που διαδέχθηκε τον Καραμανλή ακύρωσε τους ρωσικούς αγωγούς αερίου. Το ίδιο προσπαθούν να κάνουν οι Αμερικανοί με την κυβέρνηση που θα διαδεχθεί τον Σαμαρά.

Τρίτον: Ποια δύο πράγματα, ποιες δύο πολιτικές προώθησε ο ΓΑΠ; Την ένταξή μας στο ΔΝΤ/Μνημόνιο και την "πράσινη ανάπτυξη", δηλαδή, ΑΠΕ κλπ.

Τέταρτον: Κάποιος πρώην πρωθυπουργός είχε γράψει, σε ανύποπτο χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2008, περί της ανάγκης να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ, όταν ακόμη κανένα σύννεφο δεν σκίαζε την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα. Αυτός ο πρώην πρωθυπουργός υποτίθεται ότι κάνει τα χατήρια των Γερμανών. Επίσης, οι Γερμανοί ήταν αυτοί που είπαν να μπει το ΔΝΤ στην ελληνική χρηματοδότηση.

Τι βγάζουμε αν μαζέψουμε όλα αυτά τα δεδομένα;

Εγώ βγάζω το συμπέρασμα ότι η παγκόσμια συνωμοσία των ΑΠΕ είναι μέρος της ίδιας παγκόσμιας συνωμοσίας που προσπαθεί να επιβάλει τον έλεγχο των κρατών δια των διαφόρων μορφών ΔΝΤ, ESM, EFSF και δεν συμμαζεύεται. Όλα είναι μέρος του ίδιου κόλπου. Προωθείται η ενεργειακή εξάρτηση από συγκεκριμένα συμφέροντα, που παράλληλα θα είναι πλήρης οικονομική και πολιτική εξάρτηση. Και η εξάρτηση αυτή θα είναι εξάρτηση από το φυσικό αέριο, που επιβάλλεται δια της πλαγίας οδού στα κράτη, ως "φιλικότερο στο περιβάλλον", αφού είναι η πιο συμβατή με την απάτη των ΑΠΕ ισχύς βάσης. Και αν σε αυτά προσθέσουμε και τον γερμανικό παράγοντα, που κυρίως αυτός γέννησε την απάτη των ΑΠΕ, τότε βγάζουμε ένα σχεδόν ολοκληρωμένο παζλ.

Μένει να βρούμε που συμπίπτουν και πού αντιτίθενται τα γερμανικά και τα αμερικανικά συμφέροντα. Εκεί χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες από τις δημοσίως διαθέσιμες.

Ανώνυμος είπε...

Έχω την εντύπωση ότι ο ciaoant θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτό, αλλά δε ξέρω που βρίσκεται και τι κάνει. Είχα καιρό να τον δω στην μπλογκόσφαιρα, και χάρηκα. Η φωνή του λείπει πάντως πολύ. Καλή τύχη φίλε ciaoant1, σε ότι κάνεις, και μακάρι να ξαναγράψεις όταν μπορέσεις.

Φιλικά,
Γιώργος

archaeopteryx είπε...

κι άλλοι λείπουν, δυστυχώς, ή κυκλοφορούν πιο καμουφλαρισμένοι... ένας μου είχε αφήσει και κωδικό να μπαίνων σρτην ιστοσελίδα του και άντε να τον βρώ...

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε 4.15, είναι πιο απλό.

Μερικοί, βολεύονται με καταστολή της κατανάλωσης ενέργειας. Πες για οικονομία, πές γιατί η Αμερική φεύγει κάπως από την Βόρεια Αφρική, πες.

Μερικοί θέλουν να προωθ΄ησουν αέριο, πρώτον γιατί υπάρχει και δεύτερον γιατί είναι ωραιο καύσιμο. Αλλά έχει πανάκριβη και επικίνδυνη υποδομή που προϋποθέτει γεωπολτικά, και να τσοντάρουν όλοι , και οι φτωχοί. Το αέριο έίναι η μεγάλξη διαπλοκή νομίζω.

