Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τι να ψηφίσω... τι να ψηφίσω...


Έλεγα να σας κάνω μία βαθυστόχαστη ανάλυση περί αποφάσεων, βαθμών ελευθερίας, και τέτοια ασήκωτα.  Βαρετό.  Ξέρω ότι πολλοί από εσάς θα συσπειρωθείτε με την ΝΔ επειδή ο Τσίπρας θα είναι σαν τον ΑΓΠ, και θα σας πάρει τα σπίτια, ή το βαθύ Πασόκ πήγε στον Τσίπρα, ή τέτοια Νοστραδάμεια. Περίπου σαν την ανθρωπογενή κλιματική αλλάγη, ο ουρανός γκρεμίζεται, χαχαχάχαα.

Εγώ ποτέ των ποτών δεν σκέφτηκα τον ΣΥΡΙΖΑ σαν επιλογή. Τι δουλειά έχει μύστης του Adam Smith  σε τέτοια παρέα;  Να σας πω όμως μία αμαρτία: Τα επιχειρήματα που ακούω από την επίσημη και ανεπίσημη ΝΔ κατά του Τσίπρα με κάνουν και σκέφτομαι τον Τσίπρα πιο ...θετικά. Δεν είπα θα τον ψηφίσω, ούτε θα πω τι θα ψηφίσω, "σκέφτομαι πιο θετικά" είπα. Οι αρχαιοπτέρυγες, γενικά, είναι ...επιφυλακτικοί.

Βενιζέλο εγώ δεν ψηφίζω. Σωτηρία από κόμμα με Αρούλη, Βαρβιτσιώτη, Κυριάκο, Αβραμόπουλο, Ντόρα, παιδιά του Δήμα,  και τέτοια, δεν περιμένω.  Μιλάει ο Κυριάκος για στήριξη του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ... Ο Κυριάκος... Πού δούλευε, ρε, ο Κυριάκος επί Σημίτη; Τι ψήφισε τότε;

Κάνω λοιπόν τις αναλύσεις μου... Τι θέλω. Θέλω ευτυχία και αιώνια νεότητα.  Δεν θέλω αιολικά (αυτό αποκλείει ένα ή δύο κόμματα). Ίσως τρία, εκτός εάν το τρίτο, έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικα, ταρατατζούμ, μπόϊνγκ. Αν ο Α είναι λίγο κάτω από τον Β, θα ψηφίζω Γ ή Δ. Εάν είναι πάνω, θα ψηφίσω Β. Κάπως έτσι... Μακάρι και να ήξερα βέβαια που είναι ο καθένας, decision making under uncertainty.

Στον κουφιοκεφαλάκη χρωστάω ότι δεν έχω πολλά degrees of freedom. Η μεταστροφή του περσινού Νοεμβρίου μου έκοψε κι άλλα degrees of freedom.  Άσε που γούσταρα αυτόν, προτιμούσα αυτόν, και μου προέκυψε ο άλλος, και στο βάθος κήπος.  Όλα στραβά μου βγαίνουν, και δεν με αφορά κιόλας.  Και με τέτοια άρρωστα γούστα, προσπαθώ να καταλάβω πώς είναι δυνατόν να με συμφέρει ο Τσιριμώκος Κουβέλης...

Και ένα τελευταίο:  Δεν θέλω, δεν αντέχω, δεν το χωνεύω, δεν ανέχομαι να αυτοκτονεί κόσμος από απελπισία. Η απελπισία και τα αδιέξοδα δεν είναι αποτέλεσμα φτώχειας, (ρωτήστε κανένα της δεκαετίας του '50, τι ήταν η φτώχεια)  είναι αποτέλεσμα των ψεμάτων της "ηγεσίας" τρομάρα της, δεν φταίει ούτε το ΔΝΤ, ούτε οι Γερμανοί. Αυτοκτονούμε γιατί δεν αντέχουμε το ψέμα και δεν μας έχουν πει την αλήθεια, και πελαγώνουμε.  Άλλο απόλυτη φτώχεια, και άλλο εξαθλίωση.  Ούτε θέλω δεύτερο 1981. Ούτε άλλο εμφύλιο. Δεν περισσεύουμε για να σφαζόμαστε. Και δεν θέλω αιολικά (άντε... έπρεπε να το ξαναπώ αυτό).

