Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Είναι απλό. Δεν θα ψηφίσω πράσινους, κληρονομικούς, ντιντήδες, δοσίλογους, προσκυνημένους και τσιράκια ευρω-καταναγκαστών.


Με δουλεύουν και μάς δουλεύουν:  "Μην ψηφίστε Τσίπρα (ή ο,τιδήποτε δεν είναι ΝΔ) γιατί, λένε, θα έρθει η συντέλεια του κόσμου". Τρίχες τρίχες τρίχες. Η συντέλεια δεν εξαρτάται από κανέναν Τσίπρα.  Ξέρω ότι η ΝΔ θα κάνει ό,τι της λένε στο Βερολίνο και στις "Βρυξέλλες".  Ξέρω ότι μού άρεσε η ΝΔ όταν, στο δίλημμα "σωβινισμός ή ξενομανία" της Πηνελόπης Δέλτα, δεν επέλεγε την ξενομανία.  Η ξενομανία, και η ψήφος για προσκύνημα, μας έχουν φέρει στα χάλια που είμαστε, και ποτέ τα περισσότερα σκατά δεν ήταν η θεραπεία για τα ήδη υπάρχοντα σκατά.

Τα Μνημονιακά κόμματα μάς έχουν ζωγραφίσει μιά εικόνα ότι θα έτσι, και αλλιώς, και πόσο μας συμφέρει να τους παρατείνουμε τα ευρωπρονόμια τους και το look τους, και πώς θα και θα. Δεν τους πιστεύω γιατί, αν εκλεγούν, δεν θα ελέγχουν ούτε που θα πάνε για καφέ την Δευτέρα.

Ακόμα κι αν η επιλογή μου αύριο είναι "λάθος" ή "σωστή", η φτώχεια θα είναι η ίδια. Τουλάχιστον θα γλυτώσω την παπαρολογία.

Δεν σας λέω τι θα ψηφίσω ή τι να ψηφίσετε. Μην ψηφίστε κάτι που θα σας κάνει να αυτομουτζώνεστε την επόμενη. Μην ψηφίσετε κληρονομικούς ντιντήδες, εκπροσώπους εκβιαστών, υπαλλήλους κρατικοδίατων παρασίτων, εκλεκτούς της διαπλοκής και της παραπληροφόρησης.

Ειλικρινά λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη από όσους φανταστήκαμε κάτι άλλο, πέρυσι ή πρόπερσι.  Λυπάμαι που η ΝΔ δεν μετεξελίχθηκε σε εθνικό κόμμα, έστω με "Ευρωπαϊκή" προοπτική.  Και θα πω εδώ, κάτι που είπα κατ' ιδίαν σε διαδικτυακό φίλο: Ο Σαμαράς πιέστηκε όσο δεν παίρνει για την αντιμνημονιακή του στάση. Προσωπικά, δεν συμφωνώ με την μεταστροφή του, αισθάνομαι "αδειασμένος", αλλά δεν του αποδίδω  άλλα ...κακά πράγματα, και λυπάμαι που δεν θα τον ψηφίσω αυτήν τη φορά.  Το είπα και ξελάφρωσα.  That's all.

Μαύρο στους Πράσινους, Αέρα, και να διαβάζετε Σολωμό, Σικελιανό, Παλαμά, Παπαδιαμάντη.

Θα συμπαθώ το ίδιο, όσους συμπαθώ, ασχέτως τι θα ψηφίσουν. Και μην ξεχνάτε, ο Σικελιανός δεν ήταν Πασόκος.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ούτε μασώνους έτσιιι ?? ))

Είδες που 'ρχεσαι στα λόγια μου ??

archaeopteryx είπε...

δεν ξέρω μασόνους, και θεωρώ ότι το άγχος με τους μασόνους είναι αποπροσανατολιστικό, μεταξύ μας... Ούε οι μασόνοι ούτε οι ...εβραίοι, "παίζουν" στα προβλήματά μας, νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Aρχαίε σε κάθε εκλογές ψήφιζα με κριτήριο το κρισιμότερο διανύβευμα. Το 2009 είχα σιχαθεί τόσο πολύ τους λιμασμένους δεξιούς, αλλά δεν μου πήγαινε το χέρι να ψηφίσω Γιωργάκη. Στις αυριανές εκλογές για μένα το κρισιμότερο διακύβευμα είναι να μην κινδυνεύσει το ΚΚΕ απο μή είσοδο στη Βουλή. Έχω νατο ψηφίσω από το 89 γιατι είχα διαφωνήσει με την τότε συνεργασία. Είμαι όμως εργαζόμενη στον ιδιωτικό τομέα και το Πάμε με όλα του τα στραβά είναι το μόνο ανάχωμα.

Βασιλική


ΥΓ
Συμφωνώ απολύτως μαζι σου για την αποτίμησή σου με τον Σαμαρά και θέλω νε γίνει πρωθυπουργός. Ξέρω όμως πως δεν θα τον αφήσουν να δουλέψει με βάση τις Αρχές του.

Professor Moriarty είπε...

Αρχαίε, πιο πολύ απ όλα θα συμφωνήσω με το απόσπασμα που παρέθεσες από το Πνευματικό Εμβατήριο (να πω ότι είναι το έργο του Θεοδωράκη που μου αρέσει περισσότερο, και είναι αυτό που βιάσθηκε αναίσχυντα σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΑΓΠ). Επίσης οι φιλολογικές σου προτροπές με βρίσκουν σύμφωνο. Μια και ανέφερες την Π. Δέλτα, θέλω να υπενθυμίσω ότι αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα εθνικής αστικής (μεγαλοαστικής) τάξης. Αυτή η τάξη εξέλιπε από καιρό. Τι θέλω να πω: για μένα το Λέγειν είναι συνάρτηση του Είναι. Πρώτα είναι το Είναι. Μεγάλη σημασία έχει Ποιος λέγει και όχι απλώς και μόνο το Τι λέγει. Μέσα λοιπόν στο “υπερσύνολο” του Είναι του καθενός, νοηματοδοτείται και το Λέγειν του. Το ίδιο περίπου πράγμα ειπωμένο από την Π. Δέλτα και από την κα Δούρου, για παράδειγμα, δεν έχει καθόλου την ίδια σημασία. Τα ίδια περίπου λόγια ειπωμένα από τον Λίνκονλ και από τον ηγέτη της Χαμάς, δεν έχουν το ίδιο νόημα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατί διάλεξα αυτόν τρόπο για να συντομεύσω την αποδεικτική διαδικασία αυτού που θέλω να πω και ήδη το διαισθάνεσαι. Εγώ αυτούς του Συριζα, ή όπως αλλιώς λέγονται, τους θωρώ καταστροφείς αυτού που πολιτισμικά αντιπροσώπευε η Π. Δέλτα, ο Σικελιανός, ο Παπαδιαμάντης. Είναι πρωτεργάτες της καταστροφής κάθε έννοιας νέας ελληνικότητας που προσπάθησαν να δημιουργήσουν αυτοί που ανέφερες, είναι πρωτεργάτες αυτού που αποκαλώ “εξαραβισμό” της ελληνικής κοινωνίας. Αυτοί μετά τον χρεοκοπημένο αραβικό σοσιαλισμό (με εξοπλισμό siemens) πάνε τώρα να μας φέρουν τάχα την “αραβική άνοιξη” μέσα στον θερινό καύσωνα. Όσα λες για την ΝΔ με βρίσκουν σύμφωνο και μπορώ να προσθέσω και άλλα για την ολική επαναφορά στο status quo ante (και μάλιστα δίχως bellum). Όμω,ς τους Σύριζα εγώ ΔΕΝ....

archaeopteryx είπε...

ααα... Professor Moriarty. Δεν είπα τι θα ψηφίσω, είπα τι, με λύπη μου, δεν αντέχω να ψηφίσω. Και λέω με λύπη μου γιατί ασθάνομαι και λίγο μ... γιατί επί 1,5-2 χρόνια άλλα έλεγα. Αλλά αυτά που έλεγα τότε, είναι και οι λόγοι που κλπ. Εγω δεν είμαι πολιτικός. Περαστικός είμαι.

Αλλά επειδή νομίζω ότι ξέρω ποιό θεωρώ το λιγότερο αποκρουστικό σενάριο, μέχρι αύριο το πρωί, θα έχω ...επεξεργαστεί στο κεφάλι μου αυτά της προηγούμενης ανάρτησης. Tactical voting. Όχι σκέτο voting.

archaeopteryx είπε...

άσε που ψήφισαν τον νόμο για τις ΑΠΕ και οι Κοπελουζορέστηδες είναι και Μεγάλοι Ευεργέτες

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει ρε Αρχαίε...από τα ενεργειακά ξεκίνησες και αφισοκολλητης του Καμμενου καταντησες

nikos είπε...

το κοινωνικό και πολιτικό trend που ξεκίνησε με την παντοδύναμη κυβέρνηση του δοτου πρωθυπουργού Παπαδημα , συνεχίστηκε 6.5 με την απομάκρυνσή 150 βουλευτών και ραγδαίας πτώσης του ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ ε Αυρειο συνέχεια .Δεν το σταματά ούτε η βιολογική βόμβα τοξικών ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΩΝ αποβλήτων στο Στρατωνι ούτε καμία άλλη . Είναι μια δική μου πολιτική και τεχνοκρατική ανάλυση .
.Υ.Γ.εαν καποιος δε φτωχυνε αρκετα -τοτε ψυφο στο Σαμαρα η Βενιζελο είναι πολύ απλό!!

archaeopteryx είπε...

μην προεξοφλείς τι θα ψηφίσω.

Θα ψηφίσω σύμφωνα με την προηγούμενη ανάρτηση. Φυσικά δεν έχω όλη την πληροφόρηση, αλλά τι να κάνω... Αλλά θα ψηφίσω.

Professor Moriarty είπε...

Αρχαίε, δεν παρεξήγησα την ανάρτησή σου. Κάθε άλλο.

Περαστικός και εγώ. Να θυμηθώ και τους στίχους του Μπρεχτ: “Ξέρουμε ότι είμαστε περαστικοί κι ότι ύστερα από εμάς τίποτε αξιόλογο δεν θά 'ρθει...”

Αυτό το tactical vote με απασχολεί, αλλά δεν μπορώ να βρω μια μη-τετριμμένη λύση. Θα ήθελα πάντως να δω το αποτέλεσμα της δικής σου επεξεργασίας...

archaeopteryx είπε...

Κάποιος που θα με φορολογήσει πιο πολύ από ότι ήδη φορολογούμαι, αμφιβάλω να υπάρξει.

archaeopteryx είπε...

ανώνυμε 2 52, να άλλο ένα ενδιαφέρον

http://www.energypress.gr/news/Agora-APE:-Epistrofh-sth-drahmh-ison-katastrofh

γιατί οι σύγχρονοι μαυραγορίτες θέλουν ευρώ. Κανένας μα κανένας παραγωγός ή εξγωγέας δεν νοιάζεται. ΜΟΝΟ τα λαμόγια

nikos είπε...

archaeopteryx-χθες πάντως τους "θαύμασα" πράγματι για την φθηνιαρικη τους προπαγάνδα με το ΧΑ και αύξηση... 10.1.% μιας και πρόκειται για πενταροδεκάρες τον 20 εκ. Ευρώ ..που είναι η παχιές αγελάδες τον... 500 εκ ημερήσιος χιχχι

Ανώνυμος είπε...

Τι αφισοκολλητής του Καμμένου?? Λέει ότι έλεγαν όλοι στο αντινιουζ από το 2009 μέχρι το 2011!!

Ανώνυμος είπε...

Στα Φ/Β συμβαίνουν και αυτά.

“…Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες από τη Βοιωτία οι οποίοι αντιμετώπισαν τα φωτοβολταϊκά ως μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία και μπήκαν στη διαδικασία κατασκευής φ/β πάρκων, καθώς, όπως υποστηρίζουν, εδώ και 4 μήνες παραμένουν απλήρωτοι…”

http://www.energypress.gr/news/Agrotes:-Lathos-mas-poy-balame-fwtoboltaika#83552d33-4d2c-450c-ab58-205d2a038d55

Μια απορία: Αν δεν πάνε καλά οι επενδύσεις με τις ανεμογεννήτριες, υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα καταβάλλονται κανονικά από τις εταιρείες ΑΠΕ τα ενοίκια και τα ποσοστά των Δημάρχων και των άλλων ιδιωτών για τις εκτάσεις που θα έχουν παραχωρήσει με συμβόλαια (και ενδεχομένως έχει καταστραφεί η όποια καλλιεργητική τους αξία;)

nikos είπε...

όλος τυχαίως

http://pontokomicom.blogspot.gr/2012/06/blog-post_8518.html
http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=59823:-lr-&catid=1:latest-news&Itemid=50

πάω να σκάψω το χωράφι ..δεν αντέχω άλλο

archaeopteryx είπε...

Ανώνυμε 4:47, πρόκειται για παρέα των μεγελύτερων ψευτών που έχω συναντήσει. Ψεύδονται για να τους πληρώνουμε. Λαδώνουν για να πληρώνονται. Και λές ότι θα πληρώσουν δημάρχουν και τέτοια? Οι περισσότεροι θα βγάλουν κάποια αρχική προμήθεια και θα εξαφανιστούν.

spiral architect είπε...

Ελπίζω να μην κάνεις παρέα με κωλομπαράδες!
Καλό βόλι και καλό σημάδι στο σταυρό φίλε!

archaeopteryx είπε...

χαχαχαχαχα... σε διάβασα

archaeopteryx είπε...

όσο για τον Ζαϊτσεφ.. ε αυτός έγινε φίρμα...

spiral architect είπε...

Enemy at the Gates

spiral architect είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι τον Κωνσταντόπουλο να κομπάζει σε ομιλία του ότι ηγείτο ενός συνασπισμού των "κινημάτων και της οικολογίας".

Πιο πρόσφατα άκουσα τον Τσιπ να εκθειάζει την "πράσινη ανάπτυξη" και τον Μηλιό να λέει πως θα αναστείλουν επενδύσεις για να επανεξετασθούν οι περιβαλλοντικές παράμετροι.

Αυτό που βλέπω είναι ένα κόμμα που ιδέα δεν έχει από πραγματική οικολογία να χρησιμοποιεί την πολιτική έννοια της λέξης για να δικαιολογήσει κάθε είδους αυθαιρεσία.

Αν αυτό δεν είναι αρκούντως απειλητικό μετά από όσα είδαμε σε αυτό τον ιστότοπο τι να πω!

Δεν υπάρχει χειρότερος δυνάστης από αυτόν που σε καταδυναστεύει για το καλό σου. Μάλλον υπάρχει, αυτός που το κάνει για το καλό της Γης και της ανθρωπότητας.