Μετά γίνεται εμπορικό, Εάν η Ζήμενς έχει 50 προϊόντα που όλα ξεκινάνε με αεριο και ΑΠΕ θα μας τα φοράει. Πχ. Μονάδες αερίου. Αολικά. Ηλεκτρολογικά και έλγχος για αιολικά. Φωτοβ΄ταΙκά. Λαι όταν αυτό κάνει ζημιά στο δίκτυο, έξυπνους μετρητές να σου κόβουν το ρεύμα όταν δεν φυσάει. Αντί να προσαρμόζεις το δίκτυο στην ζήτηση, προσαρμόζεις την ζήτηση. Μόνο που ήδη πληρώνει τα τριπλα από ότι πριν. Η τζίρος της Σήμενς είναι σε μεγάλο βαθμό από αυτό. Και καλωδιάδες, σωληνάδες...

ciaoant1 είπε...

@Γιώργος:

Γιώργο, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά ειλικρινά, όσο και να το θέλω, δε βλέπω τον τρόπο για να αρχίσω πάλι να γράφω.

Αυτό που έκανα επί 6 χρόνια μέχρι το 2012, το έκανα στον ελεύθερο χρόνο μου, χωρίς καμία στήριξη (οικονομική ή οτιδήποτε άλλο) από κανέναν. Ο καθένας βέβαια μπορεί να κρίνει αν αυτό που έκανα άξιζε ή όχι, πάντως όσο αξιόλογο και αν ήταν ή δεν ήταν, απαιτούσε μεγάλες θυσίες, σε επίπεδο χρόνου, σε επίπεδο προσωπικής ζωής, απαιτούσε γνώσεις επί του αντικειμένου που πρέπει πάντα να προσπαθείς να τις βελτιώσεις, κτλ, κτλ, κτλ.

Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν ένα κόστος, τίποτα δεν είναι δωρεάν ("there is no such thing as a free lunch", όπως λένε οι νεοφιλελεύθεροι, ή "τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιόνται", όπως λένε οι αριστεροί (αν και σήμερα δεν το πολυεφαρμόζουν/πολυκαταλαβαίνουν)).

Τέλος πάντων, για να μην καταχράζομαι άλλο το χώρο αυτού του blog, αυτό που θέλω να σου πω είναι πως εγώ δεν έχω πρόβλημα από τη δική μου τη μεριά να κάνω αυτές τις "θυσίες" και να συνεχίσω να γράφω - ίσα ίσα που...αυτό θέλω να κάνω, και ειλικρινά προσπάθησα να βρω ένα τρόπο για να συνεχίσω να γράφω, αλλά χωρίς επιτυχία.

Λόγω περικοπών στη δουλειά που ήμουν, έμεινα χωρίς εισόδημα, και παράλληλα πρέπει πλέον να συντηρήσω και τη μάνα μου, που έμεινε μόνη της λόγω του θανάτου του πατέρα μου. Έψαξα για δουλειά, μέχρι και για κάποιο επιδοτούμενο μεταπτυχιακό στα πανεπιστήμια έψαξα (είτε στην πληροφορική που έχω σπουδάσει είτε στα οικονομικά που μου αρέσουν), αλλά χωρίς επιτυχία. Δουλειές βρήκα part-time, με ελάχιστα χρήματα, ενώ και στα μεταπτυχιακά δε βρήκα τίποτα (άσε που δεν πολυήθελα να γυρίσω στα πανεπιστήμια στα 30 μου χρόνια, για να κάνω μεταπτυχιακά αμφιβόλου αξίας, αλλά τέλος πάντων, έως και αυτό έψαξα, γιατί αν έπαιρνα λεφτά από εκεί + μια part-time δουλειά, θα μπορούσα να μείνω, και να συνεχίσω να κάνω αυτό που θέλω).