Έχω και μια ...κυνική άποψη:  Θα φάμε ξύλο τις μέρες που έρχονται. Πιο εύκολα θα μου πιει το αίμα με φόρους η ΝΔ  (παριστάνοντας ότι δεν θέλει φόρους), και πιο εύκολα θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ στον φτωχό ότι θα γίνει φτωχότερος. Think about that, που λένε...  Contrarian.  Και όποιος είναι τόοοοσο κόπανος να πιστεύει ότι η Μέρκελ θα είναι καλύτερη με τον Χ ή με τον Ψ, μάλλον δεν ξέρει τι δουλειά κάνει η Μέρκελ.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγω δεν μπορω να πιστεψω οτι υπαρχουν κοπανοι που να πιστευουν οτιο X ή ο Ψ (δικηγοροι-ιατροι-επαγγελματιες συνδικαλιστες)θα πανε να διαπραγματευτουν / καταργησουν -ή οτι άλλο- , που
δεν ξερουν ουτε και οι ιδιοι ΤΙ υπογραψαν.
Και κυριως, όπως λες, δεν έχουν "διαβασει" πως "λειτουργουν" οι εξω.
Και κανενας δεν αναφερει πως και αυτη η "διαπραγματευση" καινουργους όρους θα φέρει.
Η Μερκελ μπορει να περναει μια γενικως δυσκολη κατασταση με πολλους να της την "πεφτουν" (οχι για την ομορφια της) , τις πωλησεις της, τις εκλογες. Πιεσεις την οδηγουν την ιδια .... χμ ... σε διαπραγματευση.Και θα έρθουν , μετα, οι χ ψ ω ζ να πουν το νενικηκαμεν και εμεις θα χειροκροταμε,
.....Illusions....θα πληρωνουμε, θα πειναμε, θα αυτοκτονουμε...
Αν δεν πανε εκει ατομα που να ειναι ειδημονες (δικηγοροι-χρηματ/στες-τραπεζικοι...)
ο καθενας στον τομεα του , που να ειναι εχουν ΔΙΑΒΑΣΕΙ ( οχι μονο τα χαρτια ...καταλαβαινεις),χαΐρι η Ελλαδα απο τους Χ και Ψ ή οποιο γραμμα της ΑΒ , ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Να ευχεσαι (για το καλο σου) να μην αρχισω να σου γραφω για τους Ελληνες , όπως τα αρθρα σου
για τους Γερμανους. (you know) χαχαχα!!!

ΥΣ.Ευτυχως φευγω σαβ/κο http://www.google.gr/search?q=thassos&hl=el&rlz=1R2GGHP_elGR423&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=vpfbT5_sN4qPswaiodGVCQ&sqi=2&ved=0CHYQ_AUoAQ&biw=1366&bih=533#hl=el&rlz=1R2GGHP_elGR423&tbm=isch&sa=1&q=thassos+kinira&oq=thassos+kinira&aq=f&aqi=g-S1&aql=1&gs_l=img.3..0i24.8018.13730.0.14258.20.20.0.0.0.4.279.2496.0j12j4.16.0.ckh.1.0.0.aRNLSWeaw-E&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=203e32054e03377e&biw=1366&bih=533 (sorry γι΄αυτο)
ThW

archaeopteryx είπε...

δεν υπάρχουν πολλοι διαβασμένοι κι αν οτυς βρεις ή ντρέπονται, ή καταπιέζονται. Ετσι δουλε΄΄υει αυτή η χώρα, και αν θες μπορώ να σου περιγράψω πολύ πιο μαύρα τα ελληνικά πράγματα. και ξέρω πόσο ξεβράκωτοι είμαστε απέντι σε ειδικούε, αλλά αυτούς που στέλνουμε δεν το ξέρουν αλλά τους αρέσουν τα ντιουτυ φρηη.

Ωραία η Θασος.

nikos είπε...

το trend είναι δεδομένο και αυξητικό ΟΧΙ στα κόμματα του δικομματισμού που μας ξεπούλησαν και κατέστρεψαν ..(εξεραισει αποτελεί το γραφειο τυπου του αντωνακη ο παλιος μας συνεργατης του antinews.)

Ανώνυμος είπε...

έλα βρε νικο μου, στην Ελλάδα όλοι καλά τα λέμε - ανάλογα με την μόδα-στις πράξεις πάντα τα σκ@τωνουμε. (αν ειναι το Πασοκ 3ο κόμμα πάλι..τι να πω). Παντως υπάρχουν γερμανοι που εύχονται να δώσουμε ενα "γερό μάθημα", στους έξω.
@αρχαιε, πότε άφησαν κάποιον να προκόψει σ΄αυτην και γι΄αυτην την χώρα?
ThW

Ανώνυμος είπε...

