Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Αναστάσιος Τσώνης: Μάλλον μπαίνουμε σε κρύα φάση για τα επόμενα 15 χρόνια, και η θέρμανση του '80 και του '90 έχει σταματήσει


http://www.telegraph.co.uk/earth/environment/climatechange/10294082/Global-warming-No-actually-were-cooling-claim-scientists.html

Το ότι η Γη έχει πάψει να ζεσταίνεται μετά την δεκαετία του '90 έχει γίνει θέμα σε όλα τα ΜΜΕ της Δύσης (αλλά όχι στο Ελλαδιστάν!...). Μία σύντομη επισκόπηση, εδώ, και εδώ. Και εμένα που θυμάμαι τον φόβο των παγετώνων του 1975 (και που έχω δει τα σκίτσα από τους πυρήνες πάγων, και που έχω δει το απόκομμα της Εστίας του 1900) αυτό δεν με ξενίζει καθόλου, για τον ίδιο λόγο που θεωρούσα την Μπιρμπίλη όρνιο, τον Ζερεφό ...κάπως, άσε πια τους Λάλες και άλλους πιτσικόμηδες.

Αλλά οι Έλληνες δεν είναι λαμόγια ή ζωντόβολα... Όταν είναι ...ελεύθεροι, και δεν εξαρτώνται από τον Σκάϊ και τα άλλα ΜΜΕ μας για ...προβολή.  Και με ενθουσιάζει όταν Έλληνες παρουσιάζουν και τα στατιστικά που τείνουν προς την πραγματικότητα ή τουλάχιστον την αναζητούν, και την επιστήμη πίσω από τις παρατηρήσεις:

http://www.graduateschool.uwm.edu/research/spectrum/distinguished-professors/anastasios-tsonis/

"...As an assistant professor at UWM, Anastasios Tsonis was the first scholar to apply chaos theory to meteorology. "I was a physicist by background, so I saw the potential," he recalls. "It has led to much more improved predictions because the certain approaches from chaos theory were applied to the prediction problem. It's standard procedure now."

Tsonis and his postdoctoral fellow James Elsner took an approach to climate research that many of their colleagues at first rejected.

"In the early 1980s atmospheric scientists didn't have a clue," Tsonis says. "We were going to conferences and some of them were laughing when we were talking about these new ideas.The level of atmospheric scientists was not at that point where we could easily communicate what we were doing. It was too abstract for them."

After they overcame fierce resistance from dissenters, a new paradigm in weather prediction was born. "Nonlinear models helped us understand the physics behind nonlinear prediction, which eventually resulted in methods to improve and extend (weather) prediction," he says.

Tsonis has also done significant research in the area of global climate change. His major question has been, "How much of this change is natural variability and how much is man-made?..."

Η θεωρία του χάους δεν είναι ούτε μεταφυσική, ούτε παραψυχολογική. Είναι "μη γραμμικές εξισώσεις", θυμάστε από το Γυμνάσιο;  αx + βy^2 - γz^(0,2) + δk^(-1,44...) κλπ...    "Μεγάλο μέρος της προηγούμενης θεωρίας αναπτύχθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από μαθηματικούς, υπό την ονομασία ergodic θεωρία. Αργότερα μελέτες, επίσης, για το θέμα της μη γραμμικές διαφορικές εξισώσεις, διεξήχθησαν από GD Birkhoff, AN Kolmogorov, ML Cartwright και JE Littlewood, και Stephen Smale".  Kolmogorov...Τον θυμάστε αυτόν;  Κι άλλοι δικοί μας έκαναν δουλειά που καταρρίπτει τις ανοησίες των κλιματολάγνων παρέα με τον Kolmogorov, και έδειξαν ότι και σε μεγάλες χρονικές κλίμακες, ο Ήλιος, ο Ήλιος... Κι αν υπάρχει και ανθρώπινος παράγων, κάποτε θα μάθουμε εάν είναι 30%, ή 3% ή 0,3% (να τρεις διαφορετικές τάξεις μεγέθους -- και 100% να είναι, βάζοντας αιολικά στον Πάρνωνα ή την Σκύρο, απλά πετάμε λεφτά που δεν έχουμε, δεν αλλάζουμε τον ανθρώπινο παράγοντα).

Ποιός είπε ότι οι Έλληνες κοιμούνται; Απλά αυτοί που δεν κοιμούνται, δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ  και τα παπαγαλάκια του Σκάϊ:  Σε τυχαία σειρά, Λεωνίδας Λουλούδης, Σταύρος Αλεξανδρής, Δημήτρης Κουτσογιάννης, Γιάννης Μαρκόνης... και ο Αναστάσιος Τσώνης... Και άλλοι που, συγγνώμη, δεν τους ξέρω, δεν είμαι του ...χώρου. Respects.

https://pantherfile.uwm.edu/aatsonis/www/#&panel1-1 (εδώ έχει φωτογραφίες του Τσώνη...)

7 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ουδείς προφήτης στον τόπο του.
Τότε που ο Τσώνης αποφοίτησε απ' το ΑΠΘ, οι φυσικομαθηματικές σχολές στην Ελλάδα ήταν ενιαίες και στο τρίτο έτος έπαιρνε ο φοιτητής κατεύθυνση φυσικής ή μαθηματικών. Ετσι αποκτούσαν εύρος γνώσεων κάτι που χρειαζόταν εκείνες τις εποχές που οι επιστημονικές ανακαλύψεις ήταν στο φόρτε τους.
Τώρα είμαστε στην εποχή της καινοτομίας και του μπρέηνστόρμινγκ

katalytikos είπε...

¨...αυτό δεν με ξενίζει καθόλου, για τον ίδιο λόγο που θεωρούσα την Μπιρμπίλη όρνιο, τον Ζερεφό ...κάπως, άσε πια τους Λάλες και άλλους πιτσικόμηδες....¨

Οι προστάτες αυτού του συστήματος (Jeffrey sachs, Soros, Millenium project-UN, κλπ)βολεύουν σήμερα τα ¨παιδιά¨τους σε θέσεις όπως Γραμματέας για την στιβάδα του όζοντος και έπεται η συνέχεια!!!

Για όσους δεν έχουν καταλάβει το ρόλο της ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ειδικά οι κατέχοντες κυβερνητικά αξιώματα, κακό του κεφαλιού τους

Ανώνυμος είπε...

http://olympia.gr/2013/09/15/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE%CF%82/

Προωθειστε το!

nestrom είπε...

Αν ακουσες τον Τσίπρα μίλησε κατά των φωτοβολταικών και της ΚΑΠ.
Τυχαίο ή μπορούμε να ελπίζουμε?

spiral architect είπε...

LEFTeria: Ο Στουρνάρας πιέζει την ΔΕΗ για 50% έκπτωση στην οφειλή Μυτιληναίου!

archaeopteryx είπε...

προσπαθώ να αποφασίω εάν είναι λιγότερο αλήτης, περισσότερο αλήτης, ή το ίδιο αλήτης, σαν τους άλλους δύο μουστερήδες...

Ανώνυμος είπε...

Ημουν παρών και το άκουσα: "οικολογικοί" συντάκτες να ορύονται με τον μακαρίτη τώρα καθηγητή Μάργαρη επειδή τόλμησε να τους πει ότι οι οικολογικές οργανώσεις δεν είναι η καλύτερη πηγή πληροφόρησης για τα οικολογικά.

Λάβρος ήταν ο Καμπύλης, τότε στα "Νέα" για την αντικειμενικότητα των οργανώσεων.

Με αυτή την επαγγελματική προσέγγιση βέβαια και δεν υπάρχει αντίληψη για το γίνεται στον ευρύτερο ακαδημαϊκό και επιστημονικό χώρο. Δεν το έχουν ανακοινώσει ακόμα οι "οικολογικές" οργανώσεις, άρα δεν το έμαθαν τα ξώανα του οικολογικού ρεπορτάζ.

Οι δε διαπιστευμένοι του "περιβαλλοντικού" ρεπορτάζ ασχολούνται μόνο με ότι βγαίνει από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Αυτούς έχουμε, αυτά μαθαίνουμε.

Ευτυχώς που υπάρχει το Διαδίκτυο.

Kaymakchalan