Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μήπως οι Νεοτζακικοί ΑΠΕτζήδες μας θέλουν να διαλύσουν την βιομηχανία για να γίνουν αυτοί, ή τυχόν εντολείς τους, βιομήχανοι;


http://industrealist.gr/?p=1408
http://industrealist.gr/?p=1220

Η ύφεση, από μόνη της, ίσως φτάνει για να καταστρέψει την οικονομία, και την υποδομή για οικονομία μια χώρας σαν και εμάς, δηλαδή για να καταστρέψει την  χώρα την ίδια.

Η ύφεση, σε συνδυασμό με τους Ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, και συγκριμένα την ενεργειακή παλαβωμάρα που ξεκίνησε από την Γερμανία, αλλά ενώ την βρίζουν στην Γερμανία, εδώ δεν μιλάει κανείς, είναι πλέον διαβεβαίωση, εγγύηση, διασφάλιση, της ...καταστροφής μας.

Θα τρώμε Γαλλικές πατάτες, Πολωνικές ντομάτες,  κεφτεδάκια Ικέα, Τουρκικά τα πάντα (ό,τι έχουν ευχαρίστηση), θα έχουμε Γερμανούς τουρ οπερέητορς, που θα δουλεύουν με εγκαταστάσεις που δεν θα ανήκουν σε Έλληνες, και προσωπικό από την Σλοβενία, ή την Σρι Λάνκα,  θα εισάγουμε και κάθε τι που το φτιάχνει όση βιομηχανία μας έχει απομείνει δηλαδή μέταλλα, τσιμέντο, χαρτί ,πλαστικά, και ...φτάσαμε.

Δεν προσπαθώ να το κάνω μελλοδραματικό, είναι τραγικό από μόνο του. Οι "Ευρωπαϊκές" πρακτικές είναι σχεδιασμένες να οφελούν μερικούς, εκτός Ελλάδος. Η "Ευρωπαϊκή" ενεργειακή πολιτική είναι σαν ιός που καταστρέφει τα πάντα που έχουν σχέση με την οικονομία, στον δρόμο του.

Και ενώ στην Γερμανία, την Τσεχία, την Πολωνία, την Γαλλία, την Αγγλία, και σίγουρα στην αιολική ...υπερδύναμη, την Ισπανία, έχουν δει το φως, είτε εκ των πραγμάτων είτε με δηλωμένες αλλαγές πολιτικής, εμείς εδώ...;

Εμείς εδώ σπρώχνουμε τα αποτυχημένα ενεργειακά πειράματα. και δεν τα σπρώχνουμε από αδράνεια, ούτε νομίζω τα σπρώχνει η Τρόϊκα. Τα σπρώχνουν 2,3,4 "επιχειρηματίες" κάθε ένας με την διαπλοκή του και την ιστορία του, και ενδεικτικά αναφέρω τους κκ. Κοπελούζο, Μυτιληναίο και Περιστέρη, συγγνώμη εάν ξεχνάω κάποιον.  Τι περιμένουν;  Να μεταπουλήσουν άδειες για να βγάλουν μεροκάματο;  Να έχουν παχυλές αποδόσεις χωρίς ρίσκο; Ή μήπως έχουν κάποιο πλάνο να ρημάξουν την Ελλάδα για να την αγοράσουν φτηνά, οι ίδιοι ή τίποτε αφανή αφεντικά τους;  Είναι μια υπόθεση εργασίας, αλλά εξηγεί ανεξήγητα (και κυρίως το ότι μιλάνε ακόμη για ΑΠΕ, σε μια χρεοκοπημένη χώρα, όταν πολύ πλουσιότερες χώρες τις εγκαταλείπουν...

Ακούγομαι υπερβολικός; Συγγνώμη... Τι έκανε το Πασόκ;  Βούτηξε (στο όνομα της κοινωνικής δικαιοσύνης) και μοίρασε σε ημέτερους... Μόνο που το Πασόκ δεν υπάρχει πια...  Αλλά τα Νεά Τζάκια του υπάρχουν (αν και ο ένας από του τρεις είναι ίσως άλλο ανέκδοτο, ο άλλος είναι σε παρέα που πληρώνεται για να ...επενδύει, και ο τρίτος το έχει κάνει το μάθημα του buy low sell high). Βρε... μήπως;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί τα υποστηρικτικά μέτρα για τις ΑΠΕ ισοδυναμούν με εθνική προδοσία στη παρούσα οικονομική συγκυρία-Ένα άρθρο του Spiegel (μετάφραση http://olympia.gr/2012/03/31) http://www.spiegel.de/international/business/0,1518,816669,00.html: Ενέργεια και Γερμανική Βιομηχανία

spiral architect είπε...

"Άμα σου πέσει ο αρσενοπυρίτης από τα χέρια βγάλε δηλώσεις ενός Καμμένου"
(παλιά παροιμία xρυσοθήρων στο Μπομπολιστάν)

spiral architect είπε...

Ποια βιομηχανία;
(μούγκα στο σαμαρονιούζ)

archaeopteryx είπε...

σπάϊραλ, θα σκάσω...

spiral architect είπε...

Χτες βράδυ ο Μπάμπης (ο γνωστός!) εξηγούσε στους αδαείς γιατί την έκανε η Βιοχάλκο για το Βέλγιο, καθησυχάζοντας τους ιθαγενείς ότι δεν θα χαθούν οι θέσεις εργασίας, γιατί τα εργοστάσια του ομίλου Στασινόπουλου στα Οινόφυτα και αλλού (Χαλκόρ, Ελβάλ κλπ) θα παραμείνουν στην Ελλάδα.
- Μα, το βιομηχανικό ρεύμα φτήνηνε
- Μα, το εργατικό κόστος είναι πλέον χαμηλό.
- Μα, κάνει εξαγωγές το 90% της παραγωγής της.
- Μα, ο όμιλος έχει το 12% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών.
έλεγε ο Μπάμπης και σκάει μετά στην ομήγυρη το "ζήτημα" της χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Έφυγε λοιπόν -έλεγε- γιατί έχοντας την έδρα της στην Ελλάδα η Κόμερτζ μπανκ της Γερμανίας δεν την χρηματοδοτούσε!
(και κλάμα ο Στασινόπουλος)

Οπότε καταλαβαίνεις ότι, και τσάμπα να έδινε το ρεύμα η ΔΕΗ, τσάμπα να δούλευαν οι εργάτες-είλωτες στα Οινόφυτα η έξοδος της Βιοχάλκο ήταν ειλημμένη.

Και για να μην βαυκαλιζόμαστε, στη Φλαμανδική περιοχή του Βελγίου είναι μαζεμένες όλες οι ευρωπαϊκές μεταλλουργικές βιομηχανίες απ' όλη την Ευρώπη αλλά και Ινδία (Mittal) έχοντας δίπλα τους το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης.
(Αμβέρσα)

Bonjour ventouses! Salutations de Belgique!


spiral architect είπε...

Φυσικά η κυβέρνηση επενδύει στη γνώση και στους μελλοντικούς μηχανικούς της εν Ελλάδι βαριάς βιομηχανίας κόντρα στους κακόπιστους που ασχολούνται με καινοτομίες και απλικέησο για το κινητό σου που σού δείχνουν αξιόπουστα που πουλιέται η φτηνότερη κιλότα δίπλα απ' το σπίτι σου.