Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Όσο εδώ μάς κάνουν Πράσινα Πάρτυ και Πράσινη εκπαίδευση σε παιδάκια...


Έχω γίνει λιγάκι βαρετός, αλλά είναι βαρετό, πια,  και το θέμα. Η Πράσινη Απάτη αποκαλύπτεται, κάθε μέρα, σε όλο της το μεγαλείο, και μόνο βαρεμάρα με εμποδίζει να λέω "μα σάς τα 'λεγα εγώ".

Στην χώρα που λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα αντέχει την αφαίμαξη των καταναλωτών, χωρίς αντίκρυσμα, περηφανευόμαστε που βάλαμε τόσα φ/β και τόσα αιολικά... Έχουμε τώρα , λένε, 1.700 αιολικά MW. Περίπου ισάριθμες ανεμογεννήτριες. Η συμβολή τους στην ηλεκτροδότηση του καλοκαιριού θα είναι ασήμαντη για το κόστος που εμείς πληρώνουμε. Ναι, θα γυρίζουν όταν φυσάει, ναι, ίσως και να μειώνουν την ζήτηση σε Υ/Η ζήτηση αιχμής, εάν φυσάει σε ώρα αιχμής, αλλά με δηλωμένη την αδυναμία προμήθειας φυσικού αερίου και την δήλωση της ΔΕΗ περί "φουλ λιγνίτη", θα γελάσει ο κάθε πικραμένος, αφού, τα αιολικά δεν συνυπάρχουν με λιγνίτη, ο λιγνίτης δεν αναβοσβύνει στις θερμικές μονάδες.  Για αυτό το Ταγάρι που παρίστανε την Υπουργό έλεγε "δεν φτάνει να βάζουμε ΑΠΕ, πρέπει να μην έχουμε λιγνίτη". Έλα, τώρα, βούρλο, και ηλεκτροδότησε το σύστημα. Και δικαιολόγησε στον κόσμο, γιατί πληρώνει, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τόκους και κέρδη για τα λαμόγια που έμπηξαν φτερωτές κόστους 2,5-3 δις στα βουνά, που ενεργειακά είναι κατά 90% άχρηστα.

Και που είναι οι "ενεργειακοί επιχειρηματίες" τώρα;  Περιμένουν πότε θα γίνει το τερματικό αερίου στην Κύπρο... Τότε θα ξαναγίνουν επιχειρηματίες.   Λες και η Κύπρος ανυπομονεί να χαρίζει αέριο.  Πού είναι ο Γ.Γ. αερίου και η ΡΑΕ αερίου;  Ή να ανεβάσουμε λίγο ακόμα το ρεύμα, για να ρεφάρουν οι προϊστάμενοι;

Εν τω μεταξύ:


Ο Μπουτάρης κάνει Πράσινα Πάρτυ για να ακριβύνει κι άλλο το ρεύμα (έχει κανέναν δικό του που βάζει φ/β;  Ή τα πιστεύει κιόλας;)

H ENEL διαφθείρει παιδάκια. Γλειφιτζούρια, ζωγραφιές αιολικών, και δεντράκια στην αυλή για πράσινη συνείδηση. Να πάτε στην Ιταλία να βάλετε αιολικά, ή σε καμιά άλλη αποικία σας...

Η υπόλοιπη Ευρώπη χτίζει μονάδες άνθρακα
(http://articles.chicagotribune.com/2012-05-08/business/sns-rt-us-energy-power-co2bre8470jz-20120508_1_hard-coal-power-generation-coal-fired-plants)
http://www.slate.com/articles/health_and_science/science/2012/05/epa_coal_rule_why_the_fuel_won_t_be_replaced_anytime_soon_.html

Η Γερμανία παρατάει την Πράσινη Ενέργεια (και μέσα στους επόμενους 12 μήνες, βάζω στοίχημα το πληκτρολόγιό μου, θα έχουν κάνει γαργάρα και τα περί CO2 και τις πυρηνικές φοβίες τους -- και κλέβω... έχουν ήδη αρχίσει)

Και στην διάσκεψη του Ρίο, θα τραγουδούν όλοι το Cuando Calienta el Sol για να φτιάξει το κέφι τους.

14 σχόλια:

nikos είπε...

και μόνο εμείς σε όλη την Ε.Ε. θα ζούμε σε λίγο καιρό με γκαζολαμπες και δελτίο στην παροχή Η/Ε/ χιχχι

nikos είπε...

έχοντας 16,800 MW εγκατεστημένη ΙΣΧΥ και 6000 MW ζήτηση και κατανάλωση

Ανώνυμος είπε...

Πράσινα, καταστροφικά για τη χώρα, ψέματα... Μέχρι το 2025, Η Ελλάδα χρειάζεται πρωτίστως λιγνίτη χωρίς ρήτρες εκπομπών, λίγο αέριο για αιχμιακή ζήτηση και ηλιακούς θερμοσίφωνες σε κάθε σπίτι...

