Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Τσιμπήστε με, μπας και ονειρεύομαι. Τα αιολικά δεν μειώνουν τις εκπομπές CO2


http://theenergycollective.com/node/86525

Η μη αδιάλειπτη και ασυνεπής ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ είναι ένα από τα βασικά μειονεκτήματα των ΑΠΕ και τώρα εκτός των άλλων κλπ κλπ δεν μειώνουν και το CO2 όσο νόμιζαν.


Αυτό, το ξέρω εδώ και καιρό. Έχει γραφτεί εδώ και 3-4 χρόνια (και κάπου το έχω αναφέρει μέσα εδώ, αλλά τρέχα γύρευε) και σε πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη στην Αγγλία ή την Ολλανδία, δεν θυμάμαι.. 1) Στην προσπάθεια να ακολουθείς τις μεταβολές, επιταχύνεις και επιβραδύνεις θερμικές μονάδες με αύξηση αναποτελεσματικότητας και ρύπων. 2) Και λόγω ανάγκης εφεδρειών, έχεις και μειωμένη πραγματική υποκατάσταση καυσίμου.  Και στο http://www.instituteforenergyresearch.org/2012/06/08/argonne-lab-study/

Η είδηση είναι ότι το αναφέρει ανερυθρίαστα καταπράσινη (τυρκουαζί) ιστοσελίδα που άλλα έγραφε πριν δύο χρόνια... Ξέρω, ξέρω, οι απόψεις και οι καιροί αλλάζουν.  Ελπίζω τα δικά μας γιουσουφάκια να παρακολουθούν...

Και τι θα έχω να γράφω, εάν τα παρατήσουν τα λαμόγια και φύγουν...  Συνταγές πείνας σε καιρό φτώχειας... Βρε καλόπαιδα... δεν παρακολουθείτε ειδήσεις;

14 σχόλια:

spiral architect είπε...

Αδιάλειπτη παροχή Η.Ε. με "πυρηνική αλχημεία;
Το θόριο μπορεί να δώσει ενέργεια από τα πυρηνικά απόβλητα

Το θόριο πιθανόν να επανακάμψει σαν πυρηνικό καύσιμο. Και σε μεγαλύτερη περιεκτικότητα στο μετάλλευμα έχει και τα παράγωγα της σχάσης έχουν μικρό χρόνο ημιζωής.

Η σκοπιμότητα: "Είμαι πεπεισμένος ότι το ουράνιο κέρδισε, επειδή δεν υπάρχει στρατιωτική εφαρμογή του θορίου,” λέει ο Roger Barlow, ένας φυσικός σωματιδίων στο Πανεπιστήμιο του Huddersfield.

Ανώνυμος είπε...

Χαρίζουν 28.000 στρέμματα στον Μυτιληναίο στην κορυφογραμμή της Ικαρίας με θέα όλο το Αιγαίο για να τοποθετήσει Ανεμογεννήτριες!

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμε,
Το όνομα του «ευεργέτη» είναι γνωστό; Αν χαρίζουν – γενικά – μήπως να ζητούσαμε και εμείς κάποια έκταση;

Αρχαιοπτέρυγα, τώρα που οι επιδοτήσεις για τα αιολικά γενικά μειώνονται, σιγά – σιγά μπορεί να δούμε και άλλα τέτοια.
Λένε, ότι τα επόμενα χρόνια, τη μείωση εκπομπών CO2 θα την προσπαθήσουν με ένα νέο πρόγραμμα, που ονομάζεται «Παθητικά Σπίτια». Αν μάλιστα εξασφαλίσουν και την επιδότηση των 400 δισ. Ευρώ, μπορεί σύντομα να δούμε την πρόβλεψη για τις νέες θέσεις εργασίας.
http://www.energypress.gr/news/Shedio-gia-2-2-ekat.-nees-prasines-theseis-ergasias-sthn-Eyrwph

archaeopteryx είπε...

βρε παιδιά, λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν (το λέει πιο κομψά η Ζάχαρη) και από τις πολλές πράσινες θέσεις εργασίας με έχει πιασει πρασινοεργασιόπονος!

Δηλαδή σχεδόν θα αρχίσω να σπεκουλάρω ότι από αυτά τα μεγάλα αιολικά που λένε δεν θα γίνουν ούτε τα μισά (λόγω φτώχεις και πείνας) Εκτός εάν οι Τούρκοι πληρώσουν για καλώδια (προς Τουρκία)

spiral architect είπε...

Λεφτά δεν υπάρχουν (και σίγουρα κάτω από τέτοιες συνθήκες ευρώπουλα δεν έχει) αλλά οι εκβιασμοί πάνε σύννεφο.

[...] - Διερεύνηση της δυνατότητας παροχής εγγυήσεων από τον Μηχανισμό για τις πληρωμές των παραγωγών ΑΠΕ, ώστε να εξομαλυνθεί ο εκτιμώμενος δανειοδοτικός κίνδυνος της χώρας (country risk) και να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση. [...]

Εξομάλυνση, EFSF, να παίρνουμε την χρηματοδότηση και από την άλλη εγώ και άλλοι δεν έχουμε φάρμακα, η ντόπια παραγωγή έχει διαλυθεί, η ντόπια ηλεκτροπαραγωγή επίσης και όλα γενικά πάνε στο διάολο για μας και κατ' ευχήν για το κεφάλαιο

Τρομοκρατία από το Μπομπολιστάν - Ζήσαμε τον εφιάλτη της χρεοκοπίας!

Γάτος γ@μεί και γάτος σκούζει
(ελληνική παροιμία)

archaeopteryx είπε...

υπάρχουν και χειρότερα: Να σκούζει (και να μην σε αφήνει να κοιμηθείς) και να μην γ@μεί κιόλας!

Αναρωτιέμαι εάν ο θυμός που νοιώθω ότι αυξάνει είναι μόνο προεκλογικός, spiral. Και ελπίζω να μην οδηγήσει σε σκατοκαταστάσεις

Ανώνυμος είπε...

Καλά, δεν είναι μόνο ο Μπομπ ο μάστορας. Είναι και το αλαφουζόλ.

Χωρίς φυσικό αέριο κινδυνεύει να μείνει η χώρα

11/06/2012 | 09:41Τελευταία Ενημέρωση: 09:41 11/06/2012
προηγούμενο1 από 1επόμενο
Τον κίνδυνο να μείνει χωρίς φυσικό αέριο αντιμετωπίζει η χώρα αν μέχρι το τέλος του μήνα η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου δεν έχει εξοφλήσει τους ξένους προμηθευτές.

Η ΔΕΠΑ αναζητά 320 εκατομμύρια, τα οποία δεν μπορεί να συγκεντρώσει, καθώς ο λειτουργός της αγοράς ενέργειας χρωστά προς τις εταιρείες που παράγουν ενέργεια περισσότερα από 300 εκ. ευρώ και εκείνες με την σειρά τους αδυνατούν να καταβάλλουν τα χρήματα προς την ΔΕΠΑ.

nikos είπε...

αυτών το συνεχή ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΡΑΕ ,ΔΕΠΑ,Αλαφουζο ,Κοπελουζο ,Μπομπολα για ελλείψει Φ.Α. ΔΕΝ την καταλαβαίνω επιχειρηματίες υπηρεσίες κρατικές είναι η σκατά ... μόνο απο το κράτος και τους φορολογουμένους εμαθαν να ζουν ..που είναι ένας επιθεωρητής η ένας εισαγγελέας να τους κόψη επιτέλους τον μεγάλο κώλο!!!!

archaeopteryx είπε...

Θα δούμε πόσο χρήσιμα είναι τα 1700 αιολικά μεγαβάτ. Το πάρτυ του αρχαιοπτέρυγα!!! (αλλά ο κoσμάκης και η βιομηχανία τι φταίνε;;;)

nikos είπε...

archaeopteryx -αδελφέ εσύ και γω τα λέμε χρόνια για γραφικούς μας περάσαν καλά ποιανού μαμά γαμ@@@τ δεν κατάλαβαν ακόμα Σταλιν δεν θα κάνουν στην ηλικία που είμαστε ας στρώσουν τον κολλαρικο τους χιχχι

nikos είπε...

σας περιμένω για τσιπουρακη στην θάλασσα με την παρέα μας !!

Ανώνυμος είπε...

Και οι φήμες για νέες προτάσεις συνεχίζονται;

Μειώστε το χρέος σας με εκχώρηση δημόσιας γης σε επενδυτές για ΑΠΕ.
"...Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ελλάδα μπορούν να μειώσουν το χρέος τους κατά 30% εκχωρώντας λιγότερο από 1%, περίπου 1% ή σχεδόν 2% της επιφάνειας τους στους επενδυτές αντίστοιχα..."
http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/152439/Default.aspx

archaeopteryx είπε...

Και να πληρώνουν για τα καλώδια και τα καθρεφτάκια και τα μεταλλικά δεντράκια. Θα διαγράψουν χρέη, και θα πληρώνονται από καπέλο στο ρεύμα. Απλό. ΜΟΝΟ για αυτό, ψήφο στο ΚΚΕ ή την Χρυσή Αυγή. (Και άντε βρες ποιος θα μας πουλήσει πρώτος)

nikos είπε...

αυτό και αν είναι είδηση για ξένο "ανεξάρτητο" πρακτορείο , πρώτη φορά λαμβάνει δάνειο η ΔΕΗ τόσα χρόνια τι έκαμνε χιχχι http://olympia.gr/2012/06/11/%CE%B4%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%BF-130-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CF%8E/