@ αρχαιοπτέρυξ
Ξέρω ότι πολλοί από εσάς … ή τέτοια Νοστραδάμεια. Περίπου σαν την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, ο ουρανός γκρεμίζεται χαχαχάχαα

Αυτό τώρα με τον ουρανό που γκρεμίζεται, γιατί μου θύμισε Αστερίξ;

http://www.youtube.com/watch?v=1zIMVLBWahI

Ανώνυμος είπε...

Αρχαίε, σοβαρολογείς για τον Μπόλτον;

OXIA είπε...

Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου σφραγίστηκες από την ανελέητη σύγκρουση των βενιζελικών και των αντιβενιζελικών δυνάμεων, που είχαν κύριους εκφραστές το κεντρώο κόμμα των Φιλελευθέρων και το δεξιό Λαϊκό Κόμμα αντιστοίχως.

Στις τελευταίες προπολεμικές εκλογές (που είχαν γίνει στις 26 Ιανουαρίου 1936) οι Φιλελεύθεροι είχαν πάρει 37% και το Λαϊκό Κόμμα 22%, ενώ συνολικά το βενιζελικό στρατόπεδο είχε πάρει 44%και το αντιβενιζελικό 48%. Συνολικά δηλαδή τα δύο κόμματα είχαν πάρει σχεδόν 60% και τα δύο στρατόπεδα 92%.
Στις εκλογές του 1950, όμως, όλα άλλαξαν. Οι Φιλελεύθεροι κατέρρευσαν στο 17% και το Λαϊκό Κόμμα στο 19%, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσοστό τους να πέσει στο 36% -κατά σύμπτωση πολύ κοντά στο 32% που πήραν στις εκλογές της 6ης Μαϊου το ΠΑΣΟΚ (13%) και η ΝΔ (19%)!

Χωρίς να υπονοούμε κατ’ ουδένα τρόπο ιδεολογικοπολιτικές ομοιότητες, όπως σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ έτσι και τότε ξεπετάχτηκε απροσδόκητα μια πολιτική δύναμη που εξέφραζε τις ανάγκες της εποχής: η «κεντροαριστερή» για την εποχή εκείνη ΕΠΕΚ του Ν. Πλαστήρα, η οποία πρέσβευε τη συμφιλίωση νικητών και ηττημένων του Εμφυλίου, σε αντίθεση με τους Φιλελεύθερους, που παρέμειναν «εθνικόφρον» κόμμα.

Κατά διαβολική σύμπτωση και πάλι, ΕΠΕΚ και ΣΥΡΙΖΑ πήραν σχεδόν απολύτως τα ίδια ποσοστά: 16,44% η ΕΠΕΚ το 1950 και 16,7% ο ΣΥΡΙΖΑ το 2012!

Υπάρχει και άλλη σύμπτωση. Στις εκλογές του 1950 εμφανίστηκαν και διάφορα φιλοναζιστικά, ακροδεξιά στελέχη της μεταξικής δικτατορίας, τόσο εκτεθειμένα πολιτικά που δεν ήθελε να τα συμπεριλάβει στους συνδυασμούς του ούτε καν το δεξιό Λαϊκό Κόμμα, το οποίο παρέτασσε υποψηφίους πολλούς συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών!

Με επικεφαλής τον διαβόητο Υπουργό Δημόσιας Τάξης Μανιαδάκη επί δικτατορικού καθεστώτος,τα κατάλοιπα του μεταξικού ολοκληρωτισμού συγκρότησαν ένα κόμμα με το όνομα ΠΑΠ (Πολιτική Ανεξάρτητος Παράταξις) και τα πήγαν περίφημα στις εκλογές! Πήραν 8,15% , ποσοστό συγκρίσιμο αλλά σαφώς υπέρτερο του 7% της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του περασμένου μήνα.

Είχε και η δεξιά του 1950 τον «Καμμένο» της: ήταν ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος! Φορέας «ανανεωτικών» επιλογών για την τότε Δεξιά, κατέβηκε με δικό του κόμμα στις εκλογές αλλά πήρε μόλις το μισό ποσοστό από το 10,6% των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Π. Καμμένου: μόλις 5,3%.