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΕΚΑ: στο Διαδίκτυο οι Αποφάσεις Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων
“Από τις 1/6/2012 και σε εφαρμογή του άρθρου 19α του Νόμου 4014/2011, τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία ο δικτυακός τόποςhttp://aepo.ypeka.gr

“…Ο δικτυακός τόπος παρέχει δυνατότητες παρουσίασης, ταξινόμησης και αναζήτησης των αποφάσεων με πολλαπλά κριτήρια επιλογής που προσδιορίζονται από τα μεταδεδομένα της κάθε απόφασης. Μέσω των δυνατοτήτων αυτών, παρέχεται στον κάθε ενδιαφερόμενο ανεμπόδιστη πρόσβαση και πλήρη και λεπτομερή γνώση των αποφάσεων που αφορούν έργα και δραστηριότητες της κατηγορίας Α, όπως αυτά ορίζονται από το άρθρο 1 του Ν 4014/2011. Ως εκ τούτου, τεκμαίρεται η πλήρης γνώση για κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου να ασκήσει είτε αίτηση ακυρώσεως είτε οποιοδήποτε άλλο ένδικο βοήθημα…”

http://www.econews.gr/2012/06/06/istoselida-egrisi-perivallontikwn-orwn/

Να χαρούμε τώρα ή να κρατήσουμε και μερικές επιφυλάξεις; Αυτές οι ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων θα λειτουργούν σωστά;
Γιατί έχει αποδειχθεί ότι το ΥΠΕΚΑ έχει … κακό προηγούμενο με τη διαφάνεια και την τυπική εφαρμογή των νόμων. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές τόσο στις διαβουλεύσεις όσο και στα νομοθετικά κείμενα που προώθησε, με Μπιρμπίλη αλλά και Παπακωνσταντίνου.

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/science/technology-planet/article/?aid=461449&h1=true

Oι δικαιολογιες για επιβολη φορων παγκοσμιως, μήπως

archaeopteryx είπε...

Αυτό που δεν λένε είναι ότι παρ όλα αυτα, δεν κάνει τίποτα η θερμοκρασία, ή η θάλασσα, και ότι το ρεκόρ αυτό δεν μοιάζει να πειράζει. ΤΟ διοξείδο του άνθρακα, είναι δεν είναι δηλητήριο.

Εάν θες να μην έχεις διοξέιδιο του άνθρακ,δεν φτιάχνεις μπύρα, καταστρέφεις τους τερμίτες, δεν πέρδεσαι κλπ. Εάν θες ρέυμα χωρίς διοξείδιο του άνθρακα, πυρηνικά.

Εγω μια χαρά είμαι με κάρβουνο και φίλτρα.

Και με αιολικά, ΔΕΝ μειώνεις το CO2 απλά πληρώνεις για να μην έχεις ρεύμα

spiral architect είπε...

Tα καλόπαιδα γκρινιάζουν και θέλουν λεφτά!

archaeopteryx είπε...

http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4727802

Σε κρίισμη κατάσταση η αγορά ρεύματος
Ενίσχυση του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας από τον EFSF προτείνει η ΕΛΕΤΑΕΝ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 07 Ιουνίου 2012

Ενίσχυση του ηλεκτρικού συστήματος από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), μείωση του φορολογικού βάρους στην ηλεκτρική ενέργεια και λήψη μέτρων για ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά ρεύματος, ζήτησαν την Πέμπτη, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).

ΤΩΡΑ Spiral, ξέω ότι είναι απελπισμένοι και στην κοσμάρα τους. ΔΕΝ διαβάζουν τι γίνεται στην Ισπανία (άσε τις δικές μας τράπεζες)

Ανώνυμος είπε...

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=112877569

Παντερμη Ελλάδα, τι σου ετοιμαζουν οι κηφηνες και προδοτες.

Ανώνυμος είπε...

http://www.trelokouneli.gr/2012/06/blog-post_7435.html

Υπαρχει καποιος Ελληνας που δεν εχει αναστεναξει βαρια ακομη;

spiral architect είπε...

Στην κοσμάρα τους;
Δεν είσαι καλά!
Τι δεν καταΛαβαίνεις;
(για να γελάσουμε λίγο γιατί ... άστα!)

Ανώνυμος είπε...

Κριτικη προσεγγιση στο διαφημιστικο της Ν.Δ.
Γέλιο.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VQAykhvrxlI

Ανώνυμος είπε...

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1745622&nt=103

nikos είπε...

φοβούνται και το κρύβουν αφού πρόκειται για τον ΑΦΑΝΙΣΜΌ και διαμελισμό της Ελλαδας !!!!!