Πώς λοιπόν να μείνω Ελλάδα; Δοκίμασα να ζητήσω χρήματα από τους αναγνώστες, ως στήριξη, και από τους χιλιάδες αναγνώστες,ανταποκρίθηκαν...δύο όλοι κι όλοι(!). Και αυτό που με πίκρανε περισσότερο ήταν ότι οι περισσότεροι δεν το κάνουν από "κακία", ούτε από "αφραγκία", ούτε επειδή δε θεωρούσαν ότι η προσπάθεια δεν άξιζε. Οι περισσότεροι το κάνουν διότι δεν αντιλαμβάνονται πόση προσπάθεια, γνώσεις και χρόνος χρειάζεται για να γίνει μια σωστή δουλειά, και έχουν μάθει να την περιμένουν "δωρεάν" (είναι κάπως σαν την πολιτική του "εύκολου χρήματος" ("easy money") στα οικονομικά, που "θολώνει" τα μυαλά των ανθρώπων, και τελικά φτάνουν να πιστεύουν ότι τάχα θα έχουν ευημερία για πάντα, χωρίς να χρειάζεται να μοχθούν ιδιαίτερα, ή ότι "τα λεφτά φυτρώνουν στα δέντρα" ("money grows on trees" όπως λένε και οι Αμερικάνοι). Επίσης, η απάντηση των αριστερών πρωην συντρόφων μου ήταν ότι "ναι μεν γράφεις καλύτερα απ' ότι πχ κάτι εφημερίδες του ΣΕΚ, του ΝΑΡ και άλλων τέτοιων οργανώσεων, αλλά εμείς θα στηρίξουμε ο καθένας το μαγαζάκι μας, παρότι το ξέρουμε ότι δεν πολυαξιζει".

ciaoant1 είπε...

(συνέχεια)


Τέλος πάντων, προσπερνώ τους αριστερούς, και σου λέω ότι τα λεφτά βέβαια ΔΕΝ φυτρώνουν στα δέντρα, και γενικά ΔΕΝ μπορεί να γίνει μια σοβαρή δουλειά χωρίς πόρους (χρήμα, χρόνο, γνώσεις, κτλ). Αν αυτά δεν υπάρχουν, καταλήγεις με β' ή και γ' διαλογής πράγματα, όπως αυτά που βλέπεις στις εφημερίδες ή και σε πάμπολλα blogs (στα οποία δεν συμπεριλαμβάνω προφανώς blogs όπως αυτό, όπου βλέπω να γίνεται σοβαρή δουλειά πάνω στο αντικείμενο, κάτι που προφανώς φανερώνει ότι υπάρχουν γνώσεις + χρόνος (εκτός και αν ο συντάκτης ασχολείται επαγγελματικά με το χώρο της ενέργειας, οπότε του είναι και πιο εύκολο να βρίσκει χρόνο για να μελετά το θέμα)).

Δυστυχώς, βλέπω ότι μένουν οι Β' και οι γ' διαλογής, και αυτό σίγουρα είναι αρνητικό για όλους, αλλά δεν βλέπω τι άλλο θα μπορούσα να κάνω. Είναι και για μένα άσχημο, ειδικά όταν βλέπω ανθρώπους που το 2006 που τους έλεγα για την επερχόμενη -τότε- κρίση, με κορόιδευαν, να εμφανίζονται τώρα ως "σωτήρες", αλλά ειλικρινά δε βλέπω λύση, και αυτή τη στιγμή ετοιμάζω βαλίτσες για εξωτερικό.

Σε ευχαριστώ πάντως, καλή δύναμη για τη συνέχεια, και συγνώμη που έγραψα ολόκληρο λογύδριο για τα "δικά μου", που προφανώς είναι off-topic.

Καλή δύναμη σε όλους όσους ακόμα αγωνίζονται,
Γιάννης