Οι συμπτώσεις, όμως, συνεχίζονται. Την τύχη της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία με ποσοστό 2,55% παρέμεινε ως γνωστόν εκτός Βουλής και ως εκ τούτου αναγκάστηκε να διαλύσει το κόμμα της και να μετακομίσει στη ΝΔ, είχε το 1950 ο Σπύρος Μαρκεζίνης. Και το δικό του κόμμα πήρε τότε ακριβώς το ίδιο ποσοστό (2,5%) και ο ίδιος ο Σπ. Μαρκεζίνης παρέμεινε εκτός Βουλής, αν και το κόμμα του εξέλεξε έναν άλλο Βουλευτή.

Σε ό,τι αφορά τέλος της Αριστερά, με το ΚΚΕ στην παρανομία, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης γεμάτα με εξόριστους κομμουνιστές και την τρομοκρατία στο μάξιμουμ από πλευρά νικητών του Εμφυλίου,εκπροσωπήθηκε υποτυπωδώς και εν μέρει από τη Δημοκρατική Παράταξη, που πήρε το 9,7% των ψήφων, ποσοστό συγκρίσιμο με το 8,5% του ΚΚΕ τον περασμένο μήνα.

ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μεταβατική και τότε η κυβέρνηση

Αν μελετήσει κανείς τις –απίθανης σύνθεσης και συνδυασμών κομμάτων- κυβερνήσεις που συγκροτήθηκαν το 1950 , θα αισθανθεί σίγουρα ευτυχής που δεν ξαναμπήκαμε στις ίδιες περιπέτειες μετά τις εκλογές του προηγούμενου μήνα!

Πραγματικός διασυρμός των πολιτικών αρχηγών που συγκροτούσαν ή διέλυαν κυβερνητικά σχήματα κατ’ εντολή του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα! Κυβερνήσεις κατέρρεαν γιατί δεν έπαιρναν ψήφο εμπιστοσύνης, άλλες συμφωνούσαν αλλά δεν τις άφηνε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ ούτε καν να εμφανιστούν στη Βουλή, άλλες κρατούσαν 50 μέρες ή και λιγότερες!

Ένα απίστευτο πολιτικό τσίρκο που κράτησε ενάμιση χρόνο, μέχρι τις νέες εκλογές, που έλαβαν χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου 1951

archaeopteryx είπε...

9:10 εε.. είναι λίγο προς το συντηρητικό... Μην φοβάσαι, δεν είναι υποψήφιος... χαχαχαάχα

archaeopteryx είπε...

Οχιά, εξαιρετικά ενδιαφέρον.. Δεν την ξέρω την ιστορία της περιόδου εκείνης...

Ανώνυμος είπε...

Στυρίξτε ΣΥΡΙΖΑ ,ΑΔΕΛΦΙΑ!
ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!

Yeah, γουστάρω!

Θα γίνει η Ελλάδα μας κωλοχανείο!
Ψηφίστε τον!

Απαιτώ να μας πλουτίσει, να επιτρέπονται τα όργια στο δρόμο, όποιος
λαθραίος πάει και μαχαιρώσει για 5 γιούρο να αποποινικοποιηθεί,
να αποποινικοποιηθεί η κόκα για να μπορώ επιτέλους να την βρίσκω,απαιτώ
επίσης να δώσει έναυσμα και να έρθουν όλοι οι φτωχοί αλλοδάποί εδώ γιατί
άλλωστε είναι αδέρφια μας και είδικά οι πακιστανοί (σου κάθονται για 10γιούρο
ή τους κάθεσαι, ανάλογα),επίσης να αλλάξει η σημαία μας (την βαρέθηκα αυτήν),
απαιτώ να φύγω από την παράγκα του καραγιόζη, που μένω εγώ, και να πάω στην
γειτονική μου διπλανή βίλα και να την μοιραστώ,απαίτω να ανεβάσει τους μισθούς
κατα 530% τοις εκατός και να κάνει ειδικά επιδώματα
για τους τοξικομανείς για να μην έχουμε εγκληματικότητα, και αν έχουμε να
την αποποινικοποιησει,απαιτώ η εκκλησία να γίνει ομοφυλοφιλικο μπαρ
(γιατί είναι μεγάλη και πιάνει πολύ άχρηστο χώρο),επίσης το άγιο όρος
ειδικό μέρος καταγώγιων με έκπτωση στους ομοφυλόφυλους - λες.

Αυτά από μένα.
Θελώ επιτέλους καιποια μέρα να τα διεκδικήσουμε σύντροφοι.
Τα υπόλοιπα τα ξέρει ο ίδιος.

Κανονίστε και δεν τον ψηφίσετε.

Yeah, f uck